EdebiyatOgretmeni.Net Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 24, 2012, 08:21:08 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: 2700 Öğrenciyle Yapılan Anket Sonuçları  (Okunma Sayısı 2602 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
fuzuliye
Ziyaretçi
« : Mayıs 17, 2009, 05:17:14 ÖS »

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bin okulda 2 bin 700 öğrenci ile gerçekleştirdiği anketin sonuçları açıklandı. İlk defa gerçekleştirilen ankette okullardaki başarısızlığın nedenleri ve şiddeti önlemenin yolları öğrencilere soruldu. İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, bu derece kapsamlı bir çalışmanın ilk defa yapıldığını belirterek "Kendi kendimize ayna tuttuk. Biz öğrencilerin başarısını artırmak zorundayız. Başarının önünde duran engelleri kaldırmadıkça başarı kelime olarak kalır" dedi. Anket sonuçlarının eğitimciler, psikologlar ve emniyetçiler tarafından 32 toplantıda değerlendirildiğini belirten Özer, şunları söyledi: "İstanbul'un gerçekleri Türkiye'nin gerçekleridir. Biz öğrencilerin yaptıkları önerileri gözardı edemeyiz. Okullardaki başarısızlığın birçok nedeni olduğu eğitimciler tarafından bilinen bir gerçektir.

ACİL OLANLAR
Biz bu ankette öğrenci gözüyle başarızlığın nedenini araştırdık. Okulda şiddetin ortadan kalkması için nelerin yapılması gerektiğini olayın içinde yaşayan öğrencilerimize sorduk. Aldığımız cevapları uzmanlar tarafından değerlendirmeye tabi tutarak sorunları belirledik. Acil olanları uygulamaya başladık. Süre isteyen ve öğretmenlerimize ve okullarımıza yönelik olan önerileri zaman geçirmeden hayata geçireceğiz."

Öğrencilerin en çok istedikleri
* Okullarda sosyal- kültürel ve sportif çalışmalar yetersiz.
* Okullarda güvenlik önlemleri yetersiz.
* Öğretmenler öğrencilere güvenmiyor.
* Okullar sevilir mekânlar haline getirilsin.
* Öğrencilerin özgüvenlerini artıracak çalışmalar yapılsın.
* Okullarda güç grupları oluşturulmasın.
* Öğretmenler sık sık değiştirilmesin.
* Öğretmenler sık sık rapor ve izin almasın.
* Sık sık başarısız derslerle ilgili af getirilmesin.
* Okullarda stres odaları kurulsun.

*Alıntı
meryemozcan
Site Yöneticisi
VIP Üye

Güzel olan sevgili değildir,sevgili olan güzeldir

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs 17, 2009, 05:38:51 ÖS »

Stres odalarının yanına hazır elleri değmişken bir de nöbetçi öğretmen odası yapsınlar. Bir kanape, minder de olsa olur.

Allahım bizi bize bırakma , bizi bizsiz bırak ama bizi sensiz bırakma ...
Edebiyat Öğretmeni
Site Yöneticisi
VIP Üye

Calİmero

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs 17, 2009, 08:41:30 ÖS »

Stres odalarının yanına hazır elleri değmişken bir de nöbetçi öğretmen odası yapsınlar. Bir kanape, minder de olsa olur.

Tuttum bunu. Dil çıkaran
*Çiğdem*
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mayıs 18, 2009, 02:03:49 ÖS »

Anlaşılan öğretmenlerimiz yoruluyor Gülümseme

GİTME KAL

Batan güneşe doğru

Sürerken atımı

'Gitme kal'

Demeni bekliyorum

Ama yalnızca

Rüzgar çekiştiriyor

atkımı
SUNAY AKIN
gülümcan
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mayıs 27, 2009, 01:05:01 ÖÖ »

Öğrencilerin beklentileri hoşuma gitti. onlara biraz daha eğilmemiz gerektiğini hissettim. Zannettiğim kadar ilgisiz olmadıklarını gördüm okula karşı. Kuvvete dayanan gruplaşmalardan ve sürekli değişen öğretmenlerden duydukları rahatsızlıklar, genellikle raporlu ya da izinli olan öğretmenlere tepkileri düşündüğümün aksine okula karşı ilgili olduklarını hissettirdi. Stres odasını da yapılmalı diye düşünüyorum; en azından okulun duvarlarını, lavobalarını, camlarını rahat bırakırlar...
İlkhurz
VIP Üye

Türk menem

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mayıs 27, 2009, 01:17:55 ÖS »

Öğrencilerin beklentileri hoşuma gitti. onlara biraz daha eğilmemiz gerektiğini hissettim. Zannettiğim kadar ilgisiz olmadıklarını gördüm okula karşı. Kuvvete dayanan gruplaşmalardan ve sürekli değişen öğretmenlerden duydukları rahatsızlıklar, genellikle raporlu ya da izinli olan öğretmenlere tepkileri düşündüğümün aksine okula karşı ilgili olduklarını hissettirdi. Stres odasını da yapılmalı diye düşünüyorum; en azından okulun duvarlarını, lavobalarını, camlarını rahat bırakırlar...
  Kahkaha Türkmenistandağı lise yıllarımı hatırladım az cam kırmamıştım Sırıtan hoca mena her gızdığında bir cam kırılırdı.. Hocalarımız arabaları her zaman boyatmağa verirlerdi(çizmek bir sanattır) emma geçti o günler. İmdi Türkmenistana gettiğim an ellerinden öpmeğe gideceğim. Çünkim meni onlar inşa eylediler.

Gönlü açık olanın yolu da açık olur.
fuzuliye
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Mayıs 27, 2009, 02:30:22 ÖS »

Öğrencilerin, başarısız derslerle ilgili sık sık af getirilmesine karşı olmaları en ilgi çekici maddelerden biri sanırım.
LiLyum
VIP Üye

Beni büyütün ağlatmayın,sevginiz nerde övündüğünüz

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mayıs 27, 2009, 07:54:35 ÖS »

eğitimin kalitesi için öğrenciye kulak vermek ciddiye almak gerekir.

..
Bir gerçeği erken
Bir açlığı tokken
Anladınız mı?
       Özdemir ASAF
gülümcan
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mayıs 28, 2009, 11:11:31 ÖS »

Öğrencilerin, başarısız derslerle ilgili sık sık af getirilmesine karşı olmaları en ilgi çekici maddelerden biri sanırım.

ben de her dönemin başında, ortasında, sonunda, kıyısında, köşesinde sorumluluk sınavı yapmaktan sıkıldım... Üzgün
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM