EdebiyatOgretmeni.Net Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 24, 2012, 02:23:45 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: 10.SINIF PLANLARI  (Okunma Sayısı 2024 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
alişir
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 12, 2010, 01:00:58 ÖS »

Haftalık ders saatleri yeniden düzenlenip 10.sınıfta alanlar kaldırılıdı. Bu sınıflarda yıllık planlar yapılırken ortak ve seçmeli dersler iiçin tek plan mı yapılacak yoksa 2 saatlik ortak ders için ayrı 2 saatlik seçmeli ders için ayrı plan mı yapılacak? Bu konuda bilgisi olan varsa acil cevap bekliyorum. Teşekkürler.

İyiliği yalnız iyiler anlar, kötülüğü herkes.
konçuy
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Eylül 14, 2010, 02:03:49 ÖÖ »

Seçmeli ders için plan ayrı yapılacak. Kolay gelsin.
ebukays
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 16, 2010, 11:49:56 ÖÖ »

Seçmeli ders için plan ayrı yapılacak. Kolay gelsin.
Hocam öyle şey olur mu? 10. sınıftaki bir öğrenci zorunlu olarak 2 saatlik Dil ve Anlatım dersini alıyor. Diyelim ki seçmeli derslerden de 2 saatlik Dil ve Anlatım dersini seçti. Şimdi bu öğrenci 4 saat Dil ve Anlatım dersi görecek. Eee, aynı planı 2 defa mı uygulayacağız çocuğa? Hayır, 4 saatlik Dil ve Anlatım dersi için hazırladığımız planı uygulayacağız ki mesela 2 saatlik planda 2 hafta göstereceğimiz konuyu 4 saatte, daha detaylı işleyebilelim. Tabi ortak derslerden farklı seçmeli derlerde aynı durum söz konusu değil.
dayıbey
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 21, 2010, 10:17:34 ÖÖ »

bu konuda ulema ihtilafa düşmüş durumda. müfredat programı tanıtım seminerleri yapıldı. bu soru orada da gündeme gelmiş ama net bir cevap bulunamamış. tarihçilere farklı planlar olacak denirken, ediplere net bir şey söylenmemiş ve bakanlığa iletelim kararı alınmış. ilginç bir durum, Allah yardımcımız olsun. bu dönüşüm ve değişimler hep sancılı olur. görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler.
Edebiyat Öğretmeni
Site Yöneticisi
VIP Üye

Calİmero

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Eylül 21, 2010, 11:06:25 ÖS »

Ben de seminere katıldım ve gerçekten kesin bir cevap alamadım. Ama planları farklı olacakmış.
Edebiyat Öğretmeni
Site Yöneticisi
VIP Üye

Calİmero

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 21, 2010, 11:07:37 ÖS »

Hocam öyle şey olur mu? 10. sınıftaki bir öğrenci zorunlu olarak 2 saatlik Dil ve Anlatım dersini alıyor. Diyelim ki seçmeli derslerden de 2 saatlik Dil ve Anlatım dersini seçti. Şimdi bu öğrenci 4 saat Dil ve Anlatım dersi görecek. Eee, aynı planı 2 defa mı uygulayacağız çocuğa? Hayır, 4 saatlik Dil ve Anlatım dersi için hazırladığımız planı uygulayacağız ki mesela 2 saatlik planda 2 hafta göstereceğimiz konuyu 4 saatte, daha detaylı işleyebilelim. Tabi ortak derslerden farklı seçmeli derlerde aynı durum söz konusu değil.
Hocam ben 10. sınıflara girmiyorum ama arkadaşlarım planını farklı yaptılar. Ancak ders yine 4 saat olacağı için işleniş aynı oluyor diyorlardı.
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM