EdebiyatOgretmeni.Net Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 05:13:45 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Kürk Mantolu Madonna, Sabahattin Ali  (Okunma Sayısı 1610 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
siyah_karga
VIP Üye

O'ra da yaşıyorsun/ aşk a özlemle/ vuslatsızca

Üyelik Bilgileri WWW
« : Nisan 27, 2009, 10:12:49 ÖS »

"Acaba bunar neden yaşıyorlar? yaşamakta ne buluyorlar? Hangi mantık, hangi hikmet bunların yeryüzünde dolaşıp nefes almalarını emrediyor?" fakat bunu düşünürken yalnız o adamların dışlarına bakarız; onların da birer kafaları, bunun içinde, isteseler de istemeseler de işlemeye mahkum birer dimağları bulunduğunu, bunun neticesi olarak kendilerine göre bir iç alemleri olacağını hiç aklımıza hetirmeyiz.. Bu alemin tezahürlerini dışarı vermediklerine bakıp onların manen yaşamadıklarına hükmedecek yerde, en basit beşer tecessüsü ile, bu meçhul alemi merak etsek, belki hiç ummadığımız şeyler görmemiz, beklemediğimiz zenginliklerle karşılaşmamız mümkün olur....

Kürk Mantolu Madonna, Sabahattin Ali (sayfa;11. yky yayınları)

Ben;
Zirvesi karlı dağlarda,
kutuplarda yaşar ısınırım.
Sen;
O'ra da yaşıyorsun
aşk a özlemle, vuslatsızca
siyah_karga
VIP Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Nisan 27, 2009, 10:13:08 ÖS »

...İnsanlar arasındaki münasebetleri tanzim eden amiller ne kadar gülünç, ne kadar dıştan, ne kadar boş be birhassas asıl insanlıkla ne kadar az alakası olan şeylerdir...

Kürk Mantolu Madonna, Sabahattin Ali (sayfa;17. yky yayınları)

Ben;
Zirvesi karlı dağlarda,
Sen;
O'ra da yaşıyorsun
siyah_karga
VIP Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Nisan 27, 2009, 10:13:30 ÖS »

Dünyanın en basit, en zavallı, hatta en ahmak adamı bile, insanı hayretten hayrete düşürecek ne müthiş ve karışık bir ruha maliktir!... Niçin bunu anlamaktan bu kadar kaçıyor ve insan dedikleri mahluku anlaşılması ve hakkında hüküm verilmesi en kolay şeylerden biri zannediyoruz! Niçin ilk defa gördüğümüz bir peynirin evsafı hakkında söz söylemekten kaçtığımız halde ilk rast geldiğimiz insan hakkında son kararımızı verip gönül rahatıyla öteye geçiveriyoruz?

Kürk Mantolu Madonna, Sabahattin Ali (sayfa;38. yky yayınları)

Ben;
Zirvesi karlı dağlarda,
Sen;
O'ra da yaşıyorsun
siyah_karga
VIP Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Nisan 27, 2009, 10:13:46 ÖS »

"İnsanlardan itimadınızı çekip almakla belki haklısınız. Fakat bunun istisnaları yok mu? Olamaz mı? Unutmayın ki siz de bu insanlardan birisiniz.. Yaptığiınız nihayet manasız bir hodbinlik olabilir."

Kürk Mantolu Madonna, Sabahattin Ali (sayfa;46. yky yayınları)

Ben;
Zirvesi karlı dağlarda,
Sen;
O'ra da yaşıyorsun
siyah_karga
VIP Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Nisan 27, 2009, 10:17:52 ÖS »

"şimdi aramızda noksan olan şeyin ne olduğunu biliyorum" dedi. " bu eksik sana değil, bana ait. bende inanmak noksanmış. beni bu kadar çok sevdiğine bir türlü inanmadığım için, sana aşık olamadığımı zannediyormuşum. bunu şimdi anlıyorum. demek ki, insanlar benden inanmak kabileyetini almışlar. ama şimdi inanıyorum. sen beni inandırdın. seni seviyorum. deli gibi değil, gayet aklı başında olarak seviyorum. seni istiyorum. içimde müthiş bir arzu var. bir iyi olsam! ne zaman iyi olacağım acaba? "

Kürk Mantolu Madonna, Sabahattin Ali (sayfa;139 yky yayınları)

Ben;
Zirvesi karlı dağlarda,
Sen;
O'ra da yaşıyorsun
..hüzün
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Nisan 24, 2011, 02:56:00 ÖS »

Raif Efendi ve Maria Puder kitabın kahramanları. Maria Puder, Kürk Mantolu Madonna'sı Raif Efendi'nin. Sessiz, içine kapanık biri olan Raif Efendi, yaşadıklarını günlüğünde anlatan bir roman kahramanı.
Akıcı bir dille yazılan, sevgi yoğunluğunun işlendiği bir roman. Her insanın okurken kendinden bir şeyler bulması, neden önerildiğinin de bir göstergesi. Türk filmi tadında, etkileyici yanı ağır basan Sabahattin Ali'nin Kürk Mantolu Madonna'sı okunası bir eser, tavsiye edilir.
..hüzün
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Nisan 24, 2011, 09:26:04 ÖS »

Kitaptan alıntılar yapmak güzel bir bakıma fakat kitap üzerinde yorumlar yapılsa daha faydalı olabilir düşüncesindeyim. Kitabı incelemek, yer yer alıntılarla örneklendirerek paylaşımlarda bulunmak, fikirlerle zenginleştirmek içerik bakımından daha iyi olabilir.
İyi akşamlar.
mtree
VIP Üye

tavanarasında yağmurun sesini dinleyen şemsiyelere

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Haziran 02, 2011, 10:12:10 ÖS »

Kitabı Hocamız tavsiye etmişti ama dönem yetmedi okuyamadık, merak ettğim ve en kısa sürede okumayı düşündüğüm bi kitap.. teşekkürler

valizimi hazırlamama yardım et... kelimeleri sol tarafa koy... söylenmemiş olanları, yürünmemiş yolların yanına.. kollarını mavi gömleğimin boynuna... ayrı ayrı koy... güneşli günlerle karlı günleri karıştırma..

Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM