|
minerva_dada
|
 |
« Yanıtla #30 : Nisan 17, 2008, 05:08:34 ÖS » |
|
Ladesçi Üstün Dökmen-roman- Basit bir olay örgüsü içerisinde öğretici bir kitap.Dürüstlük kavramı üzerinde durulmuş.Lise öğrencileri için önerilebilecek bir kitap olduğunu düşünüyorum.Olaylara farklı açılardan bakma ve hayatını yönlendirirken nasıl bir tutum içerisinde olması gerektiği hakkında olumlu fikirler verebilir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
As
|
 |
« Yanıtla #31 : Nisan 19, 2008, 08:32:47 ÖS » |
|
Soner Yalçının Efendi adlı araştırma kitabı oldukça ilgin sorularla okuyucuyu yönlendiriyor.Yakın tarihe dair güzel bir araştırma.Ancak kısa sürede okumak gerekiyor.Birbirinin devamı olaylar ve insanları unutmamak için. Kesinlikle tavsiye ederim.
|
|
|
|
|
|
Sevda kuşun kanadında ürkütürsen tutamazsın Ökse ile sapanla vurursun da saramazsın Hayat sırrının suyunu çeşmelerden bulamazsın Ansızın bir deli çaydan içersin de kanamazsın
|
|
|
|
fuzuliye
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #32 : Nisan 19, 2008, 08:37:00 ÖS » |
|
Suskunlar - İhsan Oktay Anar
Kitabın konusu ve üslubu hakkında yazılan çizilenlerin abartıdan ibaret olduğunu, etkileyici bir kitap olmadığını düşünüyorum. Bir an önce bitse dediğim kitaplardan biriydi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Günay
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #33 : Nisan 20, 2008, 02:07:57 ÖS » |
|
Suskunlar-İhsan Oktay Anar
Yapılan olumlu eleştiriler sayesinde kitabı okudum. Heyecanla beni kendisine çekecek zamanı aradım. Ama kitabın sonu geldiğinde hala güzel birşeyler aradım. Malesef hiç beğenmedim. Bitirmek için resmen işkence çektim. Bu kitabı anlayan birisi bana anlatabilir mi ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fuzuliye
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #34 : Nisan 21, 2008, 07:01:22 ÖS » |
|
Evet Günay, bir deli kuyuya taş atmış sanki, kırk akıllı çıkaramıyor. Bunalım halindeki bir yazarın kabuslarını anlatıyor adeta. Neden insanlar bu kadar abartıyorlar bir anlayabilsem. Kitabı bitirirken Uzun Mustafa Efendi' yle Kalın Musa' ya bayağı bir dua ettim  Kitaptan aklımda kalan bir söz var. Bir tek bunu beğendim sayılır  : " Çirkin bir şeyi güzel kılmak mümkündür ama, mükemmel bir şeyi güzel kılmak çok daha zahmetli bir iştir."
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Günay
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #35 : Nisan 21, 2008, 09:10:25 ÖS » |
|
Kalın Musa'nın tavuğuna bayağı bir acıdım doğrusu.  Şu hayalet mevzusu var birde. Tırsıyordum hayalet ortaya çıkınca  . Bir daha kitap alırken hiçbir eleştiriyi okumayacağım. Gitti 16 YTL  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fuzuliye
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #36 : Nisan 21, 2008, 10:47:01 ÖS » |
|
Günay İki kitabı satsak 32 YTL eder, gider bi sürü kelepir kitap alırız, hadi davran! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Günay
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #37 : Nisan 22, 2008, 12:28:09 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
minerva_dada
|
 |
« Yanıtla #38 : Nisan 25, 2008, 04:07:34 ÖS » |
|
Aziz Nesin—Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz
Konusu oldukça basit. Bu kadar da üst üste karışıklık olmaz diye düşündüren bir olay.Bunu roman içinden bazı kişilerde seslendiriyor.”Uyduruyor” diye.Sonuçta gülmece amaçlı yazılmış, bir zaman Türkiye’sinin abartılı bir anlatımı.Bürokrasinin ağır işleyişini hiciv ediyor.Tiyatro oyunu-radyo- olarak yazılmış ısrar ve beğeni üzerine bari romanda yazayım diye düşünülmüş bir kitap. Çok akıcı.Yazarın dili kullanışı çok iyi.Özellikle karşılıklı konuşmalar. Ben olsam Aziz Nesin’in başka bir kitabını seçerdim 100 temel eser içine.Zübük
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
minerva_dada
|
 |
« Yanıtla #39 : Nisan 26, 2008, 11:13:23 ÖÖ » |
|
Olasılıksız'ı okuyan var mı?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
minerva_dada
|
 |
« Yanıtla #40 : Mayıs 01, 2008, 11:00:52 ÖS » |
|
Olasılıksız—Adam Fawer
Uzun zamandır çok satan kitaplardan okumuyordum.İçeriğinde bilim,bilim-kurgu olduğu için tercih ettim ama daha çok macera türü bir romanla karşılaştın.Olasılık,kuantum fiziği gibi konulara ilgi duyanların hoşlanabileceği kitaplardan.Kitap okumaktan hoşlanmayan öğrencimin zevkle okuduğu bir romandı.Kitabın değerini okuduktan epey sonra ondan kalan izlerle anlarım.Daha yeni bitti. Sadece kitaptan bir bölüm aktaracağım: ” Satranç hayat gibidir.Her parçanın kendi işlevi vardır.Bazıları zayıftır bazıları ise güçlü.Bazıları oyunun başında işine yarar bazılarıysa sonunda.Ama kazanmak için hepsini kullanmak zorundasın.Aynen hayatta olduğu gibi satrançta skor tutulmaz.On parçanı kaybedip,yine de kazanabilirsin oyunu.Satrancın güzelliği budur işte.İşler her an tersine dönebilir.Kazanmak için yapman gereken tek şey tahtanın üzerindeki olası hamleleri ve anlamlarını iyi bilmek ve karşındakinin ne yapacağını kestirebilmektir. --Yani bu geleceği tahmin etmek gibi bir şey mi? --Tahmin etmek imkansızdır;ama şimdiki zamanı çok iyi bilirsen geleceği kontrol edebilirsin. (Bu son söz kitabın en can alıcı fikri)
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mayıs 01, 2008, 11:19:41 ÖS Gönderen: minerva_dada »
|
|
|
|
|
|
Belce
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #41 : Mayıs 02, 2008, 09:09:03 ÖÖ » |
|
özdemir ince'ye ait olan "Şiirde Devrim" Şiir üzerine deneme kitabını okudum. Bir seri olan bu kitap dördüncü numarayı alıyor. Bu kitabı okurken Özdemir İNCE'nin şiir üzerine fikirlerini öğrenmişl oluyoruz. Bununla birlikte bu kitap içerisinde çok önemli bir vakayı belleğime yerleştirdim. Yabancı dilden dilimize çevrilen makaleleri denemeleri vbç en azından iki ve hatta eger bu değerli bir konu ise hani üzerinde tez çalıştığımız veya savunma yapacagımız bir konu ise. En azından iki ya da üç çevirmenden olmasına ve hatta o çevrildiği dilden de bir örnek bulundurabilirsek daha güzel olacagına inanıyorum. böylelikle yanlışlara izin vermemiş olabiliriz. Dil çok ölemli dogru sözcükleri doğru yerde kullanmak ve çvirmek Evet evet gerçekten çok önemli. Bence şiir sever her insnaın bu kitabı okuması gerekli bilakis moders soyut ve imge seven şairler ve şiir severler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
uzman
Yeni Üye
HALKLA İLİŞKİLER UZMANIYIM
|
 |
« Yanıtla #42 : Mayıs 02, 2008, 09:43:06 ÖÖ » |
|
islam devrimi bu kitap iran daki islam devrimini anlatıyorçok hoşuma gitti.Adamlar ülkelerini islamın nuru ile aydınlanması için şah şerefsizinin zamanında gözleriyle namaz kılarlar mış daha neler okuyunda görün kardeşlerim
|
|
|
|
|
|
TÜM HEMŞERİLERİME SELAMLAR
|
|
|
|
Günay
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #43 : Mayıs 02, 2008, 01:54:40 ÖS » |
|
Ha bir de ''The Secret'' var. Yine tavsiyeler üzerine okudum kitabı yine hezimetle sonuçlandı. İki kelimeyle sonuçlandırılacak şeyi bir kitap haline nasıl getirmişler anlamıyorum. Söyleyeceği tek şey insan neye odaklanırsa o olur. Boşu boşuna bir sürü örnek vererek zihinleri karıştırmış. Okumayanlara önermiyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
As
|
 |
« Yanıtla #44 : Mayıs 02, 2008, 04:31:46 ÖS » |
|
Ha bir de ''The Secret'' var. Yine tavsiyeler üzerine okudum kitabı yine hezimetle sonuçlandı. İki kelimeyle sonuçlandırılacak şeyi bir kitap haline nasıl getirmişler anlamıyorum. Söyleyeceği tek şey insan neye odaklanırsa o olur. Boşu boşuna bir sürü örnek vererek zihinleri karıştırmış. Okumayanlara önermiyorum.
Kesinlikle katılıyorum ben de yoğun reklam etkisinde kalıp okudum.İlginç bir şeyler aradım ama sıfır.Kimseye tavsiye etmiyorum.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mayıs 02, 2008, 05:52:29 ÖS Gönderen: as »
|
|
Sevda kuşun kanadında ürkütürsen tutamazsın Ökse ile sapanla vurursun da saramazsın Hayat sırrının suyunu çeşmelerden bulamazsın Ansızın bir deli çaydan içersin de kanamazsın
|
|
|
|