EdebiyatOgretmeni.Net Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Şubat 09, 2012, 07:18:11 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Öğretmene 'Sorgu' Geliyor  (Okunma Sayısı 1002 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
fuzuliye
Ziyaretçi
« : Eylül 22, 2009, 02:35:16 ÖS »

Öğretmenlerin performansını ölçmek ve artırmak için yeni bir sistem üzerinde çalışılıyor. Hizmet içi eğitim kursu ve beş yılda bir ‘başarı sorgusu’ planlıyor.

Öğretmenlerin performansını ölçmek ve artırmak için yeni bir sistem üzerinde çalışılıyor. Hizmet içi eğitim kursu ve beş yılda bir ‘başarı sorgusu’ planlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenleri her beş yılda bir branşlarıyla ilgili “başarı sorgusuna” çekecek. Öğretmenlerin meslek hayatları boyunca yerinde saymamaları için yeni bir proje hazırlayan bakanlık, öğretmenleri hizmet içi eğitim kursuna alacak. Başarısız öğretmenler teşvik edilecek, başarılı öğretmenler ödüllendirilecek. MEB, kurslar süresince öğretmenlerin psikolojik durumlarını da inceleyecek.

Veliler değerlendirecek

Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü bünyesinde, üniversiteler ve YÖK ile de görüşerek yeni bir proje hazırlayan MEB, öğretmenlerin bireysel performanslarını ölçecek. Projenin hedeflerinden biri, “Öğretmenlerin bilgi ve becerilerini 360 derecelik performans değerlendirmesi ile ölçmek” olarak belirlendi. Atandıktan sonra kendilerini geliştirmeleri teşvik edilecek olan öğretmenler, meslekten atandıkları gibi emekli olamayacak.

Öğretmenler, her beş yılda bir branşlarıyla ilgili “başarı sorgusuna” çekilecek. MEB tarafından hizmet içi eğitim kursuna alınacak olan öğretmenler, okul aile birlikleri, veliler ve meslektaşları tarafından da değerlendirilecek. Öğretmenin iletişim becerisi ve ruhsal durumu değerlendirilecek. Proje öncelikle Ankara, İzmir, Kocaeli, Hatay, Samsun ve Van’da, 2011’de tüm Türkiye’de uygulanacak.

Psikolojik durum

Öğretmenlerin davranışlarından şikayet gelmesi halinde, bulundukları ilin milli eğitim müdürlüğünce müfettiş görevlendiriliyor. Müfettiş, öğretmenin psikolojik durumunu olumlu bulmazsa hakkında bir rapor düzenliyor. Bazı durumlarda, hastanede tedavi olması gerektiğini belirtiyor. Tedavi sonrasında öğretmenlerin çoğu görevine geri dönüyor.

MEB, tedaviye yanıt vermeyen öğretmenleri heyet raporu doğrultusunda geri hizmetlerde görevlendiriyor. Hastalığı ilerleyen öğretmenler, malulen emekli sayılıyor.

*Milliyet

meryemozcan
Site Yöneticisi
VIP Üye

Güzel olan sevgili değildir,sevgili olan güzeldir

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Eylül 22, 2009, 02:39:49 ÖS »

Bu sorgunun içerisinde herhangi bir öğretmen sitesine üye misiniz, edebiyat öğretmeniyse de özellikle www.edebiyatogretmeni.net forum hakkında bir bilginiz yakınlığınız var mı diye sorulmasını istiyorum. Bu donanımdan eksik bir edebiyat öğretmeninin de bir an önce bize yönlendirilmesini icabına bakılması gerektiğini belirtmelerini özellikle bekliyorum efendim sevgi ve saygılarımla.

Paylaşım için teşekkürler gönlü ve yüzü güzel sevgili fuzuliyeciğim.  Öpücük

Allahım bizi bize bırakma , bizi bizsiz bırak ama bizi sensiz bırakma ...
fuzuliye
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Eylül 22, 2009, 02:48:16 ÖS »

Teşekkür ederim Meryemm. Gülümseme
Bence de sorulmalı.  Kahkaha

Bu durumda bi soyutluk sezdim ben. Hani kim daha çok, özür diliyorum, "yalaka" olursa o daha iyi olacak gibi olmaz umarım...

meryemozcan
Site Yöneticisi
VIP Üye

Güzel olan sevgili değildir,sevgili olan güzeldir

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 22, 2009, 02:58:36 ÖS »

Pimi idare çekecek anlaşıldı. İdare ile iyi geçinmeyen salla başını al maaşını zihniyeti taşımayan öğretmenin vay haline. Bence doğru düşünüyorsun fuzuliye. Burnuma siyaset kokuları geliyor. Milli Eğitim kendi tarafından olmayan idarecileri teker teker temizledi şimdi sıra öğretmenlere geldi. Her şey meydanda...

Ben kendi sonumu söyleyim size: MEB, tedaviye yanıt vermeyen öğretmenleri heyet raporu doğrultusunda geri hizmetlerde görevlendiriyor. Hastalığı ilerleyen öğretmenler, malulen emekli sayılıyor.

Allahım bizi bize bırakma , bizi bizsiz bırak ama bizi sensiz bırakma ...
LiLyum
VIP Üye

Beni büyütün ağlatmayın,sevginiz nerde övündüğünüz

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Kasım 29, 2009, 05:11:41 ÖÖ »

ah fuzuliye sen de gittin..niye gittin niye...
niye bir bir gittiler güzel insanları bu sitenin  niye.. Üzgün

..
Bir gerçeği erken
Bir açlığı tokken
Anladınız mı?
       Özdemir ASAF
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM