EdebiyatOgretmeni.Net Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Şubat 09, 2012, 08:09:46 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Öğretmene Hakaret İlk Sırada  (Okunma Sayısı 1102 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
meryemozcan
Site Yöneticisi
VIP Üye

Güzel olan sevgili değildir,sevgili olan güzeldir

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 14, 2009, 10:14:16 ÖÖ »

Eğitim yuvalarında öğretmene saygı kalmadı.. Disiplin olaylarında ilk sırayı öğretmene hakaret aldı.

İzmir İl Öğrenci Disiplin Kurulunun 2008-2009 yılı değerlendirmesine göre, okullarda en çok yaşanan disiplin olayları sıralamasında ''Öğretmene saygısızlık ve hakaret'' ilk sırada yer alıyor.

İl Öğrenci Disiplin Kurulu, yeni eğitim öğretim yılı öncesi, geçen yıl eğitim ve öğretimde başarısızlığa yol açan disiplinsizlik nedenleri ve alınabilecek önlemler ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Bu değerlendirmeye göre, okullarda en çok yaşanan disiplin olayları arasında ''öğretmene saygısızlık ve hakaret'' ilk sırada yer alırken, bunu okul eşyalarına zarar verme, iletişim araçlarının amaç dışında kullanılması ve öğrenci arasında kavga ve çekişmeler gibi konular takip ediyor.

Bazı öğrenci velilerinin, çocuklarla yeterince ilgilenmediği vurgulanan değerlendirmede, bu durumun öğrencilerin disiplin uyumunda problemler oluşturduğu kaydediliyor. Okul-aile ve çevre iş birliği sağlanarak bu uyumsuzluğun önüne geçilmesi gerektiği ifade edilen değerlendirmede, velilerin öğrencileri ve okulu sahiplenmelerinin sağlanması gerektiği kaydedildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, öğrencilerin bu tür davranışlarının temelinde, aile ve öğretmenlerden gördükleri sevgi eksikliği olduğunun altını çizdi.

Ailenin çocuğunu takip etmesi, okulla diyaloğunu koparmaması gerektiğini belirten Üye, geçen yıl velilerle okul arasındaki bağları sıkılaştırmak adına gönüllü velileri evlerinde ziyaret ettiklerini hatırlattı.

Üye, yaşanan disiplinsizlik olayının diyalog eksikliğinden kaynaklandığını ifade ederek, şöyle konuştu:

''Aile ile okul arasındaki ilişkiyi sıkılaştırabilirsek bu sorunları çözebiliriz. Okul öğrenciyi iyi tanımalı, ailesini bilmeli. Öğretmen çocuk ve ailesiyle sıkı ilişki kurmalı. O zaman bu tür olaylar olmaz. Suçu tek bir tarafa atmak olmaz. Bunun nedenleri iyi araştırılmalı. Sadece öğrenci suçlanamaz. Aile ve öğretmenin de eksikliği vardır.''

İNTERNETHABER

Allahım bizi bize bırakma , bizi bizsiz bırak ama bizi sensiz bırakma ...
fuzuliye
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Eylül 14, 2009, 10:19:36 ÖÖ »

Buarada kız meselesi sıralamada hepsini geçer. Bi de erkek meselesi çıktı tabi şimdi, o da iyi bi yer tutar.  Kahkaha
meryemozcan
Site Yöneticisi
VIP Üye

Güzel olan sevgili değildir,sevgili olan güzeldir

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 14, 2009, 10:40:56 ÖÖ »

Benim okulda erkek erkeğe dövüş ilk sırada  Kahkaha
Sebepler arasında birbirine ters bakmak ve gülmek geliyor. Masum

Allahım bizi bize bırakma , bizi bizsiz bırak ama bizi sensiz bırakma ...
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM