edebiyatogretmeni.net forum
Ocak 09, 2009, 02:13:34 ÖS *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Ana Sayfa   Yardım Ara GiriÅŸ Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Haftanın KonuÄŸu Aytoldı Öğretmenimiz  (Okunma Sayısı 644 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
As
Moderator
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« : Kasım 03, 2008, 07:18:37 ÖS »

Özellikle dil bilgisi konularındaki yazılarını severek okuduğumuz öğretmenimizi daha yakından tanımak istiyoruz.
HoÅŸgeldiniz.
Kendinizi tanıtır mısınız?
Forumda en çok hangi bölümler ilginizi çekiyor?Eksikliğini hissettiğiniz bölümler var mı?

Sevda kuşun kanadında ürkütürsen tutamazsın
Ökse ile sapanla vurursun da saramazsın
Hayat sırrının suyunu çeşmelerden bulamazsın
Ansızın bir deli çaydan içersin de kanamazsın
CananYE
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Kasım 03, 2008, 07:23:16 ÖS »

Aytoldı Hocam, konuk olmanıza çok sevindim, hoş geldiniz.
aytoldı
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 03, 2008, 07:30:19 ÖS »

Özellikle dil bilgisi konularındaki yazılarını severek okuduğumuz öğretmenimizi daha yakından tanımak istiyoruz.
HoÅŸgeldiniz.
Kendinizi tanıtır mısınız?
Forumda en çok hangi bölümler ilginizi çekiyor?Eksikliğini hissettiğiniz bölümler var mı?

İlginiz için teşekkür ederim,

"Kendini tanıtmak" ifadesinin kapsamı oldukça geniş, ben ilk başta lazım olacakları yazayım, eksik kalanları sorularla tekrar telafi ederiz.

1979 Malatya doÄŸumluyum.
2000 yılında Gazi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği mezunuyum. Öğretmenliğe 2000 yılında Ankara'nın Evren ilçesinde Türkçe öğretmeni olarak başladım. Daha sonra Ankara'nın Mamak ilçesine atandım. Buradaki bir ilköğretim okulunda 5 yıl kadar çalıştım, şu anda da yine Mamak'ta bir lisede çalışmaktayım. Evliyim ve 6 yaşında bir kızım var.

Forumun en çok (belki de sadece) tartışma bölümüne, bu bölümde de en çok (belki de sadece) dil bilgisi bölümüne bakıyorum. Profilimdeki mesaj sayısı da gösteriyor ki fazla katılımcı değilim.

Her ne kadar ben çok fazla yazmasam da forum bölümlerini yeterli görüyorum.
« Son Düzenleme: Kasım 03, 2008, 08:46:43 ÖS Gönderen: aytoldı » Logged

Bu Ay Toldı aydı, söz asgı ulug
Yirinçe tüşürse bedütür kulug
aytoldı
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Kasım 03, 2008, 07:31:20 ÖS »

Aytoldı Hocam, konuk olmanıza çok sevindim, hoş geldiniz.

Hoş bulduk hocam, çok teşekkür ederim.

As
Moderator
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Kasım 03, 2008, 07:34:30 ÖS »

Diğer bölümlere katılmamanızın bir nedeni var mı?

Sevda kuşun kanadında ürkütürsen tutamazsın
Ökse ile sapanla vurursun da saramazsın
Hayat sırrının suyunu çeşmelerden bulamazsın
Ansızın bir deli çaydan içersin de kanamazsın
aytoldı
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Kasım 03, 2008, 07:48:03 ÖS »

Kendimce bazı sebeplerim var,

Forum oyunlarını fazla çocukça bulduğum için uzak durmaya çalışıyorum, kendimi kaptırırsam içinden çıkamam, ben de çocuğum Gülümseme

Bütün yazılı sorularımı kendim hazırlıyorum, prensip gereÄŸi baÅŸkasının sorularını kullanmıyorum. Öğrencilerim internette cirit attığı için yazılı sorularımı forumlarda paylaÅŸmıyorum. Bu nedenle yazılı sorularının paylaşıldığı bölüme de katılamıyorum. Ortak sınavlarda dahi öğrencilerim "hangi soruların bana ait olduÄŸunu, hangilerinin benim olmadığını" bilirler. 

Edebiyat öğretmeni olmama rağmen, yaratıcı yazma yeteneğinden yoksunum, bu nedenle "şiirleriniz, düzyazılarınız" gibi bölümlere ekleyecek bir şeyim olmuyor.

Daha da önemlisi, çoğu zaman kendimi anlatmada yazılarımın yetersiz kalacağını düşünüyorum. Siyaset, kültür, sanat, günlük hayat vb. birçok konuda söylediklerinizin tam olarak anlaşılması biraz da kişiliğinizin karşı tarafça bilinmesine bağlıdır. Bu nedenle bu tür konularda yazmamaya özen gösteriyorum.
« Son Düzenleme: Kasım 03, 2008, 07:50:39 ÖS Gönderen: aytoldı » Logged

minerva_dada
Hero Member

sevgisiz asla.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Kasım 03, 2008, 10:34:58 ÖS »

Kendimce bazı sebeplerim var,

Forum oyunlarını fazla çocukça bulduğum için uzak durmaya çalışıyorum, kendimi kaptırırsam içinden çıkamam, ben de çocuğum Gülümseme

Bütün yazılı sorularımı kendim hazırlıyorum, prensip gereÄŸi baÅŸkasının sorularını kullanmıyorum. Öğrencilerim internette cirit attığı için yazılı sorularımı forumlarda paylaÅŸmıyorum. Bu nedenle yazılı sorularının paylaşıldığı bölüme de katılamıyorum. Ortak sınavlarda dahi öğrencilerim "hangi soruların bana ait olduÄŸunu, hangilerinin benim olmadığını" bilirler. 

Edebiyat öğretmeni olmama rağmen, yaratıcı yazma yeteneğinden yoksunum, bu nedenle "şiirleriniz, düzyazılarınız" gibi bölümlere ekleyecek bir şeyim olmuyor.

Daha da önemlisi, çoğu zaman kendimi anlatmada yazılarımın yetersiz kalacağını düşünüyorum. Siyaset, kültür, sanat, günlük hayat vb. birçok konuda söylediklerinizin tam olarak anlaşılması biraz da kişiliğinizin karşı tarafça bilinmesine bağlıdır. Bu nedenle bu tür konularda yazmamaya özen gösteriyorum.
Yazılarınız yetersiz kalacak.Sizin mi?
Şu anki anlatımdan kendinizi iyi ifade ettiğiniz çok belli?Dİlbilgisi bölümünden de tanıyoruz zaten.
Nİçin aytoldı?

Minerva'nın Baykuşu ancak ve ancak alacakaranlıkta uçmaya başlar.
aytoldı
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Kasım 04, 2008, 06:14:34 ÖS »

Yazılarınız yetersiz kalacak.Sizin mi?
Şu anki anlatımdan kendinizi iyi ifade ettiğiniz çok belli?Dİlbilgisi bölümünden de tanıyoruz zaten.
Nİçin aytoldı?

Gülümseme
Dil bilgisinde kullandığımız ifadeler genel geçer olduğundan ve bahsedilen konuda bütün arkadaşların bilgisi olduğundan yazan kişi "leb" deyince okuyan kişi "leblebiyi" anlıyor zaten.

İlk mesajımda kendimi ifade etmiş olabilirim ama o metnin kaç dakikada ortaya çıktığını Allah bilir. Gülümseme

CananYE
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Kasım 04, 2008, 06:17:21 ÖS »

İlköğretim ve liseyi karşılaştırdığınızda hangisinde öğretmen olmak daha güzel?

aytoldı
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Kasım 04, 2008, 06:27:39 ÖS »

İlköğretim ve liseyi karşılaştırdığınızda hangisinde öğretmen olmak daha güzel?

Ben liseyi daha çok beğeniyorum.
İlköğretimde, hüsn-i talil yapılmış bir şiiri açıklamak, Mona Rosa'nın hikayesini anlatmak, bir şiirdeki imgeler üzerine sohbet etmek vb. olanağım yoktu veya öğrencilerimi buna hazırlayamamıştım.

Bazı dil bilgisi konularının da lisede anlatılması/kavratılması daha kolay oluyor.

Elbette ki her düzeyin kendine göre belirli zorluğu ve kolaylığı var. Şu ana kadar değişik sebeplerle ilköğretim 4. sınıftan lise 12. sınıfa kadar her düzeyde ders verdim. Hepsinin tadı ayrı ama lise biraz daha ayrı Gülümseme

CananYE
Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Kasım 04, 2008, 06:36:59 ÖS »

Tahmin etmiştim cevabınızı, teşekkür ediyorum hocam.

İyi çalışmalar diliyorum.
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediÄŸiniz yer:  

Hosting Hizmetleri Saglik
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!