edebiyatogretmeni.net forum
Ocak 09, 2009, 02:03:20 ÖS *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: MEB'den Ödev Sitelerine Ambargo  (Okunma Sayısı 130 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Meryem ÖZCAN
Administrator
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« : Kasım 25, 2008, 06:28:21 ÖS »

Ödev sitelerini mercek altına alan Milli Eğitim Bakanlığı, ‘Kopyala yapıştırcı’ öğrenciye zayıf not ve disiplin cezası uygulayacak. O siteler de engellenecek.
Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin ödev ve araştırmalarında son dönemde sıkça başvurduğu “internetten kopyala-yapıştır” yöntemine karşı harekete geçti.
Okul yönetimleri ve öğretmenlerden gelen şikayetlerin artması üzerine internet üzerinden ödev hazırlayan öğrencilerle ilgili yaptırımlar uygulanmaya hazırlanıyor. Bakanlık internetten ücretli yayın yapan ödev sitelerinin hukuki yapısını da incelemeye aldı.
Yapılan incelemede ödev sitelerinde binlerce konuda her türlü ödevin bulunduğu belirlendi. Bakanlığın uygulamayı düşündüğü yaptırımlar arasında, sitelerden emek harcamadan ödev satın aldıkları belirlenen öğrencilere zayıf not verilmesi ve “kopyala-yapıştır” yöntemini alışkanlık haline getirenlere yönelik disiplin cezası verilmesi de yer alıyor.
Bakanlık ayrıca sayıları yüze yaklaşan “hazır ödev” siteleriyle ilgili hukuki inceleme de başlattı. Bakanlık hukuki inceleme sonunucuna göre bu sitelere erişimin engellenmesi için gerekirse mahkemelere dava da açacak.

TEMBELLİĞE ALIŞIYORLAR

MEB yetkilileri, “hazır ödev” sitelerinin öğrencileri tembelliğe alıştırdığını belirterek şunları söylediler: “Ciddi bir sorunla karşı karşıyayız. Bu konuda öğretmenlere büyük sorumluluk düşüyor. İşin ilginç yanı, öğretmenler de internete girip, kendi yapmaları gereken planları kopyaladılar önce. Daha sonra da öğrencilere yönelik ödev siteleri ile kolaycılık ortaya çıktı. Burada asıl sorun etik ilkeler ve öğrencilerin tembelliğe sevk edilmesidir.”

GOOGLE KARŞI ÇIKMIŞTI

Dünyaca ünlü arama motoru “Google”, tüm dünyada öğrencilere hazır ödev ve tez pazarlayan sitelerin ilanlarını kabul etmeyeceğini açıklamıştı. Ödev siteleri Türkiye’de yıllık 20 YTL ile 30 YTL arasında ücretlerle hizmet veriyor. Ödev sitelerinde her dersin konusuyla ilgili ayrıntılı ödevler, çok sayıda kitabın özeti, araştırma projeleri bulunuyor.

(kaynak:star)

* Her Rüzgar Savuracak Bir Toz bulur,
* Her Hayat Yaşanacak Bir Can Bulur,
* Her Umut Gerçekleşecek Bir Düş Bulur,
* Bulunmayacak Tek Şey Senin Benzerindir...
ƒuzuℓїyє
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Kasım 25, 2008, 08:12:55 ÖS »

Yıllık ödevin bir fonksiyonu kalmadı, kalkmalı.

Kurallar koyup onlara uyulmuyor diye zaman kaybedilmesini saçma buluyorum. Bilgisayar başında zaman geçiren bir öğrenci oturup ansiklopediden mi yazacak, ideal olan bu mudur? Çağın şartlarına göre şekillenen öğrenci tipi var. Bunu yasaklarla çözemeyiz. Ödevi işe yarar hale getirecek olan öğretmendir.

Öğretmenlere de laf söylemese şaşardım. Planları kopyalıyorlar diye suçlamış. Seneye yana yatık el yazısıyla yazdırmasa bari planları bize. 

Sözcüklerin gücünü anlamadan insanların gücünü anlayamazsınız.  Konfüçyus
Meryem ÖZCAN
Administrator
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 25, 2008, 08:26:34 ÖS »

Ben öğrencilerime CD ye yazabilirsiniz dedim. Belki sunum istemişimdir. Oturup bunu tartışan karar alan o eğitimcileri çok merak ediyorum. Çoklu zeka kuramını getirmeyi bilen insanların bu şekilde düşünmeleri şaşırtıcı. 

* Her Rüzgar Savuracak Bir Toz bulur,
* Her Hayat Yaşanacak Bir Can Bulur,
* Her Umut Gerçekleşecek Bir Düş Bulur,
* Bulunmayacak Tek Şey Senin Benzerindir...
ƒuzuℓїyє
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Kasım 25, 2008, 10:54:10 ÖS »

MEB tavsiyeli 100 Temel Eser Özetleri de tembellik yapabilir hem.

Sözcüklerin gücünü anlamadan insanların gücünü anlayamazsınız.  Konfüçyus
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Hosting Hizmetleri Saglik
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!