EdebiyatOgretmeni.Net Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 24, 2012, 08:38:09 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Öğrencilere kapasitesini aşan ödev verilmemeli  (Okunma Sayısı 1923 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
meryemozcan
Site Yöneticisi
VIP Üye

Güzel olan sevgili değildir,sevgili olan güzeldir

Üyelik Bilgileri
« : Ocak 07, 2009, 07:22:22 ÖS »

İlköğretim öğrencilerinin kişisel becerilerini geliştirmeleri için verilen performans ödevlerinin çocukların kapasitesini aşmaması gerektiği belirtildi.

Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kutlu, 2005-2006 eğitim-öğretim yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu 'Yeni Müfredat Programı'nın eğitim bilimcileri tarafından hazırlanan iyi bir sistem olduğunu, ancak uygulamada sorunlar yaşandığını söyledi.

En büyük sorunun performans ödevlerinde dikkati çektiğini belirterek, ezbere dayalı öğrenimi engellemek için başlatılan performansa dayalı ödev sisteminin öğrencinin kapasitesini aşacak kadar abartıldığını savundu.

Ödevlerin bazılarının öğrencilerin gelişim düzeyine ve ilgisine uygun olmadığına işaret eden Kutlu, "Bu durum, öğrencinin ödevini velinin üstlenmesine yol açıyor. Oysa, ödevini velisine yaptıran öğrencinin bırakın yaratıcılığını geliştirmesini, özgüveni kayboluyor. Bunun yanı sıra okul motivasyonu da düşüyor." dedi. Kutlu, öğrencilerin, kendilerine sunulan bilgileri pasif olarak almak yerine, etkin katılım yoluyla ulaştıkları bilgileri seçme, işleme, karşılaştırma, değerlendirme ve yorumlama olanağına sahip olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

zaman

Allahım bizi bize bırakma , bizi bizsiz bırak ama bizi sensiz bırakma ...
Zehr_i sukut
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Ocak 07, 2009, 10:25:40 ÖS »

çok güzel bir konu...bir düşüneyim..
mkuvanci
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak 08, 2009, 03:08:10 ÖS »

hangi öğrenci yapıyor ki ödevlerini. öyle bir ödev veriliyor ki çocuklara, çocuğun yapması mümkün değil, örnek, oğlumun performans ödevlerini ben hazırlamak zorunda kalıyorum sonra da çocuğun yaratıcılığını geliştiriyoruz güya kağıt üzerinde... dördüncü sınıf öğrencisi telden iskelet yapabilir mi? çocuğum o sınıftayken verilen ödevi yapamadığı için azar işitti öğretmeninden, çare, ben yaptım telden iskeleti. oldu mu şimdi ödev? dostlar alışverişte görsün eğitim sistemimiz...

"can gidiyor, canım gidiyor,
canımın içi ömür bitiyor"
As
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ocak 08, 2009, 03:37:01 ÖS »

Merak ettim kaç aldınız hocam ödevden?  Kahkaha

Sevda kuşun kanadında ürkütürsen tutamazsın
Ökse ile sapanla vurursun da saramazsın
Hayat sırrının suyunu çeşmelerden bulamazsın
Ansızın bir deli çaydan içersin de kanamazsın
meryemozcan
Site Yöneticisi
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ocak 08, 2009, 04:42:58 ÖS »

Bu ödevler yüzünden apartmanda dostluk ilişkilerimiz gelişmeye başlamıştı. Yüzünü dahi yıl içinde görmediğim komşuları tanıma fırsatı buldum. Hiç çalınmayan kapım her akşam çalınmaya başlamıştı. Akşam zil çalar komşunun çocuğu kapıda ."Annemin selamı var pet şişe kapağınız var mıydı?"
Sonraki gün ben gönderirim oğlum mız mızlık yapınca kendisiyle beraber ben de komşunun kapısında. Şey iyi akşamlar ödevimiz vardı acaba yeşil renkli saten kumaşınız var mıydı yanında kırmızı büyük düğme de olsa ne iyi olurdu...

Aramakla bulunmayan şeyler de gelirdi okul listesinde. Komşularla kafa kafaya verir çözüm üretirdik bu sefer. Bilmem hangi bedestende Hikmet amcanın dükkanında bulunurmuş ondan. Zamanlama harika akşam saat altıda bul bulabilirsen dükkanı.
Eğer komşu biliyorsa ailecek yollara dökülürüz , gelirken bir de kebap ohhh ne ala
Urfalılar da pek cömert Allah'ını seversen koy cüzdanını bak küserim olmaz ııııı.
Ben memnun kalmıştım performanslardan fena da olmamıştı Allah'ın garibanı gurbette nasıl arkadaş bulsun kendine.  Kahkaha

As
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ocak 08, 2009, 08:28:29 ÖS »

Tebrik ederim Meryem yüksek performansından dolayı.  Sırıtan

Sevda kuşun kanadında ürkütürsen tutamazsın
Ökse ile sapanla vurursun da saramazsın
Hayat sırrının suyunu çeşmelerden bulamazsın
Ansızın bir deli çaydan içersin de kanamazsın
fuzuliye
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Ocak 08, 2009, 09:00:14 ÖS »

Küçük Emrah mı yazmış diye baktım, Meryem'miş.  Sırıtan
Günay
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Ocak 08, 2009, 09:49:44 ÖS »

''Öğrencilerin kapasitesini aşan ödev verilmemeli'' değil de, öğrencilerin kapasitesine göre not verilmeli.
meryemozcan
Site Yöneticisi
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ocak 08, 2009, 09:54:51 ÖS »

Küçük Emrah mı yazmış diye baktım, Meryem'miş.  Sırıtan
İlahi Fuzuliye, ben de senin bu performansına hayranım.  Sırıtan
Hayatımı yazsam Küçük Emrah gölgede kalır ya milletin ekmeğiyle oynamayayım şimdi.

mkuvanci
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ocak 08, 2009, 09:59:27 ÖS »

oğlumun telden iskelet ödevini yaptığımda söylemiştim öğretmene, çocuk yapamıyor, ben yaptım, neden böyle ödev veriyorsunuz, sonra yapamayıp getirmediği için neden azarlıyorsunuz dediğimde öğretmen, müfettişler istiyor bizden, alıp dosyasına koyuyoruz cevabını vermişti. o da biliyor öğrencinin yapamayacağını ama resmiyet yerine gelsin. ha bu arada ödevden 100 aldığımı da belirteyim

"can gidiyor, canım gidiyor,
canımın içi ömür bitiyor"
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM