|
meryemozcan
|
 |
« : Şubat 02, 2009, 02:02:45 ÖS » |
|
Yabancı dil bilmiyorsanız bile artık rahat rahat internette gezeceksiniz. Çünkü 40 dildeki tüm yabancı siteler anında Türkçe oluyor... İnternet üzerinden yaptığınız aramalarda karşınıza çıkan web siteleri farklı dillerdeyse, sorun etmeye gerek yok. Çünkü uzun süredir var olan ama Türkçe'yi seçenekler arasına eklemeyen Google Translate, bu hasrete son vermiş durumda.İNGİLİZCE SİTE ANINDA TÜRKÇE OLUYORBu servis sayesinde 40 farklı dilde çeviri yaptırabiliyorsunuz. Geliştirilmesine devam eden servis için beklenen bir diğer özellik de şu anda 21 farklı dilde sunulan geniş sözlük servisinin Türkçe olarak da sunulması. Bu hizmetle okumak istediğiniz 40 yabancı dildeki site anında Türkçe oluyor. Tek yapmanız gereken sitenin URL'sini yani web adresini arama bölümüne yazmak... http://translate.google.com/?hl=trYukarıdaki adreste karşınıza gelecek olan sayfada 'Enter text or a webpage URL" yazısının altındaki arama alanına Türkçe'ye çevireceğiniz kelimeyi, cümleyi yahut okumak istediğiniz İngilizce sitenin web adresini yazıyorsunuz ve bu alanın altındaki dil seçeneklerini kendinize göre ayarlıyorsunuz. Eğer İngilizce'den Türkçe'ye çeviri yapılacaksa ilk seçeneği İngilizce, ikinci seçeneği Türkçe yapıyorsunuz... Ve Translate diyorsunuz... Haydi deneyelim. Siteyi Türkçeye çevirebildiğimiz gibi elimizdeki yabancı dildeki metni de Türkçeye çevirebiliyoruz.
|
|
|
|
|
|
 Allahım bizi bize bırakma , bizi bizsiz bırak ama bizi sensiz bırakma ...
|
|
|
|
meryemozcan
|
 |
« Yanıtla #1 : Şubat 02, 2009, 02:05:58 ÖS » |
|
Bakın şakır şakır İngilizce konuşuyorum.  Between the input Edebiyatogretmeni.net indispensable forum. Site and I love you. Acaba ne dedim? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
meryemozcan
|
 |
« Yanıtla #2 : Şubat 02, 2009, 02:11:46 ÖS » |
|
İngilizceyi çözdüğüm gibi İtalyancayı da cebe attım. Harika bir şey ya teknoloji. Tra l'ingresso Edebiyatogretmeni.net indispensabile forum. Del sito e ti amo. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
meryemozcan
|
 |
« Yanıtla #3 : Şubat 02, 2009, 03:13:26 ÖS » |
|
Biraz önce forumu İspanyolcaya çevirdim. Bütün sayfayı kopyalayamadım ama bir bölümü aldım. Benim mesajın üstünde Edebiyat Öğretmeni var...  Nike bakar mısınız pek karizmatik duruyor. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Çamur
|
 |
« Yanıtla #4 : Mayıs 30, 2009, 07:03:27 ÖS » |
|
Hocam elimde bir web adresi var. Türkçe'ye çevirmem lazım, dediğiniz gibi yazdım adresini ama sitenin ingilizce hali açılıyor yine. Neden olmadığı hakkında bir fikriniz var mı?
|
|
|
|
|
|
Ölümünün üzerinden taaa 72 sene geçtikten sonra, hiç tanışmadığı, hiç görmediği insanların bedenine imzasını atan bir başka lider var mı dünyada?
|
|
|
|
meryemozcan
|
 |
« Yanıtla #5 : Mayıs 31, 2009, 02:26:39 ÖS » |
|
Web adresini bana göndermeni rica etsem olur mu? Bir de ben denemek isterdim neden olmadığı hakkında bir şey diyemiyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Edebiyat Öğretmeni
|
 |
« Yanıtla #6 : Mayıs 31, 2009, 02:58:28 ÖS » |
|
Ay ben bunu şimdi gördüm. Süpper yaaa. Hakikaten karizmatikmiş Mery. Senin de Mary. Tam uymuş.  ))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
meryemozcan
|
 |
« Yanıtla #7 : Mayıs 31, 2009, 03:05:50 ÖS » |
|
Profesor de Literature hocam o senin karizmalığın.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Edebiyat Öğretmeni
|
 |
« Yanıtla #8 : Mayıs 31, 2009, 03:08:11 ÖS » |
|
Bir ünvan bir insana ancak bu kadar yakışabilir. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Maverâ_Erbil
|
 |
« Yanıtla #9 : Temmuz 15, 2009, 12:57:34 ÖÖ » |
|
Çok Güzelmiş...
|
|
|
|
|
|
"Bu memlekette sağcı solcu yoktur, ilerici gerici yoktur. - Bu memlekette namuslular ve namussuzlar vardır."
Cemil Meriç
Ölmez bu vatan, farz-ı muhâl, ölse de hattâ, Çekmez kürenin sırtı o tâbût-ı cesîmi.
Mithat Cemal Kuntay
|
|
|
|
Ebruyum
|
 |
« Yanıtla #10 : Ağustos 30, 2009, 11:54:07 ÖÖ » |
|
Gercekten harika, cok tesekkurler..
|
|
|
|
|
|
Herkes kirilamaz bazen ipince bir dal olmak gerekir kirilmak icin: Ama dunya kutuklerin...
Yilmaz Odabasi
|
|
|
|
mtree
|
 |
« Yanıtla #11 : Ağustos 30, 2009, 12:45:00 ÖS » |
|
was really super:)
|
|
|
|
|
|
valizimi hazırlamama yardım et... kelimeleri sol tarafa koy... söylenmemiş olanları, yürünmemiş yolların yanına.. kollarını mavi gömleğimin boynuna... ayrı ayrı koy... güneşli günlerle karlı günleri karıştırma..
|
|
|
|
abidink
|
 |
« Yanıtla #12 : Aralık 08, 2009, 09:43:17 ÖS » |
|
İlk çıktığında Türkçe dil desteği yoktu. Çok doğru çevirmesede işe yarıyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
muratsay
|