EdebiyatOgretmeni.Net Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 24, 2012, 08:29:20 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: EĞİTİM BİRLİĞİ  (Okunma Sayısı 2297 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
harunogretmen
Yeni Üye
*

sessiz çığlık..

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ekim 23, 2007, 07:32:33 ÖS »

Arkadaşlar ben eğitim-öğretİm planı üzerinde bişeyler söylemek istiyorum.Ben doğuda çalışıyorum.(muş)Buraların kendine özgü farklılıkları-daha doğrusu sorunları var.
 Şöyle ki:
1-Bu bölge insanı genelde hayvancılıkla geçimlerini sağladıkları için yazları yaylalara çıkıyorlar.Bu da okullar kapanmadan önce oluyor.Yani mayısın ortalarında başlıyor bu iş.Aile yaylaya gittiği için çocuklarını da yanlarında götürüyorlar.Dolayısıyla çocuklar okullarını yarıda birakıyorlar.
 2-Bu durum yaz boyunca sürdüğü gibi okulların açıldığı döneme de rastlıyor.Bu zaman diliminde de yine çocuklar okula gelmiyor.

Bakın okullar daha bitmeden yaklaşık 1 ay önce ve okullar başladıktan 1 ay sonra da okullardan uzak kalıyor öğrenci. Yaklaşık 2 ay gibi bir zaman dilimini kapsıyor.
   Devam edelim.
3-Yine aileler hayvancılıkla geçindikleri için onlara hem evde hem de ahırda hayvanlara bakmak için çocuklar yardım etmek zorunda.Bu durumda yine çocuklar okula gelmemekte.
4- Bunların dışında ailelerden kaynaklanan nedenlerle okula devamsızlık oluyor.

Bu sorunları sadece 4 başlık altında toplalamak mümkün değil.Ama ben konuyu dağıtmamak adına şimdilik bunları dile getiriyorum...
   Bana göre Türkiyenin her yerinde aynı programı uygulamak doğru değil.Yukarıda saydığım nedenlerden dolayı zaten bu programı yetiştiremiyor öğretmen.Bu durumda da konular bitmiyor.KonulArın bitirilememesi demek bir üst sınıfa ait becerilerin, kazanımların da yeterince verilememesi anlamına geliyor ve bu öğrenciler oks ye ya da diğer sınavlara girdiğinde başka bölegelerdeki öğrencilerle aynı sorulara tabi tutuluyor.Bu nasıl çözümlenecek?.Yani öğrenciden başarı beklenebilir mi? Ya da böyle bir lüksümüz var mı?
Bütün bunlara öğretmen ihtiyacının büyük bir bölümünün ücretli öğretmenlerle karşılandığını ekleyelim.(eklenecek daha çok şey deyok değil.)Başarı neredeyse sıfır benim çalıştığım bölgelerde.İlçelerde durum bir nebze de olsa iyi.Ama ya köyler?
     Ben diyorum ki;eğitim-öğretim programı ülkenin doğusunda ve batısında aynı olduğu sürece ve bu şartlar değişmediği sürece bir arpa boyu ilerleyemeyiz.Bu bağlamda, yapılan program bölgesel özellikleri de dikkate alıp ve öğrenci seviyelerini de ihmal etmeyen bi yapıda olmalı.Standart bir eğitim öğretim programı fayda değil aksine bi sürü kaybı da beraberinde getiriyor.
     Sonuç olarak:Her bölge ya da aynı özellikleri taşıyan bölgeler için ayrı programlar hazırlanabilir.Bu şekilde tam olmasa da eksiklikler giderilebilir.
     BU KONUDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZİ BELİRTİR MİSİNZ???
edebiyat06
Sürekli Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ocak 28, 2008, 07:31:23 ÖS »

ÇOK DOĞRU BİR TESBİT.FAKAT BUNUN MEB TARAFINDAN DÜZENLENMESİ GEREKİR.ÜNİVERSİTELERDEKİ GİBİ BİR SİSTEM GETİRİLEBİLİR.BÖLGELERE GÖRE OKULLARIN KAPANIP AÇILMASI YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLEBİLİR...BU SORUNLARIN OKUL YÖNETİMLERİ VE ÖĞRETMENLER TARAFINDAN RAPOR HALİNDE MEB'E SUNULABİLİR.

BİR DEFA YÜKSELEN BAYRAK BİR DAHA İNMEZ.

Bir gece Kerkük'te vurdular beni.
Geçti sokaklardan bir kızıl ordu.
İslam'ı ve Türk'ü vuruyordu kurşunlar
Peygamber kabrinde ağlıyordu.
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM