EdebiyatOgretmeni.Net Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 06:21:46 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: program geliştirme içinden çıkamadığım sorular yardımlarınızı bekliyorum:(  (Okunma Sayısı 483 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hemi
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« : Ocak 31, 2012, 10:35:38 ÖS »

1)Metin öğretmen, bir gün öğrencisi Kemal'in ders sırasında pencereden dışarı baktığını görmüş ve  ona nereye baktığını sormuştur. Kemal ise anlamsızca gökyüzüne baktığını ifade etmiştir. Metin öğretmen ise bu davranışın ona bir şey kazandırmayacağını söylemiş ve öğrenme sürecinde uyguladığı etkinlikte aktif olması için onu görevlendirmişttir.
Metin öğretmenin bu şekilde davranmasının en önemli gerekçesi nedir?
A) Eğitim süreci sonunda bireylerde sosyal becerilerin gelişmesi
B) Yaşanılmış yaşantıların bireyin eğitilebilmesi için ön koşul olması
C) Eğitimde ele alınan davranışların kasıtlı ve istendik olması
D) Eğitimin belli etkinlikleri kapsayan sistemli bir süreç olması
E) Eğitimde kültürel birikimlerin dinamik bir şekilde bireye kazandırılması

2) Eğitimin temelinde insan vardır ve insanın mevcut durumu yetersiz kabul edilir. bu nedenle insanın birtakım özelliklerinin istendik yönde değiştirilmesi ve geliştirilmesi gerekir.
A) Çevresel etkenleri ve toplumun beklentilerini dikkate alma
B) Bireyin ilgi ve kabiliyetlerini belirleme
C) Yaşantıları, hakim siyasi anlayıştan bağımsız olarak ele alma
D) Davranış düzeyini ve türünü belirleme
E) İstenene ulaşılıp ulaşılmadığını yoklama

3)Seçil eğitim fakültesi ilköğretim matematik bölümünden mezun bir öğreetmendir. Atanmış olduğu ilçede bulunan başka bir ilköğretim okulunda blgisayar kullanmayı bilen matematik öğretmenine ihtiyaç olduğundan iki okulda da ders vermektedir. fakan bazı konularda bilgisayar kullanmada yeterli olmadığını fark etmiştir.
Bu durumda Seçil öğretmenin eksikliklerini gidermesi için hangi eğitim türüne katılması daha uygundur?
A) Çıraklık
B) Halk
C) Hizmet sonrası
D) Hizmet içi
E) Mesleki

cvplr:
1)C
2) C
3)D
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM