|
Lâle
|
 |
« Yanıtla #15 : Eylül 21, 2009, 06:35:46 ÖS » |
|
Muhteşem gerçekten. Elinizde Konya resimleri varsa yüklerseniz çok memnun olurum. Teşekkürler... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Düş Bahçesi
|
 |
« Yanıtla #16 : Eylül 21, 2009, 06:36:57 ÖS » |
|
Hı,hı... Alaaddin tepesinde çay içmek bahar akşamlarına renk verir...Temmuz Meram da tatlanır...Perşembe günleri Mevlana türbesi ve hemen arkasında ki kabristanda yatan üçler Fatihalarla yad edilir.Huzur verir adeta yüreklere bu ziyeretler.Mevlana nın nefesini hissedersiniz adeta Konya' nın havasında.Konya girişte kollarını açıp karşılar sizi.Bir şehrin canlandığını hissedersiniz sıkı sıkı sarılırken...Manevi bir atmosferle.Kitapçıları dolaşmak bile Konya'da daha zevklidir.Bana hitap eden,gönlümü okşayan kitaplar, Konya da geçmiştir elime.Kültürel ve sosyal faaliyetler ayrı bir tad verir Konya'ya... Her hafta ya bir konferans,ya bir konser olur.Kışlarından hiç bahsetmemek de yarar var.Çok soğuk...Ayaz kemiklerinizi yarıp,iliklerinizi dondurur.Banyo da yere düşen sıcak suyun donduğunu bilirim...  Ne kıştı... Konya'da bu kadar güzel anlatılırdı... Bir de kerpiçten evleri vardır konya'nın...Girdiğiniz zaman içeriye tüm negatif enerjiniz yok olur..Orada yenilen yemeğin tadı ayrıdır.
|
|
|
|
|
|
Biliyorum sana giden yollar kapalı Üstelik sen de hiç bir zaman sevmedin beni
Ne kadar yakından ve arada uçurum; İnsanlar, evler, aramızda duvarlar gibi
Uyandım uyandım, hep seni düşündüm Yalnız seni, yalnız senin gözlerini Cemal Süreyya
|
|
|
|
Düş Bahçesi
|
 |
« Yanıtla #17 : Eylül 21, 2009, 06:40:56 ÖS » |
|
Muhteşem gerçekten. Elinizde Konya resimleri varsa yüklerseniz çok memnun olurum. Teşekkürler...  Rica ederim... Elimde birkaç resim var ama onlar digital fotoğraf makinemde değil.. Fakat fotoğraf çekebilirsem yüklerim inşallah...
|
|
|
|
|
|
Uyandım uyandım, hep seni düşündüm Yalnız seni, yalnız senin gözlerini Cemal Süreyya
|
|
|
|
Lâle
|
 |
« Yanıtla #18 : Eylül 21, 2009, 06:47:22 ÖS » |
|
O evlerde, üzerine süzme yoğurt sürülmüş ve üstüne kimyon serpiştirilmiş bir dilim ekmek, size dört başı mamur bir ziyafetten daha fazla zevk verir...Konya,Erzurum,Bursa,İstanbul ve Ankara...Hakikaten hepsinin farklı bir tadı var.Ayrı bir havası,ayrı bir etkisi.İfade temek zor.A.H.Tanpınar'ın beş şehri.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lâle
|
 |
« Yanıtla #19 : Eylül 21, 2009, 06:47:58 ÖS » |
|
Muhteşem gerçekten. Elinizde Konya resimleri varsa yüklerseniz çok memnun olurum. Teşekkürler...  Rica ederim... Elimde birkaç resim var ama onlar digital fotoğraf makinemde değil.. Fakat fotoğraf çekebilirsem yüklerim inşallah...İnşallah hocam. Şimdiden teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Düş Bahçesi
|
 |
« Yanıtla #20 : Eylül 21, 2009, 07:01:49 ÖS » |
|
O evlerde, üzerine süzme yoğurt sürülmüş ve üstüne kimyon serpiştirilmiş bir dilim ekmek, size dört başı mamur bir ziyafetten daha fazla zevk verir...Konya,Erzurum,Bursa,İstanbul ve Ankara...Hakikaten hepsinin farklı bir tadı var.Ayrı bir havası,ayrı bir etkisi.İfade temek zor.A.H.Tanpınar'ın beş şehri.
Sizin damak zevkinizde çok güzelmiş... En sevdiğim şeydir, üzerinde süzme yoğurt ve biraz kimyon bulunan bir dilim ekmek...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lâle
|
 |
« Yanıtla #21 : Eylül 21, 2009, 07:03:02 ÖS » |
|
Ben de çok severim.Ayrıca her bütçeye uygun.Ev sahibini zora sokmuyor.Garibanın misafir ikramıdır bu ekmekler... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Düş Bahçesi
|
 |
« Yanıtla #22 : Eylül 21, 2009, 07:05:07 ÖS » |
|
Ben de çok severim.Ayrıca her bütçeye uygun.Ev sahibini zora sokmuyor.Garibanın misafir ikramıdır bu ekmekler...  Haklısınız... Konya'ya ilk gidişimde ilk etli ekmek daha sonra, süzme yoğurt ve kimyonlu ekmek ikram edildi.İkiside çok hoş bir tada sahipler...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lâle
|
 |
« Yanıtla #23 : Eylül 21, 2009, 07:09:18 ÖS » |
|
Kesinlikle...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Düş Bahçesi
|
 |
« Yanıtla #24 : Eylül 21, 2009, 07:11:30 ÖS » |
|
Kesinlikle...
Yolunuz düşerse tekrar, ben de hâlâ Konyada olursam sizinle Meram Deresi'nin kenarında oturum bu lezzetleri yemek yeriz... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lâle
|
 |
« Yanıtla #28 : Eylül 22, 2009, 05:29:04 ÖS » |
|
Hocam üzümler çok iştah açıcı görünüyor... Ellerinize sağlık.Kendi çekimleriniz mi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|