EdebiyatOgretmeni.Net Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 24, 2012, 08:07:34 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Okulda Kravat Özgürlüğü  (Okunma Sayısı 1223 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
meryozcan
Ziyaretçi
« : Eylül 05, 2008, 09:43:35 ÖS »

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü yeni öğretim yılı öncesi öğrencileri ferahlattı. Öğrenciler kendileri isteyinceye kadar kravat takmayabilecek, tişörtle okula gelebilecek.

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, yeni öğretim yılı öncesinde yeni bir karara imza attı. İstanbul’da bu eğitim döneminden itibaren hiçbir öğrenci kravat takmadığı için disipline sevk edilmeyecek.

Kararını bir ankete dayandıran Ata Özer, öğrencilerin pek çoğunun lacivert ceket, gri pantolon, gömlek ve kravattan nefret ettiğini, kravat yüzünden disipline giden öğrencinin de okuldan soğuduğunu savundu.

Özer, kravat serbestisi kararını 39 ilçenin milli eğitim müdürüne bir toplantıyla duyurdu. Yeni uygulamada kravat takmamanın cezası olmayacak. Öğrenci hava soğuyana ve kendisi ihtiyaç duyana kadar gömlek-kravat yerine tişörtle okula gelebilecek. Kot pantolon yasağı ise yine sürecek.

Uzmanlar ise bu karara farklı açılardan yaklaşıyor. Pedagog Nazan Ürkmez, “Gençlerin kendilerini ifade edebilmeleri için serbest, özgür ve bireysel farklılıklarını ortaya koyabilicekleri kıyafetlerle okula gelebilmelerini olumlu karşılıyorum. Ancak buradaki kriter çağdaşlık olmalı. Üniforma gibi tektip giyinmenin yerine bu kez de inanç ve ideolojilere dayalı tek tip kıyafetler, gençlerin kendilerini ifade etmeleri yönünde olumsuz etki yapar” diye konuştu.

Eğitim-Sen eski genel başkanı Alaaddin Dinçer’e göre ise kravat serbestisinin önünde mevzuat engeli bulunuyor. Dinçer “Böyle bir serbestliğin getirilmesi mevcut mevzuata, yönetmeliklere aykırı. Dolayısıyla gerçekleşme olanağı yok. Ben, burada esas olarak modernleşmenin, aydınlanmanın ve batılılaşmanın cumhuriyetle birlikte sembolü haline gelen kravata dair bir karşıtlık, örgütlenme niyetini taşındığını düşünüyorum” dedi.

NTV

fuzuliye
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Eylül 05, 2008, 09:47:05 ÖS »

Eğitim-Sen eski genel başkanı Alaaddin Dinçer’e göre ise kravat serbestisinin önünde mevzuat engeli bulunuyor. Dinçer “Böyle bir serbestliğin getirilmesi mevcut mevzuata, yönetmeliklere aykırı. Dolayısıyla gerçekleşme olanağı yok. Ben, burada esas olarak modernleşmenin, aydınlanmanın ve batılılaşmanın cumhuriyetle birlikte sembolü haline gelen kravata dair bir karşıtlık, örgütlenme niyetini taşındığını düşünüyorum” dedi.

NTV

İnanılmaz bir komplo teorisi...
minerva_dada
VIP Üye

sevgisiz asla.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 05, 2008, 11:06:18 ÖS »

eğitim-sen..................chp
eğitimbir-sen................akp
türk eğitim-sen...............mhp

bu sendika başkanlarının en büyük hedefi  milletvekili  olmak.
işçileri ve diğer örgütleri katınca rekabet büyük.

dikkat çeken şey eski başkanın sözünden alıntı yapılması.
saçmalamış doğru ama bazı kesimlerin gerçek takıntısı kravat.
bunu da unutmayalım.
« Son Düzenleme: Eylül 05, 2008, 11:10:39 ÖS Gönderen: minerva_dada » Logged
fuzuli61
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 06, 2008, 12:03:20 ÖÖ »

Demek ki Eğitim-sen'in görüşüne göre cumhuriyet kravatla bağlıymış. Eğer kravatı çözersen Cumhuriyet gider.
Ne günlere kaldık...

NE KADAR SULARSAN SULA KESER SAPI FİDAN OLMAZ...
zekeriyametin
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Eylül 06, 2008, 04:04:19 ÖS »

Göz kırpan....
Yazmamalıyım...
Yazmıyorum.....
Yazmayacağım....  Göz kırpan
Muhammed YILDIRIM
Uzman Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 06, 2008, 05:29:23 ÖS »

eğitim-sen..................chp
eğitimbir-sen................akp
türk eğitim-sen...............mhp

bu sendika başkanlarının en büyük hedefi  milletvekili  olmak.
işçileri ve diğer örgütleri katınca rekabet büyük.

dikkat çeken şey eski başkanın sözünden alıntı yapılması.
saçmalamış doğru ama bazı kesimlerin gerçek takıntısı kravat.
bunu da unutmayalım.
Bu sıralamada bir hata var minerva CHP ile eşleşen sendika Eğitim-iş, Eğitim-sen DTP olmalı
Şunu da söyleyeyim biz daha önce çalıştığım okulda kravatı kaldırmış, yazın t-shirt kışın sweat uygulamasına geçmiştik. Gayet de iyi olmuştu. Geçen sene okul teftiş geçirirken sormuşlar ve bin sorun çıkarmamışlar.

İmza atmayı sevmem parmak bassam olur mu?
minerva_dada
VIP Üye

sevgisiz asla.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Eylül 09, 2008, 10:57:50 ÖÖ »

"Eğitim-sen DTP olmalı "
bunun tam doğru olmadığını biliyorum.
özellikle doğuda DTP 'liler çoğunlukta olabilir ama genel anlamda sadece küçük bir kısmını oluştururlar.
Eğitim-Sen'i bu şekilde göstererek karalama çalışması.bazı çevrelere karşı....
Onun da karalanacak daha başka yönleri var.onları deneyelim.
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM