EdebiyatOgretmeni.Net Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 24, 2012, 08:50:14 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Özel Okul/Dershane Öğretmenleri  (Okunma Sayısı 1753 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
CananYE
Ziyaretçi
« : Eylül 10, 2008, 04:50:21 ÖS »

Forumda özel kurumlarda çalışan kimler var? Memnun musunuz hayatınızdan?
suclu52
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Eylül 10, 2008, 05:48:55 ÖS »

Ben dershanede stajyerlik yapıyordum ama bu yıl görevime son verdiler. Şimdi bayramdan sonra okuluma tekrar gidicem ve başka bir dershaneye başvuracağım. Ben çok memnundum keşke devam edebilseydim.

Sizleri çok özledim
CananYE
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Eylül 10, 2008, 05:54:14 ÖS »

Başka bir yerde devam edeceksin ama. Göz kırpan
Özel sektör böyle sanırım, ne zaman nerede çalışacağın belli olmuyor...
suclu52
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 10, 2008, 06:45:33 ÖS »

evet haklısınız hocam özel sektör acımasız. dahaca başka yerde çalışacağım belli değil ama bir yerden teklife benzer bir şey var  Göz kırpan

Sizleri çok özledim
ahker
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Kasım 26, 2008, 08:21:26 ÖS »

Özel okullar / dersaneler, birer ticarethanedir. (O kurumlardaki öğretmenler de, o çarkın dişlileri.) Vahşi kapitalist sistemin acımasız yasalarına göre çalışırlar. O kurumlarda çok çalıştım, bir felsefeci olarak hem de. Kendi isteğimle değil, zorunlu olarak çalıştım. Cehennemde mi, dersanede mi çalışmışım, tasarlayın artık!

Eğitim, sağlık, adalet, enerji sektörlerindekiler başta olmak üzere, özelleştirmelerin tümüne karşı çıkmak ve kamu yararına çalışmayan tüm kurumların kapatılmasını talep etmek, eğitimciler olarak, en doğal ve en insani hakkımızdır.
Kırmızı
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Kasım 26, 2008, 08:44:36 ÖS »

Hocam çok olumsuz yaklaşmışsınız. Ben de iyi ki özle okulda çalışıyorum diyorum her zaman.
ahker
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Kasım 27, 2008, 10:01:14 ÖÖ »

Canan Hanım,

Özel eğitim kurumlarını böylesine eleştirirken, resmi eğitim kurumlarını temize çıkardığımı sanmayın sakın! Hani derler ya: Al birini, vur ötekine!

Meseleye, parasal açıdan (öğretmenlerinin maaşlarının düşüklüğü yönünden) bakmıyorum ben. O nasılsa halledilir. Özel öğretim kurumlarında maaşlar görece yüksek olmasına rağmen, eğitim adına yapılanlara bir bakar mısınız lütfen! "Kafaya test, mideye tost!" İşin özeti budur. Bilim, felsefe, sanat alanlarındaki gelişmeler, ilerlemeler, yönelimler, sadece 5 seçeneğe sığdırılabilir mi hiç, olacak şey midir? Özgür düşünceye hakarettir, dahası ihanettir bu.

Resmi okullarda nasıldır peki? Birtakım şablonlar, dogmalar, klişeler ezberletilir sadece ve onların doğru olup olmadıklarından öğrencinin şüphe etmesi katiyen istenmez. Bunu, ülkeyi yönetenler de istemez, eğitim (bence "öğütüm" demeli) sistemini yönlendiren idareci kesimi de istemez. Öğretmenler ister mi sanki? Hayır istemez ve ne yazık ki, öğretmenlerin ezici çoğunluğu hiçbir düşünsel-sanatsal faaliyetle (buna pasif okuma da dahil) asla ilgilenmez. İlgilenmedikleri gibi, ilgilenenleri de küçümserler. Dolayısıyle, kendisine dayatılan "sözümona doğrular"ı, o da öğrencilere "tanrı kelâmı"ymış gibi nakleder. Çünkü, kendisine önerilen dünyanın dışında bir dünya olabileceğini, bu tip öğretmenler, hayal dahi edemezler.

Arabalanmayı, yazlık-kışlık edinmeyi çok iyi becerirler de, her nedense, ayda iki kültür-sanat dergisine taş çatlasın 10 ytl. vermeyi, ayda hiç değilse 1 kitap okumayı akıllarının ucundan geçir(e)mezler. Haksız mıyım?

Öğretmen evlerini, sağcısıyla-solcusuyla-bilmemnecisiyle öğretmen sendikalarının lokallerini bir dolaşın isterseniz; haksız olmadığımı anlayacaksınız o vakit.

Sözün özü: Biz öğretmenler, ağlaşmayı bırakmalıyız artık. Kaşarlanmış kafalarımızı ve fosilleşmiş kalplerimizi, kültürel-sanatsal-felsefi atılımlarla zenginleştirmedikçe, üç maymun'u oynamayı sürdürdükçe, özeliyle-resmisiyle bütün kurumlardaki "eğitim traji-komedyası" devam edecektir.

Yazık oluyor, bu güzelim coğrafyamıza!

Ülkemizi seviyorsak, insanımızı seviyorsak, uzak-yakın tarihsel bilincimize yeniden bir çeki-düzen vererek, talihimizi düze çıkarmayı başarabilmeliyiz.

Yoksa, bu her yanından sapır sapır dökülen eğitim mekanizması varken, biz öğretmenlere değil 1.500 ytl, 15.ooo ytl de verseler ayda, hiçbir yaraya merhem olmayacaktır bu. 1 arabanın yanına 1 araba daha, 1 yazlığın yanına 1 yazlık daha satın alınacaktır da, kitap okuma oranı gene de 1 milim yukarı çıkmayacaktır.

Sorun, temelde maddi değildir yani, manevi ve kültüreldir. Baştan beri bunu vurgulamaya çalışıyorum.

Esenlikler dilerim, Canan Hanım.
« Son Düzenleme: Kasım 27, 2008, 10:03:41 ÖÖ Gönderen: ahker » Logged
dersaneci
Yeni Üye
*

yeniden yükseliş zamanı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Aralık 22, 2008, 01:35:44 ÖS »

ben de bir dersanede edebiyat öğretmeni olarak çalışıyorum yaklaşık  4 yıldır bu işi yapıyorum. Dersane idareciliği de yaptım ama Aynen dediklerinize katılıyorum .tamamen bir ticaret sektörü inşallah en kısa zamanda meb'e geçeriz

yeniden yükseliş zamanı............
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM