Her ne kadar mutfağı pek iç açıcı olmasa da,Çanakkale görülmeye değer.İnsanları cana yakın ve misafirperver.Köyleri oldukça temiz,düzenli ve modern.Karadeniz'in birbirine fersah fersah uzaklıktaki evlerinden sonra, üşüyüpte birbirine sokulan insanlar gibi yanyana sıralanan evler oldukça farklı geldi bana.Karadeniz'de ahırlar evlerin altındadır ,Çanakkale'de ise köyün dışında.Etrafta hayvan dışkısı görmeniz mümkün değil.

Peynirli patlıcanı sevmedim vesselam.Zorla mı?

Çok değerli Lâle Hoca'm, bir okulda sadece başarılı bir öğrenciye bakıp bu okulun bütün öğrencileri çok başarılı, denilmesi doğru olmadığı gibi; yalnız başarısız, yaramaz bir öğrenciye bakıp bu okulun bütün öğrencileri yaramaz, başarısız gibi bir mantık yürütmek de doğru değildir. Dolayısıyla bir yemek türünden hareketle Çanakkale mutfağı ile ilgili genel bir yargıda bulunmak çok sağlıklı bir yargı olmasa gerek.
Halkının cana yakın, misafirperver olması kanaatinize katılıyorum ama bu durum sadece Çanakkale ve yöresine ait bir özellik değil, Anadolu'nun çoğu yerinde cana yakınlığı, misafirperverliği görmek mümkündür.

Çanakkale başlığına çok değerli katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.