EdebiyatOgretmeni.Net Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 24, 2012, 08:35:56 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: İstenmeyen Davranışlar  (Okunma Sayısı 1182 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
CananYE
Ziyaretçi
« : Eylül 02, 2008, 08:58:33 ÖS »

Hepimiz sınıflarımızda istenmeyen, dersi bozan, öğretmeni zor durumda bırakan davranışlarla karşılaşmışızdır. Lise öğretmenleri bunlarla daha çok karşılaşıyor sanırım.
Peki neler yaşanıyor sınıflarımızda? Nasıl çözmeye çalışıyorsunuz? Okullarda aldığımız pedagojik eğitimi ne kadar uyguluyorsunuz?
meryozcan
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Eylül 02, 2008, 09:06:18 ÖS »

Sorunu sınıfta değil dışarıda çözmeye çalışıyorum. Bire bir konuşmalar genelde sonuç veriyor. Bu arada öğrenci dersin canını okumuş oluyor tabi.
Tek öğrencilerle sorun çabuk çözülüyor da gruplaşmalar olduğunda biraz zaman alıyor. Çaresiz kaldığım zamanlar olmuştur bu durumda. En basiti yer değiştirme yoluna gidiyorum. Rehber öğretmenlerle diyaloğumu sık tutmaya çalışıyorum. Öğrenci hakkında yeterli bilgi sahibi olduğumuzda sorun çabuk tespit ediliyor.
dostungülü
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 03, 2008, 02:27:35 ÖS »

En iyi taktik çeteyi içten çökertmek.Elebaşını elde et,satın alarak deÄŸil tabi.Onunla dost olmayı deneyebilirsin.O zaten kendi grubunun lideri olduÄŸu için diÄŸer çocuklar da sorun çıkartmayacaktır.Ama onunla zıtlaşırsan bittin,kaybedersin.Çok kalabalıklar!!(çoÄŸu zaman 50-60 kiÅŸi)Maymun ederler adamı Gülümseme Tabi bu söylediklerim kalabalık okullar ve sorunlu hatta suçlu öğrenci profilleri için geçerli.(ömrüm onların içinde geçti de..)

Şu ellerin taşı hiç bana değmez
İlle dostun gülü yaralar beni
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediÄŸiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM