|
Meryem ÖZCAN
|
 |
« : Ekim 14, 2008, 04:32:57 ÖS » |
|
Uzak İklimlerin müziği ile bizleri tanıştıran Dengizik arkadaşımız ricamı kırmayarak konuğumuz olmayı kabul etti. Buradan ona inceliğinden dolayı teşekkür etmek istiyorum.  Bildiğimiz kadarıyla Balıkesir'de Türkçe öğretmenliği yapıyorsunuz. Hocam kaç yıldır bu meslektesiniz, müzikle ilginiz ne durumda?
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ekim 14, 2008, 08:43:22 ÖS Gönderen: meryozcan »
|
|
* Her Rüzgar Savuracak Bir Toz bulur, * Her Hayat Yaşanacak Bir Can Bulur, * Her Umut Gerçekleşecek Bir Düş Bulur, * Bulunmayacak Tek Şey Senin Benzerindir...
|
|
|
|
SAHARA
|
 |
« Yanıtla #1 : Ekim 14, 2008, 05:18:12 ÖS » |
|
en sevdiginiz ve sevmediginiz huyunuz nedir 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ekim 14, 2008, 08:44:31 ÖS Gönderen: meryozcan »
|
|
|
|
|
|
Dengizik
|
 |
« Yanıtla #2 : Ekim 14, 2008, 08:11:19 ÖS » |
|
Uzak İklimlerin müziği ile bizleri tanıştıran Dengizik arkadaşımız ricamı kırmayarak konuğumuz olmayı kabul etti. Buradan ona inceliğinden dolayı teşekkür etmek istiyorum.  Bildiğimiz kadarıyla Balıkesir'de Türkçe öğretmenliği yapıyorsunuz. Hocam kaç yıldır bu meslektesiniz, müzikle ilginiz ne durumda? Merhaba arkadaşlar, konuyu yeni gördüğüm için şimdi cevaplayabiliyorum. Forumda yeniyim aslında, yine de meryozcan'a ve diğer bütün arkadaşlara bu inceliğiniz için teşekkür ediyorum. Evet, Balıkesir'e 20 km. uzaklıkta bir kasabada Türkçe öğretmeniyim, ama merkezde oturuyorum. Meslekte 6. yılıma başladım bu yıl. Daha önce 2,5 yıl Bursa Gürsu'da; 2 yıl da Balıkesir Merkez'de çalıştım. Sonra da bu şimdiki çalıştığım kasabadaki okula geldim. Malum zorunlu hizmet var Bu arada Uludağ Ünv. Eğitim Fak. Türkçe Öğrt. Bölümü mezunuyum. Ama Edebiyat bölümüyle de haşır neşir oldum... Y. Lisansım Edebiyat bölümünden yani... Müziği severim, Dört beş yıldır Latin ve Kelt müzikleriyle ilgileniyorum. İyi bir dinleyiciyim yani. Herhangi bir enstruman çalamıyorum, flütü saymazsak 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ekim 14, 2008, 08:44:50 ÖS Gönderen: meryozcan »
|
|
Giderek siz oluyorsa bütün bir kalabalık Yüzünüz yüzlerine benziyorsa, giysiniz giysilerine Ansızın bir hastanın kendini iyi sanması gibi Gücünüz yetse de azıcık bağırsanız Bir yankı: durmadan yalnızsınız Durmadan yalnızsınız. (E.C.)
|
|
|
|
|
|
Dengizik
|
 |
« Yanıtla #4 : Ekim 14, 2008, 08:18:45 ÖS » |
|
en sevdiginiz ve sevmediginiz huyunuz nedir  Genel olarak davranışlarımı, insanlarla olan ilişkilerimi beğenirim, ama "şu huyumu severim" diyebileceğim öne çıkmış bir özelliğim yok. Sevmediğim huy(lar)ım diyeyim  dağınıklığım, düzensiz uyumam, sigara içmem, tembelliğim ... 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ekim 14, 2008, 08:45:31 ÖS Gönderen: meryozcan »
|
|
Giderek siz oluyorsa bütün bir kalabalık Yüzünüz yüzlerine benziyorsa, giysiniz giysilerine Ansızın bir hastanın kendini iyi sanması gibi Gücünüz yetse de azıcık bağırsanız Bir yankı: durmadan yalnızsınız Durmadan yalnızsınız. (E.C.)
|
|
|
|
Belce
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #5 : Ekim 14, 2008, 08:29:33 ÖS » |
|
dengizik ne sorum bilmiyorum ama güzel müzikler için buradan da teşekkür etmek istiyorum.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ekim 14, 2008, 08:45:51 ÖS Gönderen: meryozcan »
|
|
|
|
|
|
Meryem ÖZCAN
|
 |
« Yanıtla #6 : Ekim 14, 2008, 08:53:56 ÖS » |
|
Dengizik kardeşim(Mehmet), Yarım saattir kullandığın nickin ne anlama geldiğini araştırıyorum. Forumlardan bir tanesinde bu nickli birinin açıklamasını buldum.  dengizik öztürkçedir denklik anlamına gelir. Adalet ve eşitlik olarak kullanılmış öztürkçede. Dengizik adalet dağıtan kişi anlamındada kullanılır. Hun imparatoru tanrının kılıcı Atilla Han ın oğlunun adı söylenir Doğru mudur? 
|
|
|
|
|
|
* Her Rüzgar Savuracak Bir Toz bulur, * Her Hayat Yaşanacak Bir Can Bulur, * Her Umut Gerçekleşecek Bir Düş Bulur, * Bulunmayacak Tek Şey Senin Benzerindir...
|
|
|
|
CananYE
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #7 : Ekim 14, 2008, 08:56:27 ÖS » |
|
Dengizik kardeşim(Mehmet), Yarım saattir kullandığın nickin ne anlama geldiğini araştırıyorum. Forumlardan bir tanesinde bu nickli birinin açıklamasını buldum.  dengizik öztürkçedir denklik anlamına gelir. Adalet ve eşitlik olarak kullanılmış öztürkçede. Dengizik adalet dağıtan kişi anlamındada kullanılır. Hun imparatoru tanrının kılıcı Atilla Han ın oğlunun adı söylenir Doğru mudur?  Teşekkür ederim hocam cevaplar için... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Meryem ÖZCAN
|
 |
« Yanıtla #8 : Ekim 14, 2008, 08:57:33 ÖS » |
|
Bu arada Aybüke hocamla her zamanki gibi aynı şeyi düşünmüşüz  Mesajını yeni okudum. Allahtan daha yanıtlanmamış dikkatsizliğim daha da belirginleşecekti.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Meryem ÖZCAN
|
 |
« Yanıtla #9 : Ekim 14, 2008, 08:58:23 ÖS » |
|
Ya olamaz ben mesaj yazarken Aybüke de yazıyormuş. Şüphelenmeye başladım ciddi ciddi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dengizik
|
 |
« Yanıtla #10 : Ekim 14, 2008, 09:33:54 ÖS » |
|
Merhaba arkadaşlar tekrardan; Mesajlarınızı yeni farkettm yine kusura bakmayın  Diğer paylaşımları yapmaya başladım Aybüke... Önce şiirlerle başladım tabii, bir de günlük yayınladım düzyazılarınız bölümünde, adı da yaz hüzünleri... Dengizik Attila'nın üç oğlundan ortancasının adıdır. Diğerleri İlek ve İrnek'tir. İlek ve İrnek Attila ölünce Roma'ya teslim olmuş, fakat Dengizik Hun ordusunun başına geçerek teslim olmamış, özgürlüğü seçmiştir. Tabii güçlü Roma ordusu tarafından ordusu yenilince kellesi kesilmiş ve günlerce Roma sokaklarında kesik başı mızrak ucunda gezdirilmiştir. Dengizik adaletli demek değil, "Deniz" demektir öztürkçede...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dengizik
|
 |
« Yanıtla #11 : Ekim 14, 2008, 09:34:38 ÖS » |
|
dengizik ne sorum bilmiyorum ama güzel müzikler için buradan da teşekkür etmek istiyorum.
Rica ederim belce...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
derin
|
 |
« Yanıtla #12 : Ekim 14, 2008, 10:09:24 ÖS » |
|
Dengizik müzik paylaşımlarından dolayı bende teşekkür etmek istiyorum böyle bir müzik merakı böyle bir birikim nasıl oluştu
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ekim 16, 2008, 12:51:13 ÖÖ Gönderen: derin »
|
|
vaz-geç-tim
|
|
|
|
As
|
 |
« Yanıtla #13 : Ekim 14, 2008, 10:56:22 ÖS » |
|
Merhaba.Film müziklerine de yer verecek misiniz bölümünüzde?Ödül alanlar olabilir.Bencilce bir istek oldu ama.
|
|
|
|
|
|
Sevda kuşun kanadında ürkütürsen tutamazsın Ökse ile sapanla vurursun da saramazsın Hayat sırrının suyunu çeşmelerden bulamazsın Ansızın bir deli çaydan içersin de kanamazsın
|
|
|
|
Dengizik
|
 |
« Yanıtla #14 : Ekim 15, 2008, 01:13:38 ÖÖ » |
|
Dengizik müzük paylaşımlarından dolayı bende teşekkür etmek istiyorum böyle bir müzik merakı böyle bir birikim nasıl oluştu
Yıllar önce bodas de sangre (kanlı düğün) diye bir filme rasgelmiştim. İspanyol çingenelerinin hayatını konu alıyordu. Çok güzel flamenko dans figürleri vardı. Yine o yıllarda Orta Asya otantik müziklerinin sergilendiği bir konsere gitmiştim. O da hayli etkileyiciydi. Müziğe olan ilgim nedeniyle de bunları araştırmaya başladım. Yeni yeni şeylerle karşılaştım. İyi bir dinleyici oldum çıktım  Zevk alıyorum gerçekten... Tabii sadece yabancı müziklerden değil; halk müziğimizden, özgün protest müziklerimizden de hoşlanırım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|