EdebiyatOgretmeni.Net Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 05:06:31 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10
  Yazdır  
Gönderen Konu: EN SON OKUDUĞUNUZ KİTAPLARLA İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZ  (Okunma Sayısı 36146 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sinan251
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #90 : Aralık 31, 2008, 04:56:49 ÖS »

OPERASYON ERDOĞAN: MAHİR KAYNAK, ÖMER LÜTFÜ METE: NE KADAR ERDOĞAN İLE İLGİLİ OLSA DA ASIL KÜRESEL SERMAYENİN DÜNYA VE TÜRKİYE ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ VE EMELLERİ YAZILMAKTADIR. ZEVKLE VE İSTEYEREK OKUDUĞUM BU KİTABI SİZLERE DE TAVSİYE EDERİM. ŞİMDİ İSE DAN BRAWN'IN İHANET NOKTASI KİTABINI OKUYORUM. BAKALIM NASILMIŞ.
Günay
Ziyaretçi
« Yanıtla #91 : Ocak 22, 2009, 10:06:01 ÖÖ »

Nietzsche Ağladığında- Irwin D. Yalom
Yine, kitap hakkındaki olumlu eleştirilerin büyüsüne kapılarak başladım bu kitaba da...
Konusunun bu derece; felsefe ve psikoloji üzerinde durduğunu bilmiyordum. Kitabın son kısmına kadar  alabildiğim tek şey; Nietzsche'nin bazı anlamlı sözleri. Psikolojiyle ilgilenenlere hitap eden bir kitap. Nietzshe'nin ümitsizliği ve bunun nasıl son bulduğunun çevresinde dönen olaylar...
ser-mest
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #92 : Ocak 24, 2009, 05:29:53 ÖS »

Nıetzche Ağladığında felsefe ve psikolojiden hoşlananlar için gerçekten güzel bir roman. Sizi hayata bağlayan her şeyi bırakıp uzaklara gittiğinizi düşünün.Çok hasta ve düşkün olduğunuz halde size yönelen yardımları zaafiyet olarak gördüğünüz için kabul etmediğinizi düşünün."Beni öldürmeyen şey güçlendirir." diye düşünün. Ve biliçaltınızda ne varsa ortaya çıkarın, kendinizle hesaplaşın....

"Tarif edilmez güllerin yankısı gözlerin"
 (Sezai Karakoç)
ser-mest
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #93 : Ocak 24, 2009, 05:44:15 ÖS »

TARİHÇİ, ELİZABETH KOSTOVA

Fatih döneminde Kazıklı Voyvoda olarak bilinen Eflak Derebeyi Osmanlı İmparatorluğunun baş belası omuştur. İmparatorluğa karşı başarılı savaşlar veren Kazıklı Voyvoda çocukluğunda esir olarak İstanbul'a dahi gelmiş ve burada öğrendiği işkence taktiklerini kendi halkı ve düşmanları üzerinde uygulamıştır.Öldürdüğü insanların kafasını gövdesinden ayırıp kazığa geçirdiği için de bu unvanı almıştır.
   Asıl sorunlar Kazıklı Voyvoda öldükten sonra başlar.Kazıklı Voyvoda'nın diğer adı DRAKULA 'dır.(Eflak Prenslerinden Drakul'un Oğlu) Halk Voyvodanın hava kararınca ortaya çıktığına ve insanların kanını emdiğine inanır.Aynı vampir söylentileri Osmanlı Ülkesinde de yaygındır.Drakula'nın öldüğünden emin olmak isteyen Fatih askerlerine onun kellesini getirmeleri emrini verir.Drakula'nın bedeni Eflak'ta bir Manastırda kellesi ise İstanbul'dadır.Oysa Manastırdaki keşişler kendi inançlarına göre cesedi birleştirmelidirler....
                            ( DRAKULA YAŞIYOR,KORUNMAK İSTİYORSANIZ CEBİNİZDE SARIMSAK TAŞIYIN)
  Anlatıcının babası bir gün üniversite kütüphanesinde DRAKULA'dan bahseden bir kitap bulur. Bu konuyu hocası Rossi'ye anlatır.Rossi bu kitaptan kendisinde de bulunduğunu fakat bu araştırmayı yarıda bıraktığını ona anlatır ve ona bu konuyu içeren mektup ve belgelerden oluşan bir zarf verir.Sonra da Rossi aniden ortadan kaybolur, yani kaçırılır.Olaylar bundan sınra gelişir.
   Kitap birkaç ağızdan anlatılır ve olaylar farklı zamanlarda gelişir.Ama kitabın sonuında hepsi birleşir.
   Bugüne kadar okuduğum en iyi tarihi roman...
« Son Düzenleme: Ocak 24, 2009, 05:47:41 ÖS Gönderen: Alufte » Logged

"Tarif edilmez güllerin yankısı gözlerin"
 (Sezai Karakoç)
tariksasi
Yeni Üye
*

herkese selam olsun

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #94 : Nisan 27, 2009, 02:53:32 ÖS »

boccacio decameron
Edebiyat Öğretmeni
Site Yöneticisi
VIP Üye

Calİmero

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #95 : Nisan 27, 2009, 11:39:42 ÖS »

Mümin Sekman - Limit Sizsiniz. İlginç hikayeler var. Konuya çok farklı bakış açıları getirmiş. Sözcük oyunları mükemmel. Ancak kişisel gelişim kitaplarındaki "Şunu yapma, bunu yap" gibi öğütlerden kaçamamış. Mümin Sekman'ı tavsiye üzerine okudum. Öğüt verdiğini görmek beni hayal kırıklığına uğrattı.
fuzuliye
Ziyaretçi
« Yanıtla #96 : Mayıs 24, 2009, 04:23:28 ÖS »

Düşündüğünüzden fazla yararlanacağınız bir kitap. Kültürünü seven okusun...
mtree
VIP Üye

tavanarasında yağmurun sesini dinleyen şemsiyelere

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #97 : Mayıs 28, 2009, 01:46:27 ÖS »

Sigara yerine Camel araba yerine Audı kelimelerinin kullanıldığı bir şeytanı tanıma klavuzu  Kahkaha

valizimi hazırlamama yardım et... kelimeleri sol tarafa koy... söylenmemiş olanları, yürünmemiş yolların yanına.. kollarını mavi gömleğimin boynuna... ayrı ayrı koy... güneşli günlerle karlı günleri karıştırma..

rüveyda...
Sürekli Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #98 : Haziran 05, 2009, 01:45:13 ÖS »

Elif ŞAFAK'ın ''Med-Cezir Yazıları'' adlı kitabına başladım başlangıç sıkıcıydı ama okudukça zevk alacağımı umut ediyorum.

Gitti,gelmez bahar yeli şarkılar yarıda kaldı...
*Çiğdem*
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #99 : Temmuz 28, 2009, 10:17:22 ÖS »

Hasan Ali Toptaş'ın Gölgesizler kitabı tam bir üst kurmaca denemesi.Olayların içindeyken insanın kendi varlığını sorgulamasını gerektiriyor.Ben sevdim tavsiye ederim

GİTME KAL

Batan güneşe doğru

Sürerken atımı

'Gitme kal'

Demeni bekliyorum

Ama yalnızca

Rüzgar çekiştiriyor

atkımı
SUNAY AKIN
Çamur
VIP Üye

Sessizliğin sırrı, dudaklarında. ..

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #100 : Ağustos 27, 2009, 11:35:03 ÖÖ »

Önemli İşler Dairesi-Cüneyt Özdemir

bu kitabı ben de çok merak ediyorum. bitirince duygularını paylaşırsan sevinirim

Kitap emniyet teşkilatının geçirdiği aşamaları, kendini nasıl geliştirdiğini, yaşadığı olayları, dönemlere etkisini anlatıyor. Alaattin Çakıcı' nın yakalanmasıyla başlıyor ve farklı farklı meseleleri açıklıyor. Ülkemizde olanları anlatan iyi bir çalışma olmuş. Tavsiye eder miyim, bilmiyorum. Okumazsanız pek bir şey kaybetmezsiniz ama okursanız da bilginiz artar.

Ölümünün üzerinden taaa 72 sene geçtikten sonra, hiç tanışmadığı, hiç görmediği insanların bedenine imzasını atan bir başka lider var mı dünyada?
Nur-i Didem
VIP Üye

ESKİYEN YÜZÜMÜN YENİ GÜLÜMSEYİŞİ, Hoş geldin!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #101 : Ağustos 27, 2009, 11:38:27 ÖÖ »

Mağrur Kadın'ı bir günde okudum.Çok güzeldi.Birbirinden nefret eden iki insanın daha sonra birbirlerine nasıl aşık olduklarını anlatan bu kitap insanı etkiliyor.

Uzaktan sevmek daha güzeldir bazen. Ne incitir, ne acıtır. Ne yaralar, ne kanatır. Gözlerinle görmediğin ama sesini duyduğun, varlığıyla huzur bulduğun bir denizin yakınında yürümek gibidir böyle sevmek. Elif Şafak
rengârenk
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #102 : Ağustos 27, 2009, 11:40:38 ÖÖ »

Olasılıksız muhteşem bir kitaptı, tavsiye ederim. Elif Şafak'ın "Aşk"ı da yeni nesile Mevlana ve Şems bütünlüğünü tam kıvamında anlatmış. Maksim Gorki'nin Çocukluğum romanı da anlatışındaki harika benzetmeler ve betimlerle beni sardı...

...
Nur-i Didem
VIP Üye

ESKİYEN YÜZÜMÜN YENİ GÜLÜMSEYİŞİ, Hoş geldin!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #103 : Ağustos 27, 2009, 12:12:09 ÖS »

Ayşe Kulin-Umut.Veda'nın devamı gibiydi.Ama Ayşe Kulin'in okumuş olduğum diğer kitapları gibi bu da sürükleyiciydi.

Uzaktan sevmek daha güzeldir bazen. Ne incitir, ne acıtır. Ne yaralar, ne kanatır. Gözlerinle görmediğin ama sesini duyduğun, varlığıyla huzur bulduğun bir denizin yakınında yürümek gibidir böyle sevmek. Elif Şafak
fuzuliye
Ziyaretçi
« Yanıtla #104 : Eylül 09, 2009, 04:11:39 ÖS »

Bu sabah elime Oscar Wilde'ın Gül ve Bülbül "hikayesi" geçti. Masal da denebilir aslında...Bu konuyu işleyen hikayesi olduğunu bilmiyordum. Şaşırdım.

Hikayede divan şiirinden bildiğimiz gül bülbül mazmunu anlatılıyor. Ancak, konunun işlenişi yavanlaşmış, yazarın yabancısı olduğu bir kültür ögesini beğenerek anlatma gayretine girdiği belli oluyor.

Buradaki bülbül, sevgilisine gül götürmek isteyen bir öğrenci gül bulamadığı için kendini feda ediyor, yazarken bile gülüyorum, ve gülü kendi ötüşü ve kanıyla "yaratıyor." Sonra çocuk gülü götürünce kız beğenmiyor zengin birini tercih ediyor. O kısımlara hiç girmeyeyim en iyisi...

Felsefenin anlaşılmadığı aşikar. Gülümseme Yine de özenmiş yazmış Wilde, bi şey demiyorum.  Kahkaha
Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM