EdebiyatOgretmeni.Net Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Şubat 09, 2012, 11:09:21 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1] 2
  Yazdır  
Gönderen Konu: 5 zayıfı olan liseli üst sınıfa geçebilecek  (Okunma Sayısı 3992 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aslı
Sürekli Üye

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 05, 2008, 07:32:28 ÖS »

Liselerde sınıf geçmeye yeni düzen getiriliyor. Mevcut yönetmeliğe göre iki dersten zayıfı olan üst sınıfa geçerken, yeni düzenlemede sınır 5 zayıfa çıkarılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), liselerde sınıf geçmeyi kolaylaştıracak yeni düzenleme için çalışma başlattı. Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme Yönetmeliği’nde değişiklik yapan taslakta öne çıkan bazı düzenlemeler şöyle:

SINIFTA KALMAK ZOR: Mevcut düzenlemeye göre öğrenciler, üç dersten başarısız olduklarında ortalama yükseltme sınavına girebiliyor. Yeni düzenlemede öğrenciler başarısız oldukları tüm derslerden ortalama yükseltme sınavına katılabilecek. Taslağa göre, öğrenci zayıf dersi olmasa bile başarısını artırmak için bu sınava katılabilecek.

BORÇLA KOLAY SINIF GEÇME: Mevcut yönetmeliğe göre, en fazla iki dersten zayıfı bulunan öğrenciler bir üst sınıfa sorumlu olarak geçebiliyor ve zayıf derslerinin sınavına girmeye devam ediyor. Taslak yönetmelikte, iki ders barajı beşe çıkarıldı. Buna göre, beş zayıfı olan öğrenci bir üst sınıfa borçlu olarak devam edebilecek. Ancak üst sınıfa geçtiğinde zayıf derslerinin de sınavlarına girecek.

FARK SINAVLARI ŞUBATTA: Alan/dal değiştirmek isteyen öğrencilerin girmesi gerektiği sorumluluk sınavları da değiştirilecek. Mevcut düzenlemeye göre; MEB, lise son sınıftaki öğrencilere eğitim-öğretim yılının ilk ayında alan/dal değiştirme hakkı veriyor. Örneğin, Türkçe-matematik alanında okuyan bir öğrenci “fen” bölümüne geçtiğinde, yeni alanıyla ilgili tüm derslerden sorumlu oluyor. Öğrenciler seçtikleri yeni alanda daha önce almadıkları ancak sorumlu oldukları derslerle ilgili fark sınavlarına ağustosta katılıyor. Ancak bu sınavın sonucu haziranda katıldıkları ÖSS’ye yansıyamayacağı için MEB her yıl genelgeyle bu öğrencileri şubatta sınava alıyor. Genelgeyle yapılan bu düzenleme yönetmeliğe madde olarak yazılacak. Yeni yönetmelikte, sınavların şubatta yapılmasıyla ilgili bir madde bulunacak.

Pazartesi onaylanacak

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nce tamamlanan taslak, Talim ve Terbiye Kurulu’na gönderildi. 5 Mayıs’ta toplanacak kurulun taslağı onaylaması bekleniyor.

Belce
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Mayıs 05, 2008, 07:54:32 ÖS »

eee

kimilerimiz aya gider 
kimilerimiz yaya gider
gözden uzak dediiklerimiz
gözümüzden uzak dediklerimiz

bizden uzak dediklerimiz
bize yakın dediklerimiz.

..Bu kararı kınıyorum. hele böyle bir egitim bakanı varkene böyle bir karar çıkması ne kadar normal.  Tabi ki böyle yönetenler halkın aydınlanmasını ve ögrenmesini isterler mi sizce? Şaşırmış ve ne yazım ki koyun olan halkımızda hala tepkisiz olmaya devam ediyor. Ney Nereye kadar ne zamana kadar.
.. Bu halk ki bir kaç tabusuna dokunulmasın da gerisi önemli değil. Eee bu tabulara el uzatılırsa.. Mazlum ve mendil edebiyatı çarşaf çarşaf ortaya çıkıveriyor.
.. Susmayın ve tepkinizi koyun. gelecek adına!

Belce
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Mayıs 05, 2008, 10:39:09 ÖS »

12 defa okunmuş Üzgün
aslı
Sürekli Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mayıs 05, 2008, 10:45:08 ÖS »

af ile geçirilen öğrenciler geçen sene canımıza yetti.televizyonlar okul haberleri ile doluydu bu yıl biraz düzelmişti ki şimdi de bu çıktı.
10 dersi var zaten bir öğrencinin 5'i zayıf geç bir üst sınıfa bu nasıl bir mantık.
Belce
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Mayıs 06, 2008, 06:53:53 ÖÖ »

ne günlere kaldık
kaldık
elendik
ve şimdiüçüncü sınıf ülkelerin
arkasına kaldık
fuzuli61
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mayıs 06, 2008, 11:55:34 ÖÖ »

Bu kararı alan değerli beyefendiler(!) gelsin liselerde bir derse girsinler de ondan sonra böyle bir şey yapsınlar. adamın okumaya niyeti yok zaten sen adamı zorla lise mezunu yapacaksın . geçen sene bir öğrencim vardı "valla hocam ben okumayacaktım beni çağırdılar, gel sınıfını geçtin dediler geldim okuyorum" dediydi. ondan sonra o öğrenciden öğretmenlerin çektiklerini siz düşünün. ben artık yarım gardiyanım.

NE KADAR SULARSAN SULA KESER SAPI FİDAN OLMAZ...
As
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mayıs 06, 2008, 12:04:27 ÖS »

Bu tip öğrencileri zorla okula getirip okuma azmi olan öğrenciler için hem okulu hem hayatı zehir ettiklerini ne zaman anlayacaklar?Bu iş artık zoraki eğitime döndü!

Sevda kuşun kanadında ürkütürsen tutamazsın
Ökse ile sapanla vurursun da saramazsın
Hayat sırrının suyunu çeşmelerden bulamazsın
Ansızın bir deli çaydan içersin de kanamazsın
Belce
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Mayıs 06, 2008, 12:13:00 ÖS »

Elbet birgün düzensizliğin hesabı sorulur.
hasret_vuslat
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mayıs 06, 2008, 07:41:51 ÖS »

Eğitim-öğretim mahvoldu. Yeter artık buna bir son verilsin. Öğretmenlikten iğrenir oldum. Boş beyinli niteliksiz insan üretimine son! Bir de utanmadan bizden başarı bekliyorlar.
fuzuliye
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Mayıs 06, 2008, 09:14:20 ÖS »

Bu karar her yıl bir ders daha eklenerek gidicekmiş arkadaşlar, seneye altı zayıfı olanlar, sonra yedi... En sonunda da tabi tüm dersleri zayıf olmayan öğrenciler sınıfta kalıcakmış... Kahkaha
Günay
Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Mayıs 06, 2008, 09:15:57 ÖS »

5 zayıfla geçen de sevinecek. ''Olleyy sınıfı geçtim.'' Lise sonunda da eli boş bir şekilde güle güle.  Gülümseme
Edebiyat Öğretmeni
Site Yöneticisi
VIP Üye

Calİmero

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mayıs 06, 2008, 10:29:28 ÖS »

Orta öğretim kurumlarını zorulu eğitme geçirmek için hazırlık aşaması. Orta öğretim kurumları genel müdürü, öğrencinin başarılı olduğu dersleri sınıfta kaldığı için ertesi sene tekrar etmesinin mantıksız olduğunu söyledi. Başarılı olduğu dersleri neden bir daha görsünmüş. İşin mantığı(!) buymuş.
Not: Her şeyimizi zorunlu oldu. Zorunlu eğitim, zorunlu hizmet... "Gönüllülük esastır." ilkesi artık geçmez olmuş. Vah halimize.
« Son Düzenleme: Mayıs 06, 2008, 10:31:07 ÖS Gönderen: Edebiyat Öğretmeni » Logged
fuzuliye
Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Mayıs 06, 2008, 10:32:03 ÖS »

Bu insanlar bir zamanlar sekiz yıllık zorunlu eğitime karşı çıkmıyorlar mıydı yaaa... Şaşırmış Kahkaha
Edebiyat Öğretmeni
Site Yöneticisi
VIP Üye

Calİmero

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mayıs 06, 2008, 10:35:28 ÖS »

Hocam, herkes işine geldiği gibi. Sanki "Biz yaptık, oldu." der gibi herkes. Ama olmuyor işte.
halil236
Sürekli Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Mayıs 06, 2008, 10:42:11 ÖS »

Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner.

Eğitim-öğretim hakkında en ufak fikri olmayanların masa başında oturup aldıkları bir karardır. Türkiye'deki eğitimin kalitesini düşürmeye yönelik atılmış bir adım...Bilinçsizce yapılmış demek istiyorum ama bence kasıtlı olarak yapılan bir davranış. Bir ülkenin eğitimine balta vurmak istiyorsanız okumayla ilişkisi olmayan öğrencileri zorla sınıfta tutarsınız ve bir şeyler öğrenmeye çalışan, kazanılacak nesilleri de bu şekilde kaybetmiş olursunuz.

Söylenecek çok şey var ama en iyisi galiba susmak.
Sayfa: [1] 2
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM