|
bayrak_hoca
|
 |
« : Haziran 03, 2008, 06:44:21 ÖS » |
|
Arkadaşlar İstiklal Marşı'yla ilgili bir sorum olacak.
"Doğacaktır sana vaad ettiği günler Hakk'ın." dizesinde "Hakk'ın vaadettiği nedir, burada muhtemelen bir ayete gönderme yapılıyor. Bu konuda bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bayrak_hoca
|
 |
« Yanıtla #1 : Haziran 03, 2008, 06:52:14 ÖS » |
|
Ben şehitleri kasteden, "Onlara ölü demeyiniz..." ayetini düşünüyordum ama o ayet, kıtanın anlamsal bütünlüğüne uymuyor...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
siyahsemazen
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #2 : Haziran 03, 2008, 07:33:02 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
siyahsemazen
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #3 : Haziran 03, 2008, 07:35:12 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hüzn-ü aşk
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #4 : Haziran 03, 2008, 07:42:25 ÖS » |
|
Evet verilmemiş gene de sağolun sayın mod'um
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fuzuliye
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #5 : Haziran 03, 2008, 07:53:21 ÖS » |
|
Evet evet burada bu konuyla ilgili bilgi yok, üçüncü baskı geldi haanımm 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emremyunus
|
 |
« Yanıtla #6 : Haziran 03, 2008, 08:14:15 ÖS » |
|
Arkadaşlar İstiklal Marşı'yla ilgili bir sorum olacak.
"Doğacaktır sana vaad ettiği günler Hakk'ın." dizesinde "Hakk'ın vaadettiği nedir, burada muhtemelen bir ayete gönderme yapılıyor. Bu konuda bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.
bayrak_hoca'm, bilindiği gibi Allah (c.c.) sabredenlere ve Allah (c.c.) savaşanlara, Kur'an-ı Kerîm'de kurtuluşu vadetmiştir. Ancak bu dize ile direkt olarak hangi ayeti kastediyor diyorsan onu bulamadım (En azından elimdeki kaynaklarda bulamadım.). Siz konuyu açınca aklıma bu dizeye Nazım Hikmet'in itiraz ettiği geldi (Kurtuluş Savaşı Destanı'nda). Onu da hatırlatmak istedim. Saygılar... (O bölüm aşağıdadır.)Saat beşe on var.
Kırk dakka sonra şafak sökecek. «Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak». Tınaztepe'ye karşı Kömürtepe güneyinde, On beşinci Piyade Fırkası'ndan iki ihtiyat zabiti ve onların genci, uzunu, Darülmuallimin mezunu Nurettin Eşfak, mavzer tabancasının emniyetiyle oynıyarak konuşuyor : -Bizim İstiklâl Marşı'nda aksıyan bir taraf var, bilmem ki, nasıl anlatsam, Âkif, inanmış adam, fakat onun, ben, inandıklarının hepsine inanmıyorum. Meselâ, bakın : «Gelecektir sana vaadettiği günler Hakkın.» Hayır, gelecek günler için gökten âyet inmedi bize. Onu biz, kendimiz vaadettik kendimize. Bir şarkı istiyorum zaferden sonrasına dair. «Kim bilir belki yarın...»
|
|
|
|
|
|
Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, Sevelim, sevilelim, dünya kimseye kalmaz. Yunus Emre
|
|
|
|
bayrak_hoca
|
 |
« Yanıtla #7 : Haziran 03, 2008, 08:19:39 ÖS » |
|
Arkadaşlar ilginize teşekkür ederim, yalnız başka düşünceler olursa onları da öğrenmek isterim...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fuzuliye
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #8 : Haziran 03, 2008, 08:23:22 ÖS » |
|
Bu bölümün ayetle ilgili olduğu kesin miymiş acaba, ona göre düşünsek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emremyunus
|
 |
« Yanıtla #9 : Haziran 03, 2008, 08:39:10 ÖS » |
|
bayrak_hoca'm, bilindiği gibi Allah (c.c.) sabredenlere ve Allah (c.c.) savaşanlara, Kur'an-ı Kerîm'de kurtuluşu vadetmiştir. Arkadaşlar yukarıda yanlış yazmışım. Düzeltir, özür dilerim.
Allah (c.c.) sabredenlere ve Allah (c.c.) yolunda savaşanlara, Kur'an-ı Kerîm'de kurtuluşu vadetmiştir.
|
|
|
|
|
|
Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, Sevelim, sevilelim, dünya kimseye kalmaz. Yunus Emre
|
|
|
|
fuzuliye
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #10 : Haziran 03, 2008, 08:46:24 ÖS » |
|
Vardır da özellikle bu kısımda kullanmış mıdır, ben kaynak olarak netlik istiyorum. Merak ettim sadece.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ÜSTAD 66
|
 |
« Yanıtla #11 : Haziran 03, 2008, 08:52:39 ÖS » |
|
Arkadaşlar, Akif İslamcıdır. Fetih suresinde Allah küfre karşı vatanını savunanlara, dimdik durup Peygambere itaat edenlere açık bir fetih vaadi vardır. Bunu Nazım anlayamaz. Çünkü o esbabperest ve tabiatpersttir. Allahtan geleni sebeplere , tesadüflere veya şahıslara dağıtır, küfrünü ilan eder...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fuzuliye
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #12 : Haziran 03, 2008, 09:06:35 ÖS » |
|
Evet irdelemeye devam edelim, hangi ayet çıkacak sonuç olarak bakalım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
minerva_dada
|
 |
« Yanıtla #13 : Haziran 03, 2008, 09:08:40 ÖS » |
|
İstiklal Marşı'mızın çok güzel olduğunu derin anlamlar içerdiğini kimse inkar edemez. Fakat inançlı bir insan olan Akif, Kurtuluş Savaşı'yla kendi inançları arasında bağlantı kurmuş. Bunu Nazım anlamış ve inançlar kısmındaki söylediklerine karşı çıkmıştır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bayrak_hoca
|
 |
« Yanıtla #14 : Haziran 03, 2008, 09:16:34 ÖS » |
|
"Hakk'ın vaad ettiği" deyinceister istemez ayet geliyor akla da onun için hocam...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|