|
bavwer
|
 |
« Yanıtla #15 : Mart 13, 2008, 05:33:13 ÖS » |
|
Bora Bayraktaroğlu'nun Hamas adlı kitabını okudum . Filistinle ilgili öğrenmek istediğiniz ne varsa bu kitapta bulabilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emremyunus
|
 |
« Yanıtla #16 : Mart 13, 2008, 07:50:44 ÖS » |
|
Şu sıralar Suat AŞCI'nın ÖSS Beni Öpsene adlı kitabını okuyorum. Hâlâ okumamış olan varsa tavsiye ederim. Özellikle ÖSS'ye girmeyi düşünenler varsa ısrarla bu kitabı okumalarını öneririm. ÖSS'ye ÖSYM'ye bakış açınız değişecek inanın.
|
|
|
|
|
|
Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, Sevelim, sevilelim, dünya kimseye kalmaz. Yunus Emre
|
|
|
|
minerva_dada
|
 |
« Yanıtla #17 : Mart 28, 2008, 11:39:53 ÖS » |
|
Nietzsche Ağladığında Irvin D. Yalom
Yine çok okunanlardan bir kitap okuyayım dedim.Bir arkadaş önerisi ile ama yine baltayı taşa vurdum.Kİtap akıcı,gerçek yaşamış kişilerin hayatı .Biraz felsefe biraz tıp.Kitap dönüp dolaşıp şunu diyor.Mutluluk yanımızda.Aynen SİMYACI gibi.Ama ben iz bırakacak bir yön bulamadım.Tek şey hariç.Kİtabın sonunda yer alan,yazarın kitabını nasıl kurguladığa dair yazdığı güzel bir bölüm var.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BİRİNSAN
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #18 : Mart 29, 2008, 01:03:27 ÖS » |
|
ÜMÜT MERİÇ HOCAHANIM'IN BU ESERİ DİL, DİN ENTELLEKTÜEL VE GÜNCEL AÇILARDAN MUHTEŞEM.HEM GEÇMİŞ HEM MAZİ VAR İÇİNDE.BAŞLADIĞINIZ YERE GERİ DÖNÜYORSUNUZ;BAŞLADIĞINIZ YER ZATEN DÖNDÜĞÜNÜZ YER.BİR İÇ YOLCULUĞU HİKAYESİ(GERÇEĞİ). KENDİNİZE BİR İYİLİK YAPIN !BU KİTABI OKUYUN(YAŞAYIN)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cennetoğlu
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #19 : Mart 31, 2008, 09:52:45 ÖS » |
|
üstad 66 pamuk hakındaki görüşlerinize katılıyorum. iki kitabını yarıya kadar ancak okuyabildim.sonra buraktım. ama sonuçta bu bizim işimiz aynı zamanda bu nedenle eleştirebilecek kadar romanlarını bilmek gerekiyor zannımca. ben bir peyami safa hastasıyım. bütün eserlerine kefilim desem abartmam herhalde...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cennetoğlu
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #20 : Mart 31, 2008, 10:02:45 ÖS » |
|
Şu an Elif Şafak'ın Baba ve Piç romanı var. Ermeni meselesini ele alıyor,Şafak.romanı henüz bitirmedim ama teknik açıdan roman kurgusu oldukça iyi.fakat yazarın meseleye yaklaşımı değişik. yazar tarafsız olmaya çalışıyor, her iki tarafın da tezlerine yer vermeye çalışıyor ama sanki ibre ermenilerden tarafa daha fazla kayıyor. ama okuma zevki açısında iyi bir roman diyebilirim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dilbaz
Yeni Üye
yaradır kanar,kanar geçer...
|
 |
« Yanıtla #21 : Nisan 03, 2008, 11:01:40 ÖS » |
|
Sabahattin Ali'nin Kürk Mantolu Madonna romanını dün ikinci kez bitirdim. Herkese tavsiye ederim,ara ara duygu tazelemek için...Romanın kahramanı Raif Bey beni ne kadar üzer ve ne kadar düşündürür anlatamam.Kendime, insan mıyım diye sorarım.Bu kitap sinemaya aktarılmalı,üstelik geç de kalınmıştır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MonaRosa
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #22 : Nisan 03, 2008, 11:15:18 ÖS » |
|
nihad sami banarlı-Türkçenin Sırları daha önce başlamış ancak bitirememiştim...Türkçeye ve içindeki yabancı sözcüklere çok farklı bir açıdan bakmamızı sağlıyor...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
minerva_dada
|
 |
« Yanıtla #23 : Nisan 07, 2008, 06:09:35 ÖS » |
|
Sessiz Ev (Orhan Pamuk) Yazar romanın olaylarını kahramanların ağzından(bazen iç konuşma) anlatmış.Kİtabın arka kapağındaki tanıtım beni yanılttı.Ben bu 3 kardeş arasında olaylar dönecek sanıyordum.Ama Nilgün hiç konuşturulmamış(devrimci denen).Oysa "ülkücü" Hasan'ın iç konuşmalarına oldukça fazla yer verilmiş.Recep ve Fatma(babanne) çok önemli karakterler roman için.Ve tabii ölen ve romanda Fatma'nın ağzıyla konuşan Selahattin (dede)unutulmamalı.Diğer iki kardeş Metin'in yaşayışıyla Pamuk kendi yaşamı arasında bağlantılar olduğunu söylüyor.Faruk'ta onun gibi tarih meraklısı. Yazar romanda hiç abartmıyor ve olayı trajik hale getirmiyor.Gerçi eşine az rastlanır kahramanlarda yok değil(Selahattin belki Recep).Öğrenciler için önerebilir miyim diye düşünndüm ama olamaz kararını aldım.12 Eylül den önceki turistlik bir yerin manzarası. Kahramanların hepsini anlıyoruz hiçbirisini sevmiyoruz ve hiçbirisine kızmıyoruz.İşte roman sanatı.Bu açıdan tam bana göre.Daha söylenecekler var şimdilik bu kadar.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Nisan 07, 2008, 06:12:18 ÖS Gönderen: minerva_dada »
|
|
|
|
|
|
As
|
 |
« Yanıtla #24 : Nisan 09, 2008, 07:18:11 ÖS » |
|
HARLAN COBEN-KARANLIK FOTOĞRAF , KİMSEYE SÖYLEME , BAŞKA ŞANSIN YOK son zamanlarda sıkıldığım roman türüne yeniden bağlanmamı sağladıar.Mükemmel kurgularıyla çok sürükleyici.Gerilim türü sevenlere kesinlikle öneririm.
|
|
|
|
|
|
Sevda kuşun kanadında ürkütürsen tutamazsın Ökse ile sapanla vurursun da saramazsın Hayat sırrının suyunu çeşmelerden bulamazsın Ansızın bir deli çaydan içersin de kanamazsın
|
|
|
|
LEO
|
 |
« Yanıtla #25 : Nisan 09, 2008, 07:21:22 ÖS » |
|
BEN DE GERİLİME BAYILIRIM GÖLGEDEKİ İZLERİ TAVSİYE EDERİM TAMİ HOAG SEVGİLER...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vatikannüshası
|
 |
« Yanıtla #26 : Nisan 09, 2008, 08:06:23 ÖS » |
|
Kitab-ı Dede Korkut Ala Lisan-ı Taife-i Oğuzan pek inandırıcı gelmedi, beğenmedim.
|
|
|
|
|
|
Bir uçurumun içine baktığınızda uçurum da sizin içinize bakar.
|
|
|
|
fuzuliye
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #27 : Nisan 09, 2008, 11:57:53 ÖS » |
|
Kitab-ı Dede Korkut Ala Lisan-ı Taife-i Oğuzan pek inandırıcı gelmedi, beğenmedim.
 )))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mor1
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #28 : Nisan 10, 2008, 09:13:19 ÖS » |
|
Şu aralar Hulki Cevizoğlu'nun İşgal ve Direniş'ini okuyorum.Kurtuluş Savaşı yıllarını çok güzel tahlil edip günümüzle ilişkilendirmiş.Bilinmeyenleri ortaya dökmüş.Bir de çok önce okuduğum Patrick Süskünd'in Koku adlı romanını şiddetle öneririm arkadaşlar,beni çok etkilemişti kurgusu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ibrahim ŞNL
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #29 : Nisan 11, 2008, 10:47:45 ÖS » |
|
Anna Karanina'yı ikinci kez okuyorum.Stefan Zweig'in Kendi Şiirini Yazanlar isimli eserini okuduktan sonra Tolstoy'u tekrar okumaya karar verdim.
|
|
|
|
|
|
Derûnun pürmaârif hemnişînin merd-i ârif kıl
|
|
|
|