EdebiyatOgretmeni.Net Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 24, 2012, 09:19:19 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: yardım ders işlenişi  (Okunma Sayısı 4529 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
as66
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« : Aralık 27, 2010, 07:13:35 ÖS »

arkadaşlar göreve yeni başladım ders işlerken ıkıntı çekiyorumm9. ve 10. sınılara giriyorum.kitaptaki konular çok sıkıcı ,metinler ilgi çekici değil öğrenciler ne okumaktan ne de dinlemekten zevk alıyor.acaba metinleri bir tarafa bırakıp dershane yöntemini mi uygulasam konuyu verip test mi çözdürsem? ekoyay ve fırat yayınlarının kitapları elimizdeki kitaplar.
as66
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ocak 05, 2011, 09:25:08 ÖS »

86 kişi görüntülemiş cevap verme zahmetine kimse katlanmamış ama ben yine de cevapo bekliyorum değerli hocalarımdan
archetype
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mart 27, 2011, 02:56:00 ÖS »

aynı sorun sıkıntı bende de mevcut arkadaşlar

halil236
Sürekli Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 27, 2011, 05:32:04 ÖS »

Dersi sevdiren ya da dersten nefret ettiren çoğunlukla öğretmendir. Siz bu işi ne kadar severek yaparsanız öğrencileriniz de bunu fark edecek ve yaklaşımları farklı olacaktır. Ancak sevmek yeterli değil. Kendimizi geliştirmemiz de gerekiyor. Sabit kalmak demek gerilemek demektir.

Derslerde nasihat yöntemini kullanmayın. Kendi davranışlarınızla ve karakterinizle örnek olun. Onlara bin kere kitap okuyun demektense onların sizi bir kez kitap okurken görmesi daha etkili olacaktır.

Ders kitabındaki metinlerin çoğu özensizce hazırlanmış. Bu konuda size katılıyorum. Edebiyatı sevdirmekten çok uzak metinler. Birkaç hafta önce bu konuda bakanlık müfettişine de aynı konuyu ilettim. Bu tip metin facialarının bulunduğu yerlerde kitaba bağlı kalmadan kendi getireceğimiz metinlerden faydalanabileceğimizi söyledi.

Aynı konuyu bir kez daha tekrarlamak istemiyorum ama şunu belirtmem lazım ki dersin keyifli işlenmesi ya da işkence haline gelmesi tamamiyle bizim elimizde olan bir konu.

Umarım faydalı olabilmişimdir.
ser-mest
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mart 27, 2011, 10:58:50 ÖS »

Dersleri zevkli hale getirmek için bu forumdan yararlanabilirsiniz.Ben sık sık burada paylaşılan metinleri renkli çıktılar halinde sınıfa taşıyorum.

"Tarif edilmez güllerin yankısı gözlerin"
 (Sezai Karakoç)
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM