Sayın hocam,
* 9. sınıf konuları arasından çıkarılan "yazım-noktalama" ve "anlatım bozuklukları-bağlaşıklık / bağdaşıklık" konuları 11. ve 12. sınıf dil ve anlatım konuları içerisine yerleştirilmiş.
* Sizin de belirttiğiniz gibi "kelimede yapı, cümlenin ögeleri ve cümlede yapı" konuları ise üst sınıflarda yer almıyor. Bu konuların üst sınıflarda metinler üzerinde gösterilmesi ile ilgili de herhangi bir kazanıma ben rastlayamadım.
Öğretmenim, teşekkür ederim. Ben gözden kaçırmışım demek ki...
Anlamadığım şey neden hep tepeden inme yapılıyor değişiklikler? Liseler dört yıl olduğunda da hiç karşılaşmadığımız terimlerle kitap bile olmadan ders anlatmaya çalışmıştık. Şimdi yine benzer bir durumla karşı karşıyayız.
Bizden bakanlık dönüt istediğinde 9. sınıf dil anlatım konularının yoğun olduğundan şikayet etmiştik, neyse az çok söylediğimize gelmişler. Bu arada 2 yıl önce geçirdiğim teftişte bakanlık müfettişine de aynı şeyi ifade etmiştim ve müfettişimiz müfredatı düzenleyenlerin "Yeni sistemi iyi anlayan öğretmen bu müfredatı çok rahat yetiştirir." şeklindeki ifadelerini söylemişti. Şimdi ne değişti bilmiyorum, o ayrı mevzu. İşin komik tarafı müfredatı hazırlayanlar ya okulların açık olduğu zamandan habersiz ya da tamamen derslerden habersizler. Eski müfredat kitapçığına bakarsanız 9. sınıf dil anlatım konuları için önerilen toplam süre iki yıllık ders saati sayısıan eşit. Yeni düzenlemede 73 saate indirmişler ama diğer sınıflarda değişiklik yok.