EdebiyatOgretmeni.Net Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 05:09:30 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1] 2 3
  Yazdır  
Gönderen Konu: Kitaplarda Unutamadığınız Bölümler  (Okunma Sayısı 4604 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mintiminti
Bölüm Yetkilisi
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« : Nisan 28, 2010, 10:01:32 ÖS »

Selam arkadaşlar;

Okuduğumuz kitaplardaki etkileyici cümleleri paylaşmaya ne dersiniz? Güzel, etkileyici bazen derinden vuran bazen huzur vern cümleler okuruz kitaplarda. Bunları bizimle paylaşır mısınız?

İlki benden olsun. Gülümseme

"Sessizliği bir silah gibi kullanabilen herkes sevgilisinin alnına dayıyor tüm noktalama işaretlerini... Soru işaretinde zaman kazanıyor âşıklar, virgülde umutları devam ediyor, ünlemde korkuyor, noktada yeni bir başlangıç düşlüyorlar hatta... Her sevgili en çok alnında üç noktayla ölüyor...” Emre Kalcı/Kir

Sen ana renkken ara renge dönüşme mesela. . Kırmızıysan kırmızı kal.Yanına mavi geldiğinde bordo olma sakın ! Kendin ol. . Kendin kal. . Sevdiğin , sevildiğin gibi . . ! Göz kırpan
mintiminti
Bölüm Yetkilisi
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Nisan 28, 2010, 10:26:35 ÖS »

"Ben sadece fazlasıyla ciddiye almıştım,küçükken babamın bana birini üzdüğümde söylediği o sözü."kendini karşındakinin yerine koy" ve ilk başlarda bunu o kadar çok yapmıştım ki, bir gün dönüş yolunu yani kendimi bulamadım. "

Hakan Günday/Kinyas ve Kayra

Sen ana renkken ara renge dönüşme mesela. . Kırmızıysan kırmızı kal.Yanına mavi geldiğinde bordo olma sakın ! Kendin ol. . Kendin kal. . Sevdiğin , sevildiğin gibi . . ! Göz kırpan
meryemozcan
Site Yöneticisi
VIP Üye

Güzel olan sevgili değildir,sevgili olan güzeldir

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Nisan 28, 2010, 10:35:18 ÖS »

Burkay ölmekle ıstıraptan kurtulmuş olmadı. Her yıl bahar olup çiçekler açtıkça, Açığma-Kün’ü görüp sevdiği çam ağacının yanında ruhu dolaşıyor. ‘’Istırap çekiyorum. Sen de beni seviyor musun’’ diye inliyor. O günden bu güne kadar bin yıl geçtiği halde Burkay her bahar orada ağlıyor. Yanında duran Açığma-Kün ‘’Sus sus, ben de ıstırap çekiyorum’’ diye yanıp yakılıyor. Fakat "Ben de seni seviyorum’" demiyor ve yıllar böylece akıp geçiyor. 

Ruh Adam - Hüseyin Nihal Atsız

Allahım bizi bize bırakma , bizi bizsiz bırak ama bizi sensiz bırakma ...
*Çiğdem*
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Nisan 28, 2010, 11:56:40 ÖS »

Zangır zangır bir tren geçerdi ya damarlarımızdan yalnızlık biraz dA onun dönmeyeceğini bilmekti. HASAN ALİ TOPTAŞ YALNIZLIKLAR

GİTME KAL

Batan güneşe doğru

Sürerken atımı

'Gitme kal'

Demeni bekliyorum

Ama yalnızca

Rüzgar çekiştiriyor

atkımı
SUNAY AKIN
heft
Üye
**

Dediğim aynıyla vaki ; öyle bir geçer zaman ki...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Nisan 29, 2010, 04:17:21 ÖS »

“Bunu öğren, kafana iyice sok, kızım,” dedi Nana. “Pusulanın hep kuzeyi gösteren ibresi gibi, bir erkeğin suçlayan parmağı da daima, mutlaka bir kadını gösterir. Her zaman. Bunu hiç unutma, Meryem.”

Khaled Hosseini:Bin Muhteşem Güneş

Yalnız susayan suyu aramaz ; su da susayanı arar bulur...
           (MEVLANA)
TeBeSSüM
VIP Üye

..

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Nisan 30, 2010, 10:12:31 ÖS »

"Ey! gelmişin ve geleceğin Rabbi. Ey! isimlerin sahibi,ben ayağımın nerede sürçtüğünü, ben hatamı,ben yanılgımı adımı bilir gibi biliyorum. Ben bin kerre kabul ettim kabahatimi.Sen bir kere affet." ( Lâ - Nazan Bekiroğlu )
mintiminti
Bölüm Yetkilisi
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Nisan 30, 2010, 10:41:06 ÖS »

Kuşlara benzer kelimeler, odana dolarlar bir akşam. Nereden gelirler bilinmez. Kâh çığlık çığlığadırlar, kâh sesleri işitilmez. Çiçeğe benzer kelimeler, turuncu, erguvan, beyaz. Bir rüzgâr sürükler hepsini. Bulutlara güven olmaz. Cemil MERİÇ- Bu Ülke
« Son Düzenleme: Nisan 30, 2010, 10:42:41 ÖS Gönderen: mintiminti » Logged

mintiminti
Bölüm Yetkilisi
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Nisan 30, 2010, 10:48:17 ÖS »

"-Niçin kalbimi kırıyorsun Joy?"
" -Dokunmuyorum bile ona..."
"-İşte ondan kırılıyor."

Olağan Mucizeler'den

Balııım
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mayıs 02, 2010, 11:16:31 ÖS »

"Görmek için sadece gözlerimi kullansaydım, kaybolurdum karanlık dünyanızda."

"Hadi, biraz mantıklı ol, sen artık büyük bir kızsın."

"Hayır, küçüğüm" dedim. "Hep de küçük kalacağım."

Serdar Özkan/Kayıp Gül
HÜSN-İ DİLÂRÂ
VIP Üye

....

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mayıs 03, 2010, 05:26:19 ÖS »

"Hırs sebep-i hüsrandır"
Huzur sokağı / Şule Yüksel Şenler

‎"hayat boş geçti
geri kalan korkulu
her adımım dolu olsa
işe yaramaz katında
biliyorum
bağışlanmamı diliyorum
"
mintiminti
Bölüm Yetkilisi
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mayıs 03, 2010, 05:38:54 ÖS »

Ne var ki Tanrının bana ikinci bir şans bağışladığını biliyorum. Bu şansı bana, seninle birlikte olduğum şu anda bağışlıyor. Ve yolumu bulmama yardım edecek bana.
   Bir kez daha sözünü kestim:
   “Bizim yolumuzu.”
   Beni ellerimden tutup ayağa kaldırdı.
   “Git eşyalarını topla. Düşler boş oturtmaz insanı.”  Piedra Irmağının Kıyısında Oturdum Ağladım
Paulo COELHO
« Son Düzenleme: Mayıs 03, 2010, 05:44:19 ÖS Gönderen: mintiminti » Logged

mintiminti
Bölüm Yetkilisi
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mayıs 05, 2010, 07:24:58 ÖS »

- Peki Mekke’ye şimdi neden gitmiyorsunuz? diye sordu delikanlı.
- Beni hayatta tutan Mekke’dir. Hepsi birbirine benzeyen günlere, raflara dizilmiş şu vazolara, iğrenç bir aşevinde öğle-akşam yemek yemeye katlanacak güç veriyor bana. Düşümü gerçekleştirmekten korkuyorum, çünkü o zaman yaşamak için bir sebebim olmayacak.

SİMYACI

mintiminti
Bölüm Yetkilisi
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Mayıs 20, 2010, 08:48:54 ÖS »

Gerekçesi yok ki aşkı, tertemiz yaratılmışlıklarıyla sadece hak edebilen doğuştan şanssızlar hep kaybederken, dünyanın en güzel yüzünü bembeyaz bir yatağın üzerinde ağlatanlar tutkuyla sevilenler olarak kalacaklar.

Nazan Bekiroğlu/Cümle Kapısı

meryemozcan
Site Yöneticisi
VIP Üye

Güzel olan sevgili değildir,sevgili olan güzeldir

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Haziran 20, 2010, 07:53:26 ÖS »

Satranç hayat gibidir her parçanın kendi işlevi vardır ; Bazıları zayıftır, bazıları ise güçlü, bazıları oyunun başında işine yarar, bazılarıysa sonunda..Ama kazanmak için hepsini kullanmak zorundasın aynen hayatta olduğu gibi, satrançta da skor tutulmaz ; On parçanı kaybedip yine de kazanabilirsin oyunu...
Olasılıksız

Allahım bizi bize bırakma , bizi bizsiz bırak ama bizi sensiz bırakma ...
Nur-i Didem
VIP Üye

ESKİYEN YÜZÜMÜN YENİ GÜLÜMSEYİŞİ, Hoş geldin!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Temmuz 01, 2010, 05:31:26 ÖS »

8 Şubat 1587
Hardwick Malikanesi
      Bess
Kocamın idamı gözyaşları içinde izlediğini ve çektiği acı yüzünden konuşmayı bile beceremediğini söylüyorlar.Çünkü onu(İskoçya kraliçesi,Fransa prensesi,İngiltere varisi Kraliçe Mary) her şeyine mal olan bir tutkuyla sevdiğini biliyorum.Kocam aşktan bitap düşen sıradan bir adamdı ve anlıyorum ki hala da değişmemiş.Ben oradaydım ve her şeyi gördüm.Sanırım ona hiçbir erkek karşı koyamazdı.İskoçyalı Mary gelgitlein kraliçesiydi ve dayanılmazdı.George(Bess'in kocası) karasevdaya kapıldı, Kraliçe de onun servetini, onurunu ve kalbini çaldı...

Öteki Kraliçe-Philippa Gregory

(Bir kadın, kocasının başka birine olan aşkını ancak bu kadar objektif anlatabilir.)

Uzaktan sevmek daha güzeldir bazen. Ne incitir, ne acıtır. Ne yaralar, ne kanatır. Gözlerinle görmediğin ama sesini duyduğun, varlığıyla huzur bulduğun bir denizin yakınında yürümek gibidir böyle sevmek. Elif Şafak
Sayfa: [1] 2 3
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM