|
ÜSTAD 66
|
 |
« Yanıtla #15 : Mart 08, 2008, 09:02:50 ÖS » |
|
üstad66, hocam sizi destekliyor sonuna kadar savunuyorum.orhan pamuk un kitaplarını okudum, kara kitapta zaten manevi değerlerimize savaşını ilan etmişti,mevlanadaki aşkı idrak edemeyecek kadar zavallı açıklamaları vardı.ona rağmen cevdet bey ve oğullarını ,kar ı da okudum.türkiyede birileri bir şekilde yurduna yabancı, toplum gerçeğinden uzak bu adamı şişirmeye devam etti.düşünebiliyor musunuz 300 sayfalık cevdet bey ve oğulları sadece 120 metre karelik bir alana sıkıştırılmış.kitap bunalım dolu ,durağan.insanı muhayyilenin sınırlarına taşıyacak, gönlün ufuklarında cenge çıkaracak ,cesareti, dostluğu, maneviyatı gerekçeleriyle aşılayak zekalar kolay anlaşılamadığı için kalite kendini yani sırrını kolay vermediği için kadirşinasları azolacaktır.fakat postmodern, batıcı bir uşak ülkede yaraları kaşıyarak adını duyurabilir,birilerine peşkeş çekebilir.AHMET HAMDİ TANPINAR PEYAMİ SAFA KÖŞE TAŞIDIRLAR.KİM Kİ TOPLUMA DEĞERLERİMİZE TARİHİMİZE SANATIMIZA SAYGILIDIR BİZDENDİR EN BÜYÜK ODUR NOBEL ALAMAMAK BİR AYRICALIKTIR.BATININ HOŞLANMADIĞI MEDYATİK OLMAYAN VAKARLI CÜMLELERİYLE NESİLLER FETHEDEN DE EN BÜYÜKTÜR.
TEŞEKKÜRLER HOCAM.BİR ROMAN SADECE KONUSU İÇİN OKUNMAZ. ROMAN FOTOĞRAFA BAKMAK GİBİDİR. FOTĞRAFA BAKAN SADECE FOTOĞRAFTAKİ ŞAHSI GÖRMEZ. FONLARI, YANDAKİ VEYA ARKADAKİ EŞYALRIDA GÖRMELİDİR. ROMANDA KONU DA O FOTĞRAFTAKİ ŞAHIS GİBİDİR. ÖNEMLİ OLAN ARKA PLANDAKİ DÜNYAYI GÖREBİLMEK. TOLSOYUN SAVAŞ VE BARIŞINDA RUSYAYI BALZACDA FRANSAYI KEMAL TAHİRDE VEYA TANPINARDA TÜRKİYEYİ GÖRÜRSÜN. ORHAN PAMUKTA GÖRECEĞİN HİÇBİR ŞEY YOK..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ÜSTAD 66
|
 |
« Yanıtla #16 : Mart 09, 2008, 12:25:32 ÖÖ » |
|
CANAN 75 HOCAMA KATILIYORUM. BİZ KOMİK OLALIM SEN CİDDİ OL DA YORUMUNU ALALIM. BEKLİYORUZ FUZULİYE!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Edebiyat Öğretmeni
|
 |
« Yanıtla #17 : Mart 09, 2008, 12:57:27 ÖÖ » |
|
Orhan Pamuk diyenler bir de Oğuz Atay'ı okumalıdırlar diye düşünüyorum. Özellikler de Tutunamayanlar adlı eserini. Bir yazar dile bu kadar mı hakim olabilir...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ÜSTAD 66
|
 |
« Yanıtla #18 : Mart 09, 2008, 08:38:03 ÖS » |
|
OĞUZ ATAY "BİR BİLİM ADAMININ ROMANI VE TUTUNAMAYANLAR" GÜZEL ESERLER. HALA ISRAR EDİYORUM ORHAN PAMUK OĞUZ ATAYA KEMAL TAHİRE PEYAMİ SAFAYA HELE HELE TANPINARA HİÇ YETİŞEMEZ.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
minerva_dada
|
 |
« Yanıtla #19 : Mart 09, 2008, 09:01:31 ÖS » |
|
kara kitap[/font]ta zaten manevi değerlerimize savaşını ilan etmişti,mevlanadaki aşkı idrak edemeyecek kadar zavallı açıklamaları vardı.
Senin manevi değerlerinin herkesin manevi değerleri olduğunu sanma.O yüzden şu çok sevdiğin manevi kelimesini kullanıyorsan "manevi değerlerime "de.Asıl sorun bu Mevlana-Şems-i Tebrizi ile ilgili hikaye.Artık ağzınla kuş tutsa yaranamaz.Bir de Ermeni açıklaması tuz biber oldu.Yani Türk-İslam sentezine hakaret.Önyargınız bu. Robert kollejini de bitirince toplumdan uzak oluyor.İngilizce de iyi ;o zaman dili berbat oluyor. Ben Kara Kitap ve Beyaz Kale'yi okudum.Kara Kitap'ı zevkle okudum.Ama onun deyişiyle"bir kitap okudum ve bütün hayatım değişti" dedirtecek kitap değildi.Kİtap bitti elimde var sıfır.Öbürü mü kötüydü.Hatırlamıyorum bile... Ben de yorumlar bekledim ama cevap yok.Maneviyat o kadar yukarıdaki hala ayaklar yere basmıyor.At gözlüğünden bahsedenler o gözlükle iyi göremezler.Ne yerin dibine batıralım ne de göklere çıkaralım Orhan Pamuk'u.Bazıları beğenmeye bilir bazıları beğenebilir.Yanlız önyargılarını açıklamış kişiler konuşmasın. Oğuz Atay'ın romanının yarısına geldim."Bir yazarın kurgusu ve dili ancak bu kadar kötü olabilir."Hergün kitabı elime almak için yeniden savaşıyorum.Böyle giderse bırakacağım okumayı.Ama yinede şimdilik bu yargılardan uzaklaşıp devam etmeye çalışıyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ÜSTAD 66
|
 |
« Yanıtla #20 : Mart 09, 2008, 09:13:47 ÖS » |
|
".......Ben Kara Kitap ve Beyaz Kale'yi okudum.Kara Kitap'ı zevkle okudum.Ama onun deyişiyle"bir kitap okudum ve bütün hayatım değişti" dedirtecek kitap değildi.Kİtap bitti elimde var sıfır.Öbürü mü kötüydü.Hatırlamıyorum bile..."minerva_dada hocam bunlar sizden alıntı. başka söze ne hacet
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Edebiyat Öğretmeni
|
 |
« Yanıtla #21 : Mart 09, 2008, 09:20:22 ÖS » |
|
Oğuz Atay'dan sonra Orhan Pamuk'u okumak (affınıza sığınarak söylüyorum) attan düşüp eşeğe binmek gibi
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mart 10, 2008, 05:45:41 ÖS Gönderen: Edebiyat Öğretmeni »
|
|
|
|
|
|
ser-mest
|
 |
« Yanıtla #22 : Mart 09, 2008, 09:21:40 ÖS » |
|
Bence Türk Edebiyatı'nın en büyük romancısı Peyami Safa'dır.
|
|
|
|
|
|
"Tarif edilmez güllerin yankısı gözlerin" (Sezai Karakoç)
|
|
|
|
hüzn-ü aşk
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #23 : Mart 09, 2008, 09:31:32 ÖS » |
|
YAkup kadri'nin ve peyami safa nın romanlarını çok severim.yazmış oldukları eserlerin üzerinden 70 80 yıl geçmiş olmasına rağmen hala büyük kitleler tarafından okunmaktadır.bu onların büyüklüğünü ve dillerinin edebiliğini gösterir.orhan pamuk'u dile getirmek için ise henüz erken olduğu kanaatindeyim.yazmış olduğu eserlerin 40-50 yıl sonra okuyucu bulup bulmayacağı bir muammadır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
minerva_dada
|
 |
« Yanıtla #24 : Mart 09, 2008, 09:34:00 ÖS » |
|
".......Ben Kara Kitap ve Beyaz Kale'yi okudum.Kara Kitap'ı zevkle okudum.Ama onun deyişiyle"bir kitap okudum ve bütün hayatım değişti" dedirtecek kitap değildi.Kİtap bitti elimde var sıfır.Öbürü mü kötüydü.Hatırlamıyorum bile..."minerva_dada hocam bunlar sizden alıntı. başka söze ne hacet
Evet ben söyledim.Ama söylemek istediklerim hala anlaşılamamış.Ben önyargılarımızdan kurtularak okuyalım diyorum.Söylediklerim özeti şu: Orhan Pamuk'un sevilmemesinin romancılığıyla ilgisi yok.Bakış açıları dar.Tek yönlü..Oğuz Atay hakkında söylediklerimi niye alıntı yapmadın. Tabir caiz değil.Edebiyatçının benzetmesi böyle bir konuda, bu olmamalı.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mart 09, 2008, 09:42:57 ÖS Gönderen: minerva_dada »
|
|
|
|
|
|
ÜSTAD 66
|
 |
« Yanıtla #25 : Mart 09, 2008, 10:34:58 ÖS » |
|
MİNERVA- DADA HOCAM ONLARI BEN SÖYLEMEDİM. "TABİRİ CAİZSE...." AYRICA KASIT NEYDİ ANLAMADIM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
minerva_dada
|
 |
« Yanıtla #26 : Mart 09, 2008, 10:44:19 ÖS » |
|
Oğuz Atay'dan sonra Orhan Pamuk'u okumak tabiri caizse (ve affınıza sığınarak söylüyorum) attan düşüp eşeğe binmek gibi
Tabir caiz değil.Edebiyatçının benzetmesi böyle bir konuda, bu olmamalı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
minerva_dada
|
 |
« Yanıtla #27 : Mart 09, 2008, 11:30:01 ÖS » |
|
Bunları söyleyene bak.Büyük harfleri nasıl kullandığını herkes görüyor.Bu eleştiriyi yaparken dikkat etmen gerekirdi.
".yazım yanlışlarına dikkat ediniz(yanlız DEĞİLyalnız) sakın, dikkat et at gözlüğünü kırma. gökyüzü tahmin edemeyeceğin kadar mavi..."
Düşünceler kısır kalınca,sözler bitince, başka saldırı alanları bulmaya çalışıyorsun anladığım kadarıyla.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vatikannüshası
|
 |
« Yanıtla #28 : Mart 10, 2008, 11:58:33 ÖÖ » |
|
kemalettin tuğcu da olabilir ..büyük romancı yani.. " en" olmasa bile büyük bir romancıdır.  yani bilmem ki okurken pek hislendiriyor beni müteessir, mütehassis, müteşebbis ediyor. yine de siz bilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
Bir uçurumun içine baktığınızda uçurum da sizin içinize bakar.
|
|
|
|
Edebiyat Öğretmeni
|
 |
« Yanıtla #29 : Mart 10, 2008, 05:17:13 ÖS » |
|
Orhan Pamuk'u da okudum arkadaşlar ve tabir ve caiz sözcükleri gereksizse "aynen öyle" de denilebilir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|