EdebiyatOgretmeni.Net Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 24, 2012, 08:13:45 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Türk Dili ve Türk Edebiyatı derslerinin müfredatı  (Okunma Sayısı 2218 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
nurseli
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 05, 2011, 06:19:47 ÖS »

Derslerimizin müfredatı değişmiş ama hiçbir yerde de yeni müfredat yok var mı bir bilgisi olan
glsh142
VIP Üye

giden gitmiştir ağlamak boşa...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Eylül 05, 2011, 07:54:32 ÖS »

Okullar açılmasına yakın müfredatıda bildirirler.

Bağlanmayacaksın bir şeye, öyle körü körüne.
"O olmazsa yaşayamam." demeyeceksin.
Demeyeceksin işte.
Yaşarsın çünkü.

aytoldı
Uzman Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 05, 2011, 08:33:59 ÖS »

Derslerimizin müfredatı değişmiş ama hiçbir yerde de yeni müfredat yok var mı bir bilgisi olan

Talim Terbiye'nin web sayfasına baktınız mı?

Bu Ay Toldı aydı, söz asgı ulug
Yirinçe tüşürse bedütür kulug
meryemozcan
Site Yöneticisi
VIP Üye

Güzel olan sevgili değildir,sevgili olan güzeldir

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 05, 2011, 10:41:15 ÖS »

Web sayfası bugün sık ziyaret edildiğinden sanırım açılmıyor biraz önce bakmıştım. Ben indirmiştim siteye yüklüyorum oradan bakabilirsiniz.

http://www.4shared.com/file/GHnZ29Es/Turk_edebiyati_programi_9-12_.html

Allahım bizi bize bırakma , bizi bizsiz bırak ama bizi sensiz bırakma ...
nurseli
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Eylül 06, 2011, 04:06:19 ÖS »

evet bu gün  talim terbiyenin sayfasında görünüyor.Bir inceleyelim bakalım.Dil anlatım 12 ve Türk Edebiyatı11.sınıfların da kitabını yenilemişler.11.sınıf edebiyat kitabı eskisine göre daha az korkutucu olmuş. Gülümseme
aytoldı
Uzman Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 06, 2011, 06:24:42 ÖS »

evet bu gün  talim terbiyenin sayfasında görünüyor.Bir inceleyelim bakalım.Dil anlatım 12 ve Türk Edebiyatı11.sınıfların da kitabını yenilemişler.11.sınıf edebiyat kitabı eskisine göre daha az korkutucu olmuş. Gülümseme

Yeni müfredat ağustosta onaylandı. Okullara gönderilen MEB ve diğer yayınevlerinin kitabı eski müfredata göre hazırlanan kitaplar. Yani bu müfedata uygun yeni ders kitabı yok. Size MEB'in değil de özel yayınevlerinin kitapları gönderilmiştir ama bu kitaplar da yeni müfredat göre hazırlanmadı.
Zaten edebiyat programında fazla değişiklik yok, 9 ve 10. sınıf dil anlatımda değişiklik var. Mesela 9. sınıf dil anlatım kitabında "sözcükte yapı" ünitesi vardır, bu ünite artık programda olmadığı için kitaptaki ilgili bölümü atlayacağız. Önümüzdeki yıldan itibaren de Talim Terbiye'ye gönderilen kitaplarda bu ünite çıkarılacak. 

Bu Ay Toldı aydı, söz asgı ulug
Yirinçe tüşürse bedütür kulug
ahmer
Uzman Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Eylül 06, 2011, 11:06:35 ÖS »

Edebiyat müfredatında çok değişiklik yok ama 9. sınıf dil anşatımda önemli bazı konular çıkarılmış. Yazım, noktalama, kelimede yapı, cümlenin ögeleri, cümlenin yapısı, anlatım bozuklukları ve paragraf çeşitleri artık 9. sınıfta yok. Ama müfredata şöyle üstünkörü bir baktım, diğer sınıflarda da bu konular yok? YGS için daha da önemlisi doğru yazım ve anlatım için gerekli bu konular nereye gitti bilen var mı?

bazı şeyler için iyi olmak yetmiyor
alper_en
Sürekli Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Eylül 07, 2011, 01:19:48 ÖS »

Edebiyat müfredatında çok değişiklik yok ama 9. sınıf dil anşatımda önemli bazı konular çıkarılmış. Yazım, noktalama, kelimede yapı, cümlenin ögeleri, cümlenin yapısı, anlatım bozuklukları ve paragraf çeşitleri artık 9. sınıfta yok. Ama müfredata şöyle üstünkörü bir baktım, diğer sınıflarda da bu konular yok? YGS için daha da önemlisi doğru yazım ve anlatım için gerekli bu konular nereye gitti bilen var mı?

Sayın hocam,

* 9. sınıf konuları arasından çıkarılan "yazım-noktalama" ve "anlatım bozuklukları-bağlaşıklık / bağdaşıklık" konuları 11. ve 12. sınıf dil ve anlatım konuları içerisine yerleştirilmiş.

* Sizin de belirttiğiniz gibi "kelimede yapı, cümlenin ögeleri ve cümlede yapı" konuları ise üst sınıflarda yer almıyor. Bu konuların üst sınıflarda metinler üzerinde gösterilmesi ile ilgili de herhangi bir kazanıma ben rastlayamadım.
ahmer
Uzman Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Eylül 07, 2011, 01:32:00 ÖS »

Sayın hocam,

* 9. sınıf konuları arasından çıkarılan "yazım-noktalama" ve "anlatım bozuklukları-bağlaşıklık / bağdaşıklık" konuları 11. ve 12. sınıf dil ve anlatım konuları içerisine yerleştirilmiş.

* Sizin de belirttiğiniz gibi "kelimede yapı, cümlenin ögeleri ve cümlede yapı" konuları ise üst sınıflarda yer almıyor. Bu konuların üst sınıflarda metinler üzerinde gösterilmesi ile ilgili de herhangi bir kazanıma ben rastlayamadım.
Öğretmenim, teşekkür ederim. Ben gözden kaçırmışım demek ki...
Anlamadığım şey neden hep tepeden inme yapılıyor değişiklikler? Liseler dört yıl olduğunda da hiç karşılaşmadığımız terimlerle kitap bile olmadan ders anlatmaya çalışmıştık. Şimdi yine benzer bir durumla karşı karşıyayız.
Bizden bakanlık dönüt istediğinde 9. sınıf dil anlatım konularının yoğun olduğundan şikayet etmiştik, neyse az çok söylediğimize gelmişler. Bu arada 2 yıl önce geçirdiğim teftişte bakanlık müfettişine de aynı şeyi ifade etmiştim ve müfettişimiz müfredatı düzenleyenlerin "Yeni sistemi iyi anlayan öğretmen bu müfredatı çok rahat yetiştirir." şeklindeki ifadelerini söylemişti. Şimdi ne değişti bilmiyorum, o ayrı mevzu. İşin komik tarafı müfredatı hazırlayanlar ya okulların açık olduğu zamandan habersiz ya da tamamen derslerden habersizler. Eski müfredat kitapçığına bakarsanız 9. sınıf dil anlatım konuları için önerilen toplam süre iki yıllık ders saati sayısıan eşit. Yeni düzenlemede 73 saate indirmişler ama diğer sınıflarda değişiklik yok.

yekrem
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Eylül 07, 2011, 10:32:17 ÖS »

9.sınıflardaki bazı konular çıkarılmış .Fakat diğer sınıflara konu olarak alınmamış; edebiyatta özellikle 11.sınıflarda konular değişmiş.Şimdi biz hazırlayacagımız yıllık planlara bu konuları koymayacak mıyız?Kitaplarda bu konuları işlemeden mi geçeceğiz?bilgi verirseniz sevinirim.
ahmer
Uzman Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Eylül 08, 2011, 12:42:44 ÖÖ »

9.sınıflardaki bazı konular çıkarılmış .Fakat diğer sınıflara konu olarak alınmamış; edebiyatta özellikle 11.sınıflarda konular değişmiş.Şimdi biz hazırlayacagımız yıllık planlara bu konuları koymayacak mıyız?Kitaplarda bu konuları işlemeden mi geçeceğiz?bilgi verirseniz sevinirim.
"ttkb.meb.gov.tr"den program dosyasını indirdiğinizde zip dosyasının içinde bir de resmî yazı var öğretmenim. İfadeyi aynen aşağı aktarıyorum:

"2011-2012 Öğretim Yılına mahsus olmak üzere mevcut ders kitaplarının, zümre
öğretmenler kurulunca öğretim programlarında yapılan değişikliklere uyarlanarak kullanılması
kararlaştırıldı."
Dolayısıyla yıllık planlar da buna uygun olmak zorunda. Gönderilen ders kitaplarında da yeni müfredata göre çıkarılan konuları atlayacağız.

yekrem
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Eylül 08, 2011, 12:17:12 ÖS »

saol.
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM