EdebiyatOgretmeni.Net Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Şubat 09, 2012, 08:26:09 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Dershanelerdeki Kadrolaşmalar...  (Okunma Sayısı 1766 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Can Aynası
Sürekli Üye

Canan'ın Aynası

Üyelik Bilgileri WWW
« : Mart 24, 2009, 02:19:45 ÖS »

Özel dershaneneleri bir ''kadrolaşma'' içerisinde görüyorum. Eskiden ''cemaat dershanesi!'' diyerek, boykot edilen dershaneler hatırlıyorum. Bu tür dershaneleri ben de eleştiriyordum. Ama gördüm ki bu ''kadrolaşma'' sadece bir görüşün yaptığı bir şey değil, farklı görüşlerin de aynı ''kadrolaşma'' yolunda gitmişlerdir.

Öğretmenleri seçerken de kendi görüşlerine uygun öğretmenler seçiyorlar.
Amacı eğitim vermek olan bu kuruluşların, yapmış olduğu bu ''kadrolaşma'' hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

kızıl ile kara
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mart 24, 2009, 03:37:48 ÖS »

canım hocam, keşke sadece dershanelerle kalsa... yani dershaneleri bir yerde anlayabiliyorum, ben de kendi paramla, kendi girişimimle bir dershane açsam, kendi karakterime uygun iş arkadaşlarım olsun isterim bir yere kadar. tabii ki insanların siyasi düşüncelerinde bağımsız oldukları gerçeğini yadsımadan... mesela, dürüst, karakter sahibi, haksızlığı ve dedikoduyu sevmeyen, işini adam gibi yapan, güler yüzlü, enerjik, öğrencilere ve öğretmenlik mesleğine bilinçli yaklaşan, pozitif bir kadrom olsun isterim. bunlar insanların "karakterleri" dir ama... yani siyasi kişiliğinin, düşüncesinin, görüşünün  ne olduğu beni ilgilendirmez, başını örtüyor mu, namazını kılıyor mu, ya da tamamen ateist mi, bu beni ilgilendirmez. dini inancı nedir, oyunu hangi partiye veriyor, hangi takımı tutuyor,  bunlarla ilgilenmem.. ben daha önce, çok şanslı bir dershane geçmişi yaşadım, çalıştığım iki dershane de (toplamda dört yıl oldu ikisiyle)  hakikaten öğretmeninin hakkını veren, onun özel hayatıyla da siyasi kimliğiyle de hiç ilgilenmeyen, eğitim işini ciddiye alan kurumlardı. diğer dershaneler hakkında bilgilerim ise, yalnızca sizin gibi  arkadaşlarımdan duyduklarımla sınırlı. kimi dershanelerde belli kadrolar içinde nizipleşmelerin, klikleşmelerin bile olduğu gerçek. kadrolaşmayı geçmiş, bir de gruplaşmışlar hocalar belli yerlerde...

ben daha acı ve korkutucu bir konuya dikkat etmemiz gerektiğini düşünüyorum. ülkemizde milli eğitimde ve bütün devlet kurumlarında bence kadrolaşma var. her gelen hükümetin kendi elemanları bir şekilde kadroya alınıyor. bu maalesef bir gerçek, çoğu bunu reddediyor.  ben demiyorum, "şu şu hükümet yaptı" diye.. hepsi yapıyor. bu da karaktersiz, döneminin adamı, fırıldak, dönek insanlara prim sağlıyor. bunu gören yeni nesil de, "bir duruş sahibi olmak, hayata bakışının net olması" gibi kişilik özelliklerinden mahrum kalıyor. çünkü bunun bir işe yaramadığını, karın doyurmadığını düşünüyorlar, ideal sahibi olamıyorlar. keşke bu böyle olmasa, ama üzülerek görüyorum ki böyle...

günay öğretmenim, başlığınızda derdimi döktüm, kusura bakmayın. benim fikrim özel dershanelerde de devlet kurumlarında da bu durumun değişmesinin şart olduğu yönünde.

sağolun bu başlığı açtığınız için.

"Bütün iş Tahir'le Zühre olabilmekte, yani yürekte..."
Can Aynası
Sürekli Üye

Canan'ın Aynası

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mart 24, 2009, 03:44:41 ÖS »

Değerli düşüncelerinizi bizimle paylaştığını için teşekkür ediyorum.

Merak ettiğim husus şu ki, kendi siyasi görüşüyle aynı görüşte olan kişileri seçerken nasıl bir teste tabi tutuyorlar, bunu anlamış değilim!

kızıl ile kara
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 24, 2009, 04:00:04 ÖS »

valla hocam, bunu ben de bilemiyorum. belki de referans usulü alıyorlardır elemanlarını. benim geçen yıl çalıştığım kurum tam bir Türkiye mozaiği gibiydi siyasi düşünce açısından. öğretmenlerin sadece diploma notlarına, daha önceki başarılarına ve tecrübe durumlarına bakılırdı ve öyle olması da gerekiyor. yıl içinde bir öğretmenimizle ilişik kesildi ama bu da onun kişisel terbiyesizliğinden oldu, daha sonra "ben şucuyum diye beni attılar" demiş ama ben "şucu bucu" olmadığım halde o kurumda iki yıl müdür yardımcılığı yapmıştım... neyse, bu konuda daha bilgili olan arkadaşlar da vardır. onları dinleyerek biz de bilgilenelim. 

"Bütün iş Tahir'le Zühre olabilmekte, yani yürekte..."
mkuvanci
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Nisan 21, 2009, 07:08:46 ÖÖ »

Sevgili meslektaşlarım,

Ben bir dershane öğretmeni ve aynı zamanda bir dershane sahibiyim. Kurumumda otuz beş öğretmen çalışıyor ve her görüşten öğretmen var. Kaldı ki dershaneler yaptıkları işte ciddiyseler öğretmenin siyasi görüşüne değil, karakterine ve yeterliliğine bakar.

Dershaneler okullar gibi değildir. Öğrenci okulda bir öğretmenden memnun olmasa bile o öğretmen görevine devam eder; ama dershanelerde öğrencinin memnun olmadığı öğretmen çalışamaz. Bu yüzden bizler, öğretmenin siyasi görüşüne değil, öğrenciyi memnun edecek yeterlilikte olup olmadığına bakarız.

Siyasi kadrolaşma yoluna giden dershaneler zaten uzun ömürlü olmuyor. Siz rahat olun.

"can gidiyor, canım gidiyor,
canımın içi ömür bitiyor"
fuzuliye
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Nisan 21, 2009, 10:22:32 ÖS »

kızıl ile kara'ya katılıyorum. Kadrolaşma her yerde var. Mide bulandırıcı çıkar ilişkileriyle yürüyor işler ve cahil beyinler bunları doğal karşılıyor, kendileri de buna alet oluyor, idealist olmayan insan paraya kolayca kanar. Hatta ben lise öğrencilerini de ellerini kollarını bağlayan bu aptallığın içinde oldukları, bu tür ilişkileri bir genç birey olarak eleştiremedikleri oyuna dahil oldukları için suçluyorum.

"Siyasi kadrolaşma yoluna giden dershaneler zaten uzun ömürlü olmuyor." diyen benaks hocama ise sadece gülümsüyorum. Bu kadar açık gerçeğe sırt dönmeyin gelin.
Can Aynası
Sürekli Üye

Canan'ın Aynası

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Nisan 21, 2009, 10:31:06 ÖS »

Eğer kendi görüşüne uygun bir kadrolaşma var ise, makul karşılanır. ''Aman canım ne olmuş, adamlar kendilerine yakın kişileri seçmiş.'' Denilebiliyor. Tabi bunlar, cahillerin en önce gideni.

Kadrolaşmaya öğretmenler kadar, öğrenci velileri de dahil oluyor. Burası şucu bucu diyerek çocuğunu ona göre kayıt ediyor dershaneye.
Öğretmenler de bütün öğrencileri de kendileri gibi, ''geri düşüncede'' sanıp, siyasetçilerden bile daha fazla siyaset yapmaya çalışınca ortaya problemler çıkıyor.

Söylediklerimizi biraz daha mantık süzgecinden geçirip, nefret cümlelerini atarsak daha okunabilir bir yazı olur diye düşünüyorum.
Örnek olmak babında hiç olmazsa, özde yoksa bile.

serhatoguz
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ağustos 30, 2009, 02:16:14 ÖÖ »

hem milli eğitimde hem de özel kurumlarda çalışmış bir öğretmen olarak "kadrolaşma"yı sadece aynı dünya görüşünü paylaşanların ortaklığı olarak değil aynı menfaate hizmet edenlerin ortaklığı olarak görüyorum. hangi dersaneci, deranesine 20 öğrenci kaydettiren bir öğretmeni kapı dışarı eder ki? siz ona öğrenci getirirseniz farklı bir dünya görüşünüz olsa bile çalışmaya devam edersiniz.
zannederim resmi okullarda siyasi tercihler-kadrolaşma daha fazla.
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM