edebiyatogretmeni.net forum
Ocak 09, 2009, 01:48:51 ÖS *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Ana Sayfa   Yardım Ara GiriÅŸ Yap Kayıt  
Sayfa: 1 [2]
  Yazdır  
Gönderen Konu: ÖZEL DERS  (Okunma Sayısı 787 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
CananYE
Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : Ekim 08, 2008, 02:20:17 ÖS »

Umarım ama zannetmiyorum. Eğer çocuk yapacaksam işimi bırakırım. Çocuğum, başkaları tarafından büyütülsün istemem kesinlikle. Çok büyük bir sorumluluk. Yapayım nasıl olsa büyür olmuyor. Kendimi suçlu hissederim öyle olursa.

İşimi bırakma gibi bir niyetim de yok.

En kötü ihtimalle anneme yakın bir yerde olursam çocuk kararı alırım.

Ama siz kızsanız da önceliğim bu değil. Henüz kendim için yaşıyorum. Göz kırpan
esezi
Jr. Member
**

Muhabbetle bakan kusur görmez

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Ekim 08, 2008, 06:47:38 ÖS »

İnşallah bir gün çocuk sahibi olursanız onun dünyanın en değerli ve en tatlı varlığı olduğunu göreceksiniz.
Uğruna nelerden vazgeçeceksiniz bir bilseniz?Kendinizden bile.
Naçizane tecrübemi paylaşmak istedim.
CananYE
Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : Ekim 08, 2008, 06:53:48 ÖS »

Ne kadar güzel olduğunun bilincindeyim hocam. Göz kırpan

Ama herkes kendine göre haklı işte.
esezi
Jr. Member
**

Muhabbetle bakan kusur görmez

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ekim 08, 2008, 06:57:47 ÖS »

Bazı şeyler yaşanmadan bilinemez.
CananYE
Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : Ekim 08, 2008, 07:09:15 ÖS »

Haklısınız, ne diyeyim ki.

Nasreddin Hoca hesabı, sen de haklısın. Göz kırpan
benaks
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Ekim 08, 2008, 09:36:58 ÖS »

aybüke öğretmenim, meslekte on yedinci yılı çalışıyorum. sayısını bilmediğim kadar öğrenci yetiştirdim ve birçok öğrencim üniversiteyi bitirip iş hayatına atıldı, evlendi, çocuk sahibi oldu. sanıyorum genç bir öğretmen arkadaşımsınız. elbette her şey zamanında gerek. ben de mesleğimin ilk yıllarında -ki o heyecanı hala kaybetmiş değilim- her şeyi öğrencilerim için yapardım. yine gençlik yıllarımda ben de hayatı kendim için yaşamak istedim, yaşadım da. ama yavrum dünyaya geldiğinde onun her şeyden daha değerli olduğunu fark ettim. annelerimiz az mı bekledi başımızda biz hasta olduğumuzda? ben baba olmadan önce anne veya baba olmanın ne olduğunu bilmiyordum. oğlum hasta olduğunda sabaha kadar başında uykusuz kalınca, en ufak bir anormal nefes alışında elim ayağım tutuşunca baba olmanın ne olduğunu anladım. gençlikte pek umursanmıyor anne veya baba olmak, ama o duyguyu bir tadınca... öğretmenim, bal yemeyen bir insana balın tadını lezzetini anlatamazsınız. işte öyle bir şey... gerçi konu epeyce başlıktan saptı. özel ders vermek adına bir sayfa açılmıştı ama evlat sahibi olmaya kaydırdık konuyu. ben hemen ana konuya döneyim ve şunu bir kere daha vurgulayayım. özel ders, oğlumun zamanından çalacağım vakitse asla ama asla vermem, vermiyorum. çünkü çocuğum benim için daha önemli.

"can gidiyor, canım gidiyor,
canımın içi ömür bitiyor"
CananYE
Ziyaretçi
« Yanıtla #21 : Ekim 08, 2008, 09:55:51 ÖS »

aybüke öğretmenim, meslekte on yedinci yılı çalışıyorum. sayısını bilmediğim kadar öğrenci yetiştirdim ve birçok öğrencim üniversiteyi bitirip iş hayatına atıldı, evlendi, çocuk sahibi oldu. sanıyorum genç bir öğretmen arkadaşımsınız. elbette her şey zamanında gerek. ben de mesleğimin ilk yıllarında -ki o heyecanı hala kaybetmiş değilim- her şeyi öğrencilerim için yapardım. yine gençlik yıllarımda ben de hayatı kendim için yaşamak istedim, yaşadım da. ama yavrum dünyaya geldiğinde onun her şeyden daha değerli olduğunu fark ettim. annelerimiz az mı bekledi başımızda biz hasta olduğumuzda? ben baba olmadan önce anne veya baba olmanın ne olduğunu bilmiyordum. oğlum hasta olduğunda sabaha kadar başında uykusuz kalınca, en ufak bir anormal nefes alışında elim ayağım tutuşunca baba olmanın ne olduğunu anladım. gençlikte pek umursanmıyor anne veya baba olmak, ama o duyguyu bir tadınca... öğretmenim, bal yemeyen bir insana balın tadını lezzetini anlatamazsınız. işte öyle bir şey... gerçi konu epeyce başlıktan saptı. özel ders vermek adına bir sayfa açılmıştı ama evlat sahibi olmaya kaydırdık konuyu. ben hemen ana konuya döneyim ve şunu bir kere daha vurgulayayım. özel ders, oğlumun zamanından çalacağım vakitse asla ama asla vermem, vermiyorum. çünkü çocuğum benim için daha önemli.

Hocam aslında aynı şeylerden bahsediyoruz da, farklı gibi gösteriyoruz.

Anlattıklarınıza katılıyorum ve tecrübelerinize saygı duyuyorum. Fu forumda zaman geçirmemin asıl nedeni, oyun, muhabbet vs. değil sizin gibi insanlardan bir şeyler öğrenebilmek. Bu bakımdan teşekkür ediyorum fikirlerinizi paylaştığınız için.

Gelelim anlaşamadığımızı düşündüğümüz meseleye.

Hocam, ben de sizin gibi düşündüğüm için cesaret edemiyorum. Çocuğum benimle, benim sevgimle, sıcaklığımla büyümeli. Başka insalara bakıcılık yaptırıp da akşam eve gelip "haydi yavrum seveyim seni biraz" gibi durumlar yaşamak istemiyorum. (Yapanlar dayanlış demiyorum, bu benim fikrim.) Siz baba olarak bakıyorsunuz olaya, ben annelik yönünü düşünüyorum.

Gerek maddi gerek manevi açıdan işimi bırkabilecek bir pozisyonda değilim. Özel kurumda çalışıyorum, bilmem kaç hafta rapor alayım, çocuğuma bakayım gibi bir lüksüm de yok.

Umarım beni anlıyorsunuz. Çocuklara karşı olan biri değilim. Olsam öğretmen olmazdım. Ama burada durum değişiyor. Tamamen benim cesaretsizliğimden kaynaklanıyor.

Mesleğimde yeniyim, dördüncü yılıma girdim. Az çok başarılar elde ettim ama bunlar beni tatmin etmiyor. Belirlediğim hedeflerim var ve onca yıl bunlar için çabaladım. Sırf bu hedeflere ulaşabilmek için dokuz yıldır ailemden ayrı yaşıyorum. Şimdi bunca çabayı bir kenara bırakıp, ara verip her şeye yeniden başlayamam.

Ayrıca burada anlatamayacağım sebepler de var. Sizin yazdıklarınızdan sonra düşünüyorum, bu kadar mı yanlış fikirlerim diye ama siz diyorsunuz ya "yaşamadan bilinmez", benim içinde bulunduğum durum da benim yaşadığım bir şey.

Ben çocuğuma gerekli sevgiyi veremiyorsam, onunla sadece bir kaç saat zaman geçiriyorsam bu ona haksızlık yapmak olur. (Anne olarak.) Öte yandan, işimdeyken de "çocuğum şu an ne yapıyordur?" diye düşünmek de işime haksızlık olur.

Allah hayırlısını göstersin. Olursa da hayırlı, güzel ahlaklı bir yavrum olsun. Bunun olması için de yine ben lazımım.

Umarım sizi incitecek bir şey söylemedim.

Paylaşımlarınız için teşekkür ediyorum tekrar.

Saygılar...
benaks
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Ekim 11, 2008, 08:36:15 ÖS »

sevgili meslektaşım,
umarım ben sizi incitecek şeyler yazmamışımdır. tabi herkesin kendine göre planları, hesapları vardır. ben özel kurumda çalışmanın ne olduğunu çok iyi biliyorum, on altı yıl önce devletten istifa edip özel sektöre geçmiş ve zaman zaman işsiz kalmış, zaman zaman çalıştığı kurumdan maaşını alamamış, her sözleşme döneminde midesine kramplar girmiş, haftada maaş karşılığı 53 saat derse girmiş biri olarak özel sektörde çalışmanın ne olduğunu iyi bilirim. öğretmenim, davulun sesi uzaktan hoş gelir elbet. özel sektörde çalışmak bazı arkadaşlara cazip de gelebilir. işin içinde olan o işin zorluklarını daha iyi bilir. sizi anlıyorum. umarım Allah gönlünüze göre verir. sağlık ve huzur dolu günler dilerim öğretmenim.

"can gidiyor, canım gidiyor,
canımın içi ömür bitiyor"
CananYE
Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : Ekim 11, 2008, 08:47:31 ÖS »

Teşekkür ederim hocam, Allah hepimizin gönlüne göre versin.
Sayfa: 1 [2]
  Yazdır  

Gitmek istediÄŸiniz yer:  

Hosting Hizmetleri Saglik
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!