EdebiyatOgretmeni.Net Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Şubat 09, 2012, 11:13:02 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Başarılı Öğrenciler Liseyi 3 Yılda Bitirecek  (Okunma Sayısı 1681 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
fuzuliye
Ziyaretçi
« : Mayıs 10, 2008, 01:40:39 ÖS »

Liselerdeki sınıf geçme sisteminde bazı değişiklikler yapmaya hazırlanan Milli Eğitim Bakanlığı, 4 yıl olan lisenin 3 yılda bitirilmesinin de yolunu açıyor.

Lisenin ilk üç sınıfında üstün başarı gösteren ve belirli bir puanı geçen öğrencilere dördüncü sınıfa başlamadan sınav hakkı vermeyi planlayan bakanlık, bu sınavda başarılı olan öğrencileri ise erken mezun etmeyi hedefliyor. Ortaöğretim Genel Müdürü Emin Gürkan`ın `henüz taslak aşamasında` dediği çalışmaya göre ilk üç sınıfta bütün dersleri 85-90 olan öğrenciler, belirlenecek tarihlerde dördüncü sınıfların müfredatından sınava alınacak. Sınavda başarılı olan öğrenciler 3 yılda mezun olacak, başarılı olamayan öğrenciler ileri bir tarihte tekrar sınava girebilecek. İkinci sınavda başarılı olursa liseyi 3,5 yılda bitirmiş olacak.
aslı
Sürekli Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs 10, 2008, 02:35:29 ÖS »

bu sistemden daha öğrencileri mezun etmeden yeni bir sistem ortaya atmanın mantığı nedir inanın ki anlamış değilim.MEB biraz beklesin bir mezun verelim bakalım ne olacak? rekorlar kitabına girmek için mi yapıyorlar? heyyttt dünyada en çok eğitim modeli geliştiren ve bunları uygulamaya kalkan ülke biziz diye.
fuzuliye
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Mayıs 10, 2008, 03:41:03 ÖS »

Kredili sisteme özendiler herhalde. Onda da 2.5 yılda mezun olunabiliyordu. Aslında bu haber çalışkan öğrencilerden özür dilemek anlamına geliyor. Siz erkenden mezun olun, ÖSS' ye hemen girin gibi.
Elvitodella
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Haziran 27, 2008, 09:05:09 ÖS »

ben 2 yılda bitirmiştim.
fuzuliye
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Haziran 27, 2008, 09:48:14 ÖS »

Nasıl iki yılda?  Şaşırmış
Elvitodella
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Haziran 27, 2008, 09:57:53 ÖS »

Lise 1'de kaldım, çif dikiş yaptım.Yine kaldım. Bitti. Kahkaha
fuzuliye
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Haziran 27, 2008, 09:59:10 ÖS »

İnanılmaz. Üniversiteli sanmıştım ben seni.
Elvitodella
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Haziran 27, 2008, 10:02:59 ÖS »

Üniversite 1 de kaldım,çift dikiş yaptım,2 'yi yarıda bıraktım kalmadım.. Kahkaha
fuzuliye
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Haziran 27, 2008, 10:05:18 ÖS »

E en iyisini yapmışsın. Baktın ki üniversitenin verebileceği bir şey yok. Bırak gitsin. Son derece ciddiyim.  Göz kırpan
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM