|
Çamur
|
 |
« Yanıtla #135 : Mayıs 18, 2009, 07:55:04 ÖS » |
|
Peyami Safa
|
|
|
|
|
|
Ölümünün üzerinden taaa 72 sene geçtikten sonra, hiç tanışmadığı, hiç görmediği insanların bedenine imzasını atan bir başka lider var mı dünyada?
|
|
|
berlin
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #136 : Mayıs 18, 2009, 08:26:22 ÖS » |
|
yaşar kemal. orhan pamuk okurken klasiklerden bir roman okuduğumu düşündüren bir tarzı var, evet. nobel konusunda ise sırf nobel almasından dolayı onu üstad olarak ilan edemeyiz. nobel almasının ardında acaba sadece edebi yanı mı var? bunu da kesin bilgilerle cevaplamadan gerçekten nobele layıktı da diyemeyiz. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
İlkhurz
|
 |
« Yanıtla #137 : Mayıs 18, 2009, 08:27:04 ÖS » |
|
Cenghiz Aytmatov!
|
|
|
|
|
|
Gönlü açık olanın yolu da açık olur.
|
|
|
|
Tatarin
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #138 : Mayıs 18, 2009, 08:31:03 ÖS » |
|
Cenghiz Aytmatov!
KIRGIZ yazari idi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
İlkhurz
|
 |
« Yanıtla #139 : Mayıs 18, 2009, 08:33:08 ÖS » |
|
Cenghiz Aytmatov!
KIRGIZ yazari idi. evet?
|
|
|
|
|
|
Gönlü açık olanın yolu da açık olur.
|
|
|
djuha
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #140 : Mayıs 18, 2009, 09:28:47 ÖS » |
|
Bence Orhan Kemal
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ikketenci
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #141 : Mayıs 21, 2009, 12:16:26 ÖÖ » |
|
PEYAMİ SAFA DİYELERE SONUNA KADAR KATILIYORUM VE DE YANLARINA TAĞRIK BUĞRA EKLİYORUM. PEYAMİ SAFA'DAN "YALNIZIZ" TARIK BUĞRA'DAN "OSMANCIK" VE "GENÇLİĞİM EYVAH" EN TAKDİRE ŞAYAN BULDUĞUM ROMANLARI
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SLRhyme
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #142 : Mayıs 21, 2009, 02:28:32 ÖS » |
|
Orhan pamuk'un "Benim adım kırmızı" adlı kitabını okudum pek karışık geldi.Bu arada herkese selamlar. (H)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hayat ve yaşam
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #143 : Haziran 03, 2009, 04:34:50 ÖS » |
|
bütün yazarlar 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
göçebe
|
 |
« Yanıtla #144 : Haziran 03, 2009, 07:01:23 ÖS » |
|
"ahmet hamdi tanpınar"
|
|
|
|
|
|
Aşk namazının abdesti kanla alınır.
|
|
|
|
raiş
|
 |
« Yanıtla #145 : Eylül 14, 2009, 09:43:33 ÖÖ » |
|
Peyami Safa ve ona ek olarak Orhan Kemal
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Eylül 14, 2009, 09:54:20 ÖÖ Gönderen: meryemozcan »
|
|
söLéDikLérimDén çok sakLaDıkLarımDa sakLıyım .. wé qizLéDikLérimDé qizLiyim .. ßéni anLamak iÇin konu$tukLarımDan çok sustukLarıma kuLak wérin
|
|
|
|
twofun
|
 |
« Yanıtla #146 : Kasım 23, 2009, 06:38:32 ÖS » |
|
bence raşat nuri güntekin de arkadaşların cevapları içinde olmalıydı çünkü türk edebiyatının yetiştirdigi en büyük yazarlardan birisidir digerlerinin söyledigi isimlere de katılıyorum ayrıca peyami safa halid ziya uşaklıgil ayşe kulin kemal tahir halide edip adıvar gibi daha adını burada belirtemedigim pek çok yazar da edebiyatımız da önemli yer tutmaktadır bu yüzde nyalnızca bir kişi demek ve ya şampiyon seçmeye çalışmak burada yalnış olur diye düşünüyorum. saygılarımla
|
|
|
|
|
|
Nasıl kafa sayısı kadar düşünce varsa, kalp sayısı kadar da sevgi çeşidi vardır. TOLSTOY
|
|
|
|
ser-mest
|
 |
« Yanıtla #147 : Kasım 23, 2009, 06:43:41 ÖS » |
|
bence raşat nuri güntekin de arkadaşların cevapları içinde olmalıydı çünkü türk edebiyatının yetiştirdigi en büyük yazarlardan birisidir digerlerinin söyledigi isimlere de katılıyorum ayrıca peyami safa halid ziya uşaklıgil ayşe kulin kemal tahir halide edip adıvar gibi daha adını burada belirtemedigim pek çok yazar da edebiyatımız da önemli yer tutmaktadır bu yüzde nyalnızca bir kişi demek ve ya şampiyon seçmeye çalışmak burada yalnış olur diye düşünüyorum. saygılarımla
|
|
|
|
|
|
"Tarif edilmez güllerin yankısı gözlerin" (Sezai Karakoç)
|
|
|
|
ser-mest
|
 |
« Yanıtla #148 : Kasım 23, 2009, 06:45:09 ÖS » |
|
Düşünceleriniz çok güzel, yazarken biraz özen gösterirseniz forumumuza renk katmış olursunuz.
|
|
|
|
|
|
"Tarif edilmez güllerin yankısı gözlerin" (Sezai Karakoç)
|
|
|
karie
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #149 : Aralık 05, 2009, 10:23:22 ÖS » |
|
Tercihler elbette değişir ve değişkendir ama benim için uzun yıllardır tarzları itibarıyla üç ayrı isim romancılığımızın duayenleri olarak değişmeden duruyorlar:
Ahmet Hamdi Tanpınar Kemal Tahir Oğuz Atay
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|