müeddib
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #45 : Mart 06, 2008, 01:20:10 ÖS » |
|
ehl i irfan arasında aradım kıldım talep her hüner makbul imiş illa edep illa edep la edri
|
|
|
|
|
|
|
|
|
müeddib
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #46 : Mart 06, 2008, 01:25:44 ÖS » |
|
Hangi ürkek kavgada yaralandım yi idim Seni bu suh kafese hangi zalim el koydu Diyorsun;bir zamanlar gülşende bir bey idim Bu naylon çiçeklerin adını kim gül koydu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hüsamdikit
|
 |
« Yanıtla #47 : Mart 10, 2008, 05:09:21 ÖS » |
|
Şirler Bile Merdüm-i dideme bilmem ne füsun etti felek Giryemi füzun eşkımı hun etti felek Şirler pençe-i kahrımda olurken lerzan Beni bir gözleri ahuya zebun etti felek Yavuz Sultan Selim Günümüz türkçesiyle "Gözbebeğime bilmem ne büyü etti felek Ağlamamı bol yaşımı kan etti felek Aslanlar kahrımın pençesinde titrerken Beni bir gözleri ahuya köle etti felek
Metnin orjinalinde enfes bir şekilde aşkını ilan eden Koca Padişah Yavuz Sultan Selim Han ruhun şadolsun."
Kemalpaşazade'nin bir dörtlüğü vardır Yavuz'u anlatan. Ne güzel anlatmış o koca sultanı... Şöyle: Şems-i asr idi, asrda şemsin Zilli memdud olur zamanı kasir Fahrederdi tac u tahtıyla beyler Fahrederdi anınla tac u serir (ikindi güneşiydi, ikindide güneşin gölgesi uzun olur, zamanı kısa. tac ve tahtıyla övünürken beyler, tac ve taht onunla övünürdü.)
Yavuz Selim in bu şiirine bir göz atın hem yukarıdan aşağı hem de sağdan sola aynıdır...Şairim diyenlere ithaf olunur DİDAR OLUR sanma sakın *herkesi sen * sadıkâne * yar olur
herkesi sen *dost mu sandın *belki ol *ağyâr olur
sadıkâne *belki ol *alemde bir *serdar olur
yar olur * ağyâr olur *serdar olur *didâr olur
|
|
|
|
|
|
Şirler bile pençe-i kahrımda olurken lerzan Beni bir gözleri âhuya zebun etti felek Yavuz Sultan Selim Han
|
|
|
|
ser-mest
|
 |
« Yanıtla #48 : Nisan 07, 2008, 04:44:28 ÖS » |
|
Çünkü sen ayine-i kevne tecella eyledin Öz cemalin çeşm-i aşıktan temaşa eyledin (Laedri)
Niçin sık sık bakarsın öyle mirat-ı mücellaya Meğer sen dahi kendi hüsnüne hayran mısın kafir (Nedim)
|
|
|
|
|
|
"Tarif edilmez güllerin yankısı gözlerin" (Sezai Karakoç)
|
|
|
ibrahim ŞNL
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #49 : Nisan 15, 2008, 01:08:32 ÖS » |
|
Ben sana bülbül bana sen gülşen ol Ko beni aglayayın sen gül şen ol Mesîhî
Âdemoğlu âleme üryan gelür üryan gider Nâle vü efgân ile giryan gelür giryan gider Yahya Bey
Gün gibi evvel beni âleme sultân eyledün Sonra döndün sâye-veş hâk ile yeksân eyledün Hayâlî
Gerek dil-i derviş gerek şâh ı cihân olsun Sana âşık geçen evvel benümle imtihân olsun Fehîm-i Kadîm
Dâr-ı dünya deli gönlüm gibi vîrân olsa Ne cihân olsa ne cân olsa ne hicrân olsa Yahya Bey
Dü ibrâhim-âmed be dâr-ı cihân Bir Halîl-i evvel gelip eylemişken pek çok put şikest Yeki büt-şiken-i şôd yeki büt nişân Sen halîlim şimdi geldin halkı kıldın putperest
(Bu beyitler evvel-i makbul ahiri maktul İbrahim Paşa için söylenmiş)
|
|
|
|
|
|
Derûnun pürmaârif hemnişînin merd-i ârif kıl
|
|
|
ibrahim ŞNL
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #50 : Nisan 15, 2008, 01:24:21 ÖS » |
|
Varlığınla rûşen ettin âlemi Gül cemâlin gülşen etti âlemi Süleyman Çelebi
Âyinedir bu âlem herşey Hakk ile kâim Mirat-ı Muhammd'den Allah görünür dâim Lâ edrî
Bahr-i sefîd'e geldi güm oldu Bahr-i siyâh Avf ü Hüdâ'ya nisbetle böyledir abd-i günâh Nâbî
Andelibi verd-i sad-berg ile tekfîn ettiler Bir Gülistân beytin üstüne tekfîn ettiler Lâ edrî
Ak akçe kara gün içündür deyu gerdûn Dökerdi dirhem-i berfi karaduğunca hevâ Lâ edrî
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vatikannüshası
|
 |
« Yanıtla #51 : Nisan 15, 2008, 02:08:36 ÖS » |
|
Leblerin mecrûh olur dendân-ı sîn-i bûseden La’lin öptürmek bu hâletle muhâl olmuş sana ne demekse? 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Nisan 15, 2008, 02:12:20 ÖS Gönderen: vatikannüshası »
|
|
Bir uçurumun içine baktığınızda uçurum da sizin içinize bakar.
|
|
|
ibrahim ŞNL
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #52 : Nisan 16, 2008, 10:36:21 ÖÖ » |
|
Bilmedim zevk-i visâlin çekmeyince firkatin Olmayınca haste kadrin bilmez âdem sıhhatin Fıtnat Hanım
Bela dildendir ol dildâr elinden dâdımız yoktur Gönüldendir şikâyet kimseden feryadımız yoktur Lâ edrî
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ser-mest
|
 |
« Yanıtla #53 : Nisan 16, 2008, 07:41:13 ÖS » |
|
"Anı hoş tut garibindir efendim işte biz gittik Gönül derler ser-i kuyunda bir divanemiz kaldı." (Hâyâti)
Günümüz Türkçesiyle:
(Efendim(sevgili),biz gittik, senin mahallende gönül denilen bir deli kaldı.Aman ona iyi bak, onu hoş tut, zira o artık senin garibindir.)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ser-mest
|
 |
« Yanıtla #54 : Nisan 16, 2008, 07:42:51 ÖS » |
|
"Sözü yazdımdı da kalmış öbür entaride Va'diniz buse mi vuslat mı unuttum ne idi? " (Yahya Kemal Beyatlı)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
halil236
|
 |
« Yanıtla #55 : Nisan 16, 2008, 09:23:02 ÖS » |
|
Bed-asla necabet mi verir hiç üniforma Zerduz palan ursan eşşek yine eşşektir Ziya Paşa
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ibrahim ŞNL
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #56 : Nisan 17, 2008, 11:02:53 ÖÖ » |
|
Diyâr-ı gurbete geldim vatandan ayrıldım Vatan gözümde değil âh senden ayrıldım Senîh
Düşmeni yâr idinüp yârum unutdu yârını Yarını anmaz dirîğâ ol Hüdâ'dan korkmaz Necati Beg
Dime kim yârda yok cevr ü cefâdan gayrı Ne dilersen bulunur mihr ü vefâdan gayrı Necati Beg
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vatikannüshası
|
 |
« Yanıtla #57 : Nisan 18, 2008, 04:53:11 ÖS » |
|
Yaslasam gövdemi karlı dağlara Sonsuz bir uykuya kavuşsam bir gün
|
|
|
|
|
|
Bir uçurumun içine baktığınızda uçurum da sizin içinize bakar.
|
|
|
|
hüzn-ü aşk
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #58 : Nisan 18, 2008, 04:57:22 ÖS » |
|
Dün gece kahkahalar yükselirken evinizden Bendim geçen ey sevgili sandalla denizden
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
siyahsemazen
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #59 : Nisan 19, 2008, 07:52:31 ÖS » |
|
Tahammül mülkünü yıktın Hulagu Han mısın kafir Aman dünyayı yaktın ateş-i suzan mısın kafir
Kız oğlan nazı nazın şehlevend avazı avazın Belasın ben de bilmem kız mısın oğlan mısın kafir
Ne ma´na gösterir duşundaki ol ateşin atlas Ki ya´ni şule-i cansuz-ı hüsn ü an mısın kafir
Nedir bu gizli gizli ahlar çak-i giribanlar Aceb bir şuha sende aşık-ı nalan mısın kafir
Sana kimisi canım kimi cananım deyü söyler Nesin sen doğru söyle can mısın canan mısın kafir
Şarab-ı ateşinin keyfi rüyun şul´elendirmiş Bu haletle çerağ-ı meclis-i mestan mısın kafir
Niçin sık sık bakarsın öyle mirat-ı mücellaya Meğer sen dahi kendi hüsnüne hayran mısın kafir
Nedim-i zarı bir kafir esir etmiş işitmiştim Sen ol cellad-ı din ol düşmeni iman mısın kafir
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|