|
emremyunus
|
 |
« Yanıtla #15 : Aralık 22, 2007, 11:33:10 ÖS » |
|
slm arkadaşlar, başlığı görünce bir nebze de bizim katkımız olsun istedim. baktım ki yazılmayan bazı güzel beyitler var onları da ben eklemek istedim:
Güllü dîbâ giydin ammâ korkarım âzâr eder Nazenînim sâye-i hâr-ı gül-i dîbâ seni Nedîm
Bir bûse mi bir gül mü verirsin dedi gönlüm Bir nîm tebessümle ol âfet gülüverdi Nedîm
|
|
|
|
|
|
Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, Sevelim, sevilelim, dünya kimseye kalmaz. Yunus Emre
|
|
|
|
emremyunus
|
 |
« Yanıtla #16 : Aralık 22, 2007, 11:46:22 ÖS » |
|
devam...
Aşk derdiyle hoşem el çek ilâcumdan tabîb Kılma dermân kim helâkim helâküm zehri dermânundadur Fuzûlî
Mende Mecnûn'dan füzûn âşıklık isti'dâdı var Âşık-ı sâdık menem Mecnûn'un ancak adı var Fuzûlî
Ne yanar kimse bana âteş-i dilden özge Ne açar kimse kapum bâd-ı sabâdan gayrı Fuzûlî
Neyse Fuzûlî üstaddan daha çok beyit var ama son olarak şunu da yazıp bu faslı da bitireyim.
Dest-bûsî arzûsıyla ger ölürsem dostlar Kûze eylen toprağum sunun anunla yâre su Fuzûlî
|
|
|
|
|
|
Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, Sevelim, sevilelim, dünya kimseye kalmaz. Yunus Emre
|
|
|
|
emremyunus
|
 |
« Yanıtla #17 : Aralık 22, 2007, 11:59:25 ÖS » |
|
Nef'î olmazsa olmaz...
Esdi nesîm-i nevbahâr açıldı güller subhdem Açsın bizim de gönlümüz sâkî meded sun câm-ı Cem Nef'î
Tabiî hicivlerini de almazsak ayıp olur
Bana kâfir demiş Müftî Efendi Tutalım ben diyem ana müselmân Varıldıkta yarın rûz-ı cezâya İkimizde çıkarız anda yalan Nef'î
Bana Tâhir Efendi kelb demiş İltifâtı bu sözde zâhirdür Malikî mezhebim benüm zîrâ İtikâdımca kelb Tahirdür Nef'î
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lαякαsση
|
 |
« Yanıtla #18 : Aralık 31, 2007, 04:07:06 ÖÖ » |
|
senden ey şûh ben ümmid-i visal eylemedüm tab'ıma hadşe verip fikr-i muhâl eylemedüm
Şeyh Galip
|
|
|
|
|
|
Şem'i Gör kim Yanmadan Yandırmadı Pervâneyi..
|
|
|
birsen
Newbie
|
 |
« Yanıtla #19 : Ocak 01, 2008, 11:48:25 ÖS » |
|
Lü'lü mü yoksa dür-i Adendir dedim dedi Epsem Fuzuli eşk-i revanındurur senin (Fuzuli)
|
|
|
|
|
|
Hiç kimse bir aşkı Onarmaya kalkmasın Kaybedilmeye değer En güzel anında bitirilmişse eğer
|
|
|
elifhilal
Newbie
|
 |
« Yanıtla #20 : Ocak 03, 2008, 08:48:15 ÖS » |
|
Gittin amma ki kodun hasret ile canı bile İstemem sensiz geçen sohbeti yârânı bile
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elifhilal
Newbie
|
 |
« Yanıtla #21 : Ocak 03, 2008, 08:50:09 ÖS » |
|
Bağa sensiz bakamam çeşmime ateş görünür Gül-i handanı değil serv-i hıramanı bile
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emremyunus
|
 |
« Yanıtla #22 : Ocak 03, 2008, 10:32:15 ÖS » |
|
Nideyim sahn-ı çemen seyrini cânânım yok! Bir yanımca salınır, serv-i hırâmânım yok!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emremyunus
|
 |
« Yanıtla #23 : Ocak 03, 2008, 11:21:50 ÖS » |
|
Sen gü-i rânâya iki yüzlü dirdi rakîb, Didüğünce var imiş, böyle bilmezdim seni!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kabus
Newbie
|
 |
« Yanıtla #24 : Ocak 08, 2008, 09:16:49 ÖÖ » |
|
Süzme çeşmin gelmesin müjgan müjgan üstüne Vurma zahm-ı sineme peykan peykan üstüne
Rize-i elmas eker her açtığı zahma o şuh Lütfu var olsun eder ihsan ihsan üstüne
Dilde gam var şimdilik lutf eyle gelme ey sürur Olamaz bir hanede mihman mihman üstüne
Yardan mehcur iken düştük diyar-ı gurbete Dehr gösterdi yine hicran hicran üstüne
Hem mey içmez hem güzel sevmez demişler hakkına Eylemişler Rasih'e bühtan bühtan üstüne
Rasih
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alufte
|
 |
« Yanıtla #25 : Ocak 14, 2008, 10:43:55 ÖS » |
|
Ferman-ı aşka can iledir inkıyadımız Hükmü kazaya zerre kadar yok inadımız. (Baki)
Biz aşık- ı azadeyiz amma esir-i badeyiz Alufteyiz, dildadeyiz, bizden diriğ etme kerem. (Nef'i)
Baki kalan bu kubbede bir hoş sada imiş.(Baki)
Aşk imiş her ne var alemde İlim bir kil ü kal imiş ancak. (Fuzuli)
Hoşça bak zatına kim zübde-i alemsin sen Merdum- i dide- i ekvan olan ademsin sen(Şeyh Galip)
Yok bu şehr içre senin vasfettiğün dilber nedim Bir peri suret görünmüş bir hayal olmuş sana (Nedim)
Arz- ı hal etmege seni tenha bulamam Seni tenha bulıcak kendimi asla bulamam (Ulvi)
Sultan-ı gam nişimen idelden derunumu Sahrayı kalbe leşker-i sevda gelür gider. (Nabi)
Görmedik öyle melek suret bu dünyada Belki rıdvan kaçırup kuy- i iremden gelmiş (Sünbülzade Vehbi)
Süzme çeşmün gelmesün müjgan müjgan üstine Urma zahm- ı sineme peykan peykan üstine (Rasih)
Ayagı yir mi basar zülfine ber-dar olanun Zevk ü şevk ile virür can- ı seri döne döne (Necati)
Şevküz ki dem-i bülbül ü şeydada nihanız Hunuz ki gül ü gonca- i hamrada nihanız. (Neşati)
Çünkü sen ayine-i kevne tecella eyledin Öz cemalin çeşm-i aşıktan temaşa eyledin (Laedri)
Yılda bir kurban keserler halk-ı alem ıyd içün Dem-be-dem saat-be-saat men senün kurbanunam (Fuzuli)
Cihanı hiçe satmakdur adı ‘ışk
Döküp varlığı gitmekdür adı ‘ışk
Elinde sükkeri ayruga sunup
Aguyı kendü yutmakdur adı ‘ışk
Bela yagmur gibi gökden yagarsa
Başını ana dutmakdur adı ‘ışk
Bu ‘alem sanki oddan bir denizdür
Ana kendüyi atmakdur adı ‘ışk
Var Eşrefoğlı Rûmî bil hakikat
Vücudı fani itmekdür adı ‘ışk (Eşrefoğlu Rumi)
Ya çaresizsiniz ya da çare sizsiniz Ya ümitsizsiniz ya da ümit sizsiniz (Behçet Necatigil)
Aşiyan-ı mürg-i dil zülf-i perişanındadur Kanda olsam ey peri gönlüm senin yanındadur (?)
Cânı kim cânânı içün sevse cânânın sever Cânı içün kim ki cânânın sever cânın sever (Fuzuli)
|
|
|
|
|
|
"Ya çaresizsiniz ya da çare sizsiniz Ya ümitsizsiniz ya da ümit sizsiniz"
|
|
|
|
kaknüs
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #26 : Ocak 22, 2008, 01:02:19 ÖS » |
|
CAM DUT SAKİ Kİ GÜLBİNLER GÜL İZHAR İTTİLER SEN DAHI BİR GÜLBİN- RANASIN İT İZHAR GÜL
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emremyunus
|
 |
« Yanıtla #27 : Ocak 22, 2008, 04:09:19 ÖS » |
|
Ne kendi eyledi rahat, ne halka verdi huzûr Yıkıldı gitti cihandan, dayansın ehl-i kubûr. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emremyunus
|
 |
« Yanıtla #28 : Ocak 22, 2008, 04:13:06 ÖS » |
|
Bir gül dedi bülbül güle, gül gülmedi gitti, Gül bülbüle, bülbül güle, yâr olmadı gitti.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
müeddib
Newbie
|
 |
« Yanıtla #29 : Ocak 23, 2008, 08:57:40 ÖÖ » |
|
bir gamli baharın hazanında ısrara ne hacet ey bülbül çık kalbimizin bahçelerinden can verdi senin söylediğin gül
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|