Safranbolu'nun içinden görünüş. İmren Lokumarından mutlaka çifte kavrulmuş lokum almanızı tavsiye ederim. Bu fotografta var ama nasıl tarif edeceğimi bilemedim. Başka markalar da var ama ben İmren'inkini çok beğendim.

Eski Hükümet Konağı

Safranbolu'ya gelip de Bağlar Gazoz içmemek olmaz diyip size gazozdan ikram ederler. Aslında Karabük'te satılan bir gazoz. benim damak tadıma uymadı pek. Biraz ağır geldi. Ama deneyin.

Güneş Saati. Sanırım Cinci Hanı'n içindeydi.

Kuşların çiftleşmesi için yapılan kuşluklar.

Kaymakamlar Konağı'ndan bir görüntü daha

Safranbolu'da kış

Safranbolu evlerinde ahşap işçiliği ön planda. Bu parça da Kaymakam Konağı müzesinde sergilenmekte, parça bir oda tavanının göbeğini oluşturuyor, ortasında haz lambası yada avize takmak için kancası var. Göbeğin büyüklüğüne bakılarak tavanın ve dolayısıyla odanın büyüklüğü tahmin edilebilir. (Bu anlatımı bir siteden buldum ama sitenin adına uaşamadım. Güzel anlatmışlar aynen aldım.)

Bir de Safranbolu evlerinin en büyük özelliği hiçbir evin diğer evin önünün kapatmamasıdır.
Gittiğinizde sizi götürecekleri yerlerde biri de Hıdırlık Tepesi'dir. Burada mezarlar vardır. Yanlış hatırlamıyorsam şehitler vardı.