|
Mevlânâ muhibbi
Ziyaretçi
|
 |
« : Haziran 17, 2008, 11:13:11 ÖÖ » |
|
''Haber vereyim''
Eğer, heva ve şehvet peşinde koşacaksan, Haber vereyim, nasipsiz gideceksin uyan! Bunlardan vazgeçersen, görürsün ayan beyan, Buraya neden geldin, nereye gideceksin?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mevlânâ muhibbi
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #1 : Haziran 17, 2008, 11:16:37 ÖÖ » |
|
''Kendini aleve at''
Onun aşkına gidenlerden, değilsen önde, Sakın ola âşıklıktan söz açma, bu yerde, Eğer mum gibi aydınlatmayı istiyorsan, Pervane gibi kendini aleve at sen de!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mevlânâ muhibbi
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #2 : Haziran 17, 2008, 11:20:22 ÖÖ » |
|
'' Kendi etrafımda dönerim''
Uzun endamlı oluşum, senin kudretinden, Aşkınla; yüz olurum, bin olurum, bir iken! Bana, ''hep onun etrafında dönersin!'' derler, Ey gâfiller, kendi etrafımda dönerim ben!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fuzuliye
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #3 : Haziran 17, 2008, 08:54:53 ÖS » |
|
Dalı öncesizliktedir aşkın,kökü sonrasızlıkta
Bu ululuk,şu akla,ahlaka yakışır değil
Yok ol,varlığından geç varlığın cinayettir
Aşk doğru yolu buluştan başka bir şey değil
Mevlana
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mevlânâ muhibbi
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #4 : Haziran 17, 2008, 08:57:04 ÖS » |
|
Çok teşekkürler paylaşımınıza...  *Gönülden gönüle fark var* Bunalıp ağlayınca, ''bu gösteriştir! '' der yar, Bu nasıl gösteriştir ki, gözlerim kan ağlar! Sen her gönlü, kendi gönlün gibi sanıyorsun, Hâyır, hâyır ey yar, gönülden gönüle fark var!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mevlânâ muhibbi
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #5 : Haziran 18, 2008, 07:11:13 ÖÖ » |
|
''Aşktan haberin yok''
Kanlı yaşla dolan ve gam eşi olan gözden, Uyku umma, böyle bir göz nasıl uyur, neden? Uykusuzluğun da sonu vardır, sana kişiye De ki;''aşktan haberin yok da böyle dersin!''
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mevlânâ muhibbi
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #6 : Haziran 18, 2008, 10:57:00 ÖÖ » |
|
'' Senin olduğun yerde''
Elif gibi boynum, aşk yüzünden cimi okşar, Güzellik, senin olduğun yerde, kat kat artar, Ey can ve cihan, senin bâkî güzelliğini Zapt eden gönül, bâkî olana doğru koşar!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mevlânâ muhibbi
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #7 : Haziran 18, 2008, 11:19:39 ÖÖ » |
|
''Gönlüm seve seve öldü''
O ay gibi putum, yüzlerce yıl yaşasa hak, Olsun gönlüm, onun gam oklarına bir sadak, Gönlüm, kapı toprağına seve seve öldü, Ya Rab, şu dua kimden; ''hoş olsun ona toprak!''
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mevlânâ muhibbi
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #8 : Haziran 18, 2008, 02:18:05 ÖS » |
|
Ben gamlı görülsem bile aslen şâdım! Hârab sanıyorsan o zaman âbâdım... Toprak gibi sessiz olduğum an bil ki, Şimşek gibi gökte gürlüyor feryadım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mevlânâ muhibbi
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #9 : Haziran 18, 2008, 02:39:15 ÖS » |
|
Ben bende değil, sende de hem sen, hem ben, Ben hem benimim, hem de senin, sen de benim, Bir öyle garip hale bugün geldim ki Sen ben misin, bilmiyorum, ben mi senim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
canan75
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #10 : Haziran 18, 2008, 03:55:52 ÖS » |
|
Ben bende değil, sende de hem sen, hem ben, Ben hem benimim, hem de senin, sen de benim, Bir öyle garip hale bugün geldim ki Sen ben misin, bilmiyorum, ben mi senim.
muhteşem bir dörtlük tam ayna ne güzel mevlana..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
meryozcan
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #11 : Haziran 18, 2008, 03:59:44 ÖS » |
|
Gitsin, güzelim, hepsi de, tek sen gitme. Ey dost, ey gam ortağı-bizden gitme. Ey gülbeşeker, şarap koy, iç, doldur, gül. Dünya süsü saki, allasen gitme.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mevlânâ muhibbi
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #12 : Haziran 18, 2008, 04:45:54 ÖS » |
|
Paylaşımlarınız ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mevlânâ muhibbi
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #13 : Haziran 19, 2008, 07:48:26 ÖÖ » |
|
''Ardına düşeriz''
Ardına düşeriz, nereye giderse o yar, Kadeh doldukça, içip ters çeviririz tekrar! Aslı balçık olan şu baş, geçip gittiğinde, Senin vuslat sabahında, oluruz bahtiyar!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
meryozcan
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #14 : Haziran 19, 2008, 10:51:52 ÖÖ » |
|
Gönlüme dedim ki:"Ey gönül,sevgilinin aşkından coşmuş,Ceyhun nehrine dönmüşsün. Oysa,sevgili yüzünü ekşitmiş sana karşı değişmiştir. "Gönlüm güldü de dedi ki:"Bu bir masaldır,çünkü aslında sevgili bir şekerdir. Hiç şeker ekşi olur mu? Bunu kim görmüştür."
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|