EdebiyatOgretmeni.Net Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 24, 2012, 08:36:18 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Kafka'nın Dönüşüm ve Camus'nün Yabancı romanlarındaki karakter karşılaştırması  (Okunma Sayısı 1497 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
haycanozcan
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« : Ekim 05, 2011, 07:24:06 ÖS »

Ben 12. sınıf lise öğrencisiyim ve Gregor Samsa ve Meursault ile ilgili bir karşılaştırma yapmam gerekiyor bu kısa çaplı bir tez gibi olucak yani biraz kaynakta gerekli 1200 kelime civarında yazmam gerekli. sizlerden rica etsem bu konuda bana yardım edebilir misiniz ?
Maverâ_Erbil
Genel Yetkili
VIP Üye

Ve bir orman gibi kardeşçesine ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ekim 06, 2011, 01:58:00 ÖS »

Öncelikle iki kitabı okuduğunuz da biraz derin düşünerek, iki karekterin de ortak yönlerinin olduğunu, daha doğrusu anlatılmak istenilen ortak olduğunu göreceksiniz, Meursault adı üstünde " Yabancı ", Gregor Samsa " Hamamböceği ", Kafka'nın bu eserini okuduğunuz zaman, bir şey anlamayabilirsiniz, niye yazmış ki bu adam bunu da diyebilirsiniz, ama düğümleri sırasıyla çözdüğünüz de bambaşka şeylerle karşılaşırsınız, ben Dönüşüm'ü göstergebilimsel olarak incelemiştim kısa bir şekilde 5 sayfa kadardı, fırsat bulduğum da buraya yazarım, ama öncelikle romanları okumakla başlayın zaten ikisi toplam 200 sayfa bile yapmıyor, metinler arası ilişkiler karşılaştırma bağlamında önemlidir, öğretmenini de kutlamak gerek gerçekten güzel bir ödev ... Eserleri anlamada çeviri de önemlidir, dolayısıyla Can,Cem, İthaki gibi yayıncılıklardan okumanızı öneririm, bu arada daha önce bu eserlerle ilgili yazılmış olan makaleleri de incelemeden bu iş olmaz, çünkü bir şeyler oluşturamazsınız, Çukurova Üniversitesi Türkoloji bölümünün web sitesinde arama yaptırarak daha önce yapılmış çalışmalara ulaşabilir (turkoloji.cu.edu.tr), ayrıca YÖK'ün sitesinde doktora ve yüksek lisans tezlerine ulaşabilir ve her zaman unutulan, masalarında toz bağlamış kütüphanelere gidebilir, yazarlar ve eserleri ile ilgili yapılmış çalışmalara bakabilirsiniz ...

"Bu memlekette sağcı solcu yoktur, ilerici gerici yoktur.
- Bu memlekette namuslular ve namussuzlar vardır."

Cemil Meriç

Ölmez bu vatan, farz-ı muhâl, ölse de hattâ,
Çekmez kürenin sırtı o tâbût-ı cesîmi.

Mithat Cemal Kuntay
mtree
VIP Üye

tavanarasında yağmurun sesini dinleyen şemsiyelere

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ekim 06, 2011, 11:52:03 ÖS »

Tam bir Karşılaştırmalı Edebiyat sorusu Gülümseme Korkmaz Hocama kesinlikle katılıyorum, iki kitabı da üzerinde durup düşünerek okumanız gerekir. Notun yanısıra size kazandıracağı çok şey olacaktır emin olun(ki Yabancı romanı Nobel ödüllü)

valizimi hazırlamama yardım et... kelimeleri sol tarafa koy... söylenmemiş olanları, yürünmemiş yolların yanına.. kollarını mavi gömleğimin boynuna... ayrı ayrı koy... güneşli günlerle karlı günleri karıştırma..

haycanozcan
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ekim 09, 2011, 12:26:15 ÖS »

öncelikle zahmet edip sorumu cevapladığınız için çok teşekkürler ben bu iki kitabı da can yayınlarından olmak üzere okudum hakkında bir kaç makale ve yazı dahi okudum karşılaştırmayı da yaptım 1000 kelime civarında bir karşılaştırma yazısı yazdım fakat yazdığım yazının ne kadar akademik olduğu konusunda şüphelerim var eğer sizin için sakıncası yoksa bu yazıyı size bir yorum yapmanız ve farklı bir bakış açısı getirmeniz karşılığında yollayabilirim.

şimdiden teşekkürler.
Maverâ_Erbil
Genel Yetkili
VIP Üye

Ve bir orman gibi kardeşçesine ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ekim 09, 2011, 03:52:30 ÖS »

öncelikle zahmet edip sorumu cevapladığınız için çok teşekkürler ben bu iki kitabı da can yayınlarından olmak üzere okudum hakkında bir kaç makale ve yazı dahi okudum karşılaştırmayı da yaptım 1000 kelime civarında bir karşılaştırma yazısı yazdım fakat yazdığım yazının ne kadar akademik olduğu konusunda şüphelerim var eğer sizin için sakıncası yoksa bu yazıyı size bir yorum yapmanız ve farklı bir bakış açısı getirmeniz karşılığında yollayabilirim.

şimdiden teşekkürler.

Bu sayfaya ekleyin, bir bakalım, okuyalım, merak ettim doğrusu ..

"Bu memlekette sağcı solcu yoktur, ilerici gerici yoktur.
- Bu memlekette namuslular ve namussuzlar vardır."

Cemil Meriç

Ölmez bu vatan, farz-ı muhâl, ölse de hattâ,
Çekmez kürenin sırtı o tâbût-ı cesîmi.

Mithat Cemal Kuntay
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM