Karabük'e gidince Safranbolu'yu mutlak görmek gerek "Yemeniciler Çarşısından" yemeniler, işlemeli örtüler alıp annenize götürüp yüzündeki gülümsemeyi görmek gerek,
Edirne'ye gidince Selimiye'yi görmeden dönersen zaten ayıp edersin, her karesinde her nakışında bin bir rivayet hikaye saklı, şimdi anlatmayayım gidince anlatırlar zaten
Çanakkale'ye hala gitmediyseniz halt etmişsiniz demektir, o yılları bilip de o mekanları görmek o zamanları yaşamakla eş değerdir.
Çanakkale'ye gittiğinizde bütün ecdadınızın duyduğu o muhteşem zafer hazzını siz de yaşamış olursunuz ... Conkbayır, Arıburnu, Anafartalar, Seddülbahir ...
Balıkesir deyince aklıma hep tatil gelir, yan gelip yatmak, elinde kitabıyla uzanıp o sıcakta o kitabı okurken sıkılınca kendini denize bırakmak

Altınoluk, Erdek, Akçay, Kaz Dağları ... Türkiyemin Cennetleri ...
Ankara'ya gidince Ata'yı ziyaret etmeden dönmek olmaz, Anıtkabir'de yaşayan koca bir tarih ... Kızılay'da bir iki tur atın Ulus meydanına çıkın, alışveriş yapın, sağda solda ellerinde sazları ile şarkı türkü çığıranlar, yoğun trafik, varoşlar, çöp kokuları cabası onları görme
Giresun'a gitmek gerek, yılda bir kaç kez
Ağustos'da gelip ben fındık çuvallarının altında boğuşurken bana yardım etmek gerek
Sonra Kale'ye çıkmak, Ada'da tur atmak, Gazi'ye tırmanmak, Fındıklı Kadayıf yemek, Sonra yine fındık yine fındık
Trabzon'a gidince Uzungöl en başta olmalı, muhteşem bir doğa güzelliği, yeşillerin içinde bir cennet mekan, pek gezilecek bir yeri yok ancak o yeşillik huzur veriyor insana, Sümela'ya çıkabilirsiniz, eğer dayanabilirseniz, kimi amcalar da ellerinde ekmeklerini yiyerek çıkıyor, o kadar uzak ki acıkmış olacak amca, ama siz öyle elinizde ekmekle çıkarsanız, biraz zor çıkarsınız

Sümela bir tarihin ürünü, bildiğiniz sarp bir kaya oyulmuş içine her şey yapılmış, mutfak, ekmek fırınları, günümüzdeki siyasi ranta bakmaksızın ve helecana gelmeksizin gidip görebilirsiniz. Atatürk Köşkü'nü de bu arada es geçmeyin, insanlar genellikle bahçesindeki havuza para atmak için gidiyor gibi izlenim uyandırsa da bende Atatürk'ün köşkünü görmeye gidenler için güzel bir tarih ...
Devamını, gittiğim yerler aklıma geldikçe yazarım

Antalya'ya gidince Meryem Özcan'ı mutlak görmek gerek, henüz gidemedim, gidince o muhteşem şaheseri göreceğim