|
LEO
|
 |
« Yanıtla #120 : Kasım 23, 2009, 02:00:48 ÖS » |
|
MTREECİĞİM BİR DE BUNUN CERRAH!I VARMIŞ ONU OKUDUN MU
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
twofun
|
 |
« Yanıtla #121 : Kasım 23, 2009, 06:49:43 ÖS » |
|
eger benim görüşümle bir kitap alıp okuyacaksanız ernest hemingway in nobel edebiyat ödüllü bir eseri var silahlara veda tavsiye ederim çok akıcı bir kitap ve konusu çok zevkli başladıgınız anda bitti mi diyebileceginiz bir kitap ayrıca bu kitapları da okumanızı tavsiye ederim ayşe kulin - umut reşat nuri güntekin - anadolu notları peyami safa - selma ve gölgesi dostoyeski - suç ve ceza victor hugo - sefiller emiliy bronte - ugultulu tepeler sir arthur boyle - kızıl soruşturma elif şafak - aşk
|
|
|
|
|
|
Nasıl kafa sayısı kadar düşünce varsa, kalp sayısı kadar da sevgi çeşidi vardır. TOLSTOY
|
|
|
|
*Çiğdem*
|
 |
« Yanıtla #122 : Kasım 23, 2009, 07:13:54 ÖS » |
|
Cezmi Ersöz Hata Yaptıysam Aramızda Kalsın'ı bitirmiştim geçen gün.Siyasi görüşü ve sosyal olayları çok enfes bir üslubla ele almış ve içine duygularını da serpiştirmiş.Deneme severlere tavsiye ederim
|
|
|
|
|
|
GİTME KAL
Batan güneşe doğru
Sürerken atımı
'Gitme kal'
Demeni bekliyorum
Ama yalnızca
Rüzgar çekiştiriyor
atkımı SUNAY AKIN
|
|
|
|
Çamur
|
 |
« Yanıtla #123 : Kasım 23, 2009, 08:36:54 ÖS » |
|
Oğuz Han destanını ve Edigey'i bayıla bayıla okudum.
|
|
|
|
|
|
Ölümünün üzerinden taaa 72 sene geçtikten sonra, hiç tanışmadığı, hiç görmediği insanların bedenine imzasını atan bir başka lider var mı dünyada?
|
|
|
|
twofun
|
 |
« Yanıtla #124 : Kasım 24, 2009, 11:22:35 ÖÖ » |
|
stendhal in kırmızı ve siyah tarihten hoşlananlar için iyi bir kitap fransız devrimini aşkla harman ederek akıcı bir üslupla anlatmış
|
|
|
|
|
|
Nasıl kafa sayısı kadar düşünce varsa, kalp sayısı kadar da sevgi çeşidi vardır. TOLSTOY
|
|
|
|
Nur-i Didem
|
 |
« Yanıtla #125 : Kasım 24, 2009, 03:44:00 ÖS » |
|
Ahmet Mithat Efendi-Dürdane Hanım Doğruyu söylemek gerekirse kitap sıkıcıydı.Akıcı değildi. 
|
|
|
|
|
|
Uzaktan sevmek daha güzeldir bazen. Ne incitir, ne acıtır. Ne yaralar, ne kanatır. Gözlerinle görmediğin ama sesini duyduğun, varlığıyla huzur bulduğun bir denizin yakınında yürümek gibidir böyle sevmek. Elif Şafak
|
|
|
|
glsh142
|
 |
« Yanıtla #126 : Kasım 24, 2009, 08:12:15 ÖS » |
|
Kayıp Gül'ü okudum Serdar Özkan'ın çok güzeldi..Gülleri seven okusun bence..Ama bu gül biraz tasavvufi...
|
|
|
|
|
|
Bağlanmayacaksın bir şeye, öyle körü körüne. "O olmazsa yaşayamam." demeyeceksin. Demeyeceksin işte. Yaşarsın çünkü. 
|
|
|
|
mtree
|
 |
« Yanıtla #127 : Kasım 25, 2009, 07:03:14 ÖS » |
|
MTREECİĞİM BİR DE BUNUN CERRAH!I VARMIŞ ONU OKUDUN MU
Hayır leo şimdilik çırak yeterli 
|
|
|
|
|
|
valizimi hazırlamama yardım et... kelimeleri sol tarafa koy... söylenmemiş olanları, yürünmemiş yolların yanına.. kollarını mavi gömleğimin boynuna... ayrı ayrı koy... güneşli günlerle karlı günleri karıştırma..
|
|
|
|
As
|
 |
« Yanıtla #128 : Ocak 17, 2010, 07:25:54 ÖS » |
|
Katre-i Matem-İskender Pala Tarih ve edebiyat iç içe işlendiği için ayrı bir tadı vardı.Çok beğendim.
|
|
|
|
|
|
Sevda kuşun kanadında ürkütürsen tutamazsın Ökse ile sapanla vurursun da saramazsın Hayat sırrının suyunu çeşmelerden bulamazsın Ansızın bir deli çaydan içersin de kanamazsın
|
|
|
|
gul_guzeli
|
 |
« Yanıtla #129 : Ocak 18, 2010, 11:50:45 ÖS » |
|
Kpss- Yöntem ve teknikleri bitirdim ölçme değerlendirmeye başladım 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nur-i Didem
|
 |
« Yanıtla #130 : Ocak 20, 2010, 09:43:45 ÖÖ » |
|
Nurbanu'yu okudum.Güzel bir kitap.Haremde yaşananları anlatırken, tarihi bilgilerimiz de gelişiyor..
Şimdi okuduğum kitapta Peygamber Efendimizi (s.a.v) bir evlat, bir akraba, bir eş, bir baba ve bir dede olarak ele alıyor.Kısacası peygamberimizin aile hayatı anlatılıyor..
|
|
|
|
|
|
Uzaktan sevmek daha güzeldir bazen. Ne incitir, ne acıtır. Ne yaralar, ne kanatır. Gözlerinle görmediğin ama sesini duyduğun, varlığıyla huzur bulduğun bir denizin yakınında yürümek gibidir böyle sevmek. Elif Şafak
|
|
|
|
Attilakaraca
|
 |
« Yanıtla #131 : Ocak 24, 2010, 10:51:06 ÖÖ » |
|
En son Reşat Nuri'nin Yeşil Gece'sini okudum. Osmanlıca kelimeler çokça kullanılmış. Buna rağmen konusu çok hoşuma gitti. Kurtuluş Savaşı yıllarının hemen öncesinde softa bir öğretmenin geçrdiği fikir değişimini ve kendini öğretmenliğe adayarak çağdaş öğrenciler yetiştirme gayretini konu alıyor. Severek okudum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rengârenk
|
 |
« Yanıtla #132 : Şubat 20, 2010, 12:40:25 ÖÖ » |
|
Kpss- Yöntem ve teknikleri bitirdim ölçme değerlendirmeye başladım  Kolay gelsin. Afrikalı Leo' yu okudum, güzeldi.
|
|
|
|
|
|
...
|
|
|
|
Edebiyat Öğretmeni
|
 |
« Yanıtla #133 : Şubat 22, 2010, 12:29:12 ÖÖ » |
|
Süperman Türk Olsaydı Pelerinin Annesi Bağlardı. Ahmet Şerif İzgören bu kitabında dürüst olduktan ve işini iyi yaptıktan sonra insanların ve bu ülkenin daha iyi yerlere gelebileceğini, kişisel gelişimin gereksiz olduğunu, asıl toplum gelişmesinin gerektiğini, Amerikalı yazarların yazdıkları ilginç başarı öykülerinin gereksizliğini, o öykülerden daha da güzellerini bizim insanımızın ortaya koyduğunu ve daha da ortaya koyabileceğinii eskiden barış içinde yaşarken günümüzde sanki bu vatanda kültürel farklılıklarımız varmış gibi bizi birbirimize düşürdüklerini anlatmış.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Şubat 22, 2010, 12:32:19 ÖÖ Gönderen: Edebiyat Öğretmeni »
|
|
|
|
|
|
Nur-i Didem
|
 |
« Yanıtla #134 : Mart 21, 2010, 12:10:06 ÖS » |
|
Mahkum Prensesi bitirdim.Çok,çok güzel bir kitap.Ben fazla zaman bulamadığım için kitabı bitirmem zaman aldı.Eğer zamanım olsaydı iki günde bitirirdim.Philippa Gregory, 16.yy İngilteresi'ni her yönüyle ele almış ve Aragonlu bir prensesin nasıl yetiştirildiğini,asaletini, savaşçılığını,aşkını ve sevdiği adama verdiği sözü yerine getirmek uğruna neleri göze aldığını, bu uğurda hayatı boyunca gizleyeceği yalanını müthiş bir dille anlatıyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|