ahcar
Newbie
|
 |
« : Eylül 15, 2007, 07:18:25 ÖS » |
|
Arkadaşlar, ben geçen dönem bazen derse başlamadan hoşuma giden bir beyiti tahtaya yazıp üzerinde öğrencilerle konuşuyorduk. Bu uygulama hem hoşlarına gidiyordu, hem de divan şiirimizin güzelliklerini göstermek açısından yararlı oluyordu. Eğer sizin de bildiğiniz berceste beyitler varsa lütfen buraya ekleyiniz. Zamanla ben de ekleyeceğim. Şimdiden teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
Şairim Zifiri karanlıkta gelse şiirin hası Ayak seslerinden tanırım Ne zaman bir köy türküsü duysam Şairliğimden utanırım
|
|
|
çolpan
Jr. Member

Sensiz geçen günlerin kazası yok...
|
 |
« Yanıtla #1 : Eylül 15, 2007, 09:22:29 ÖS » |
|
"Neler çeker bu gönül söylesem şikayet olur." Nef'i
|
|
|
|
|
|
Vatan; ne Türkiyedir Türkler'e ne Türkistan, Vatan; büyük ve müebbet bir ülkedir:TURAN!
|
|
|
|
beynelminel
|
 |
« Yanıtla #2 : Eylül 15, 2007, 10:50:13 ÖS » |
|
şirler pençe-i kahrımla olurken lerzan beni bir gözleri ahuya zebun etti felek
|
|
|
|
|
|
Cebel-i Tarık'tan Çin'e kadar benimsin..
|
|
|
|
ahmer
|
 |
« Yanıtla #3 : Eylül 24, 2007, 12:32:33 ÖÖ » |
|
Bende sabr u sükûn yok sende vefadan zerre İki yoktan ne çıkar fikr idelim bir kerre
|
|
|
|
|
|
artık bize başka bir hayat lazım
|
|
|
kılıbık
Newbie
|
 |
« Yanıtla #4 : Eylül 24, 2007, 05:10:53 ÖÖ » |
|
haddeden geçmiş nezaket yal u bal olmuş sana mey süzilmiş şişeden ruhsar-ı al olmuş sana NEDİM
|
|
|
|
|
|
oyun bittiğinde şah ve piyonlar aynı kutuya konur...
|
|
|
|
aslı
|
 |
« Yanıtla #5 : Eylül 24, 2007, 10:17:37 ÖS » |
|
bunca feryadum işitdün demedin ki dad edeyim sen ki bana dad etmedün ben kime feryad edeyüm
|
|
|
|
|
|
|
|
|
oguz80
Newbie
|
 |
« Yanıtla #6 : Eylül 29, 2007, 11:44:17 ÖS » |
|
O gül endam bir al şale bürünsün yürüsün Ucu gönlüm gibi ardınca sürünsün yürüsün
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sultani_yegah
Newbie
|
 |
« Yanıtla #7 : Eylül 30, 2007, 08:48:13 ÖÖ » |
|
yazılan beyitlerin şairlerini de yazalım arkadaslar..
Aşiyanı murgu dil zülfü perişanındadır Kande olsa ey peri gönlüm senin yanındadır Fuzuli
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ahmer
|
 |
« Yanıtla #8 : Ekim 10, 2007, 11:03:21 ÖS » |
|
Fuzuliden daha ötesi bence yok. Şu beytin üzerine daha ne söylenebilir ki:
Canı kim cananı için sevse cananın sever Canı için kim ki cananın sever canın sever
|
|
|
|
|
|
artık bize başka bir hayat lazım
|
|
|
efulim
Newbie
|
 |
« Yanıtla #9 : Ekim 11, 2007, 03:48:59 ÖS » |
|
Leblerin mecruh olur dendan_ı sin_i buseden Lalin öptürmek bu haletle muhal olmuş sana
|
|
|
|
|
|
|
|
|
birsen
Newbie
|
 |
« Yanıtla #10 : Ekim 21, 2007, 08:39:18 ÖS » |
|
ben şiir defteri tutmaya başladım.beğendiğim şiirleri defterime yazıyorum ve bunları ezberliyorum.Güzel bir zevk,tavs,ye ederim.
Payın sadası gelse de sen hiç gelmesen Men dinlesem kıyamete dek,vuslat istemen Bulsam izinle semtini,ol semte ermesem Aşsam zamanı hasretin encamı gelmeden İ.HAMİ DANİŞMEND
Arz-ı hal etmeğe cana seni tenha bulamam Seni tenha bulıcak kendimi asla bulamam SELİKİ(16.yy)
Cennet için men eden aşıkları didardan Bilmemiş ki cenneti aşıkların didar olur FUZULİ
|
|
|
|
|
|
Hiç kimse bir aşkı Onarmaya kalkmasın Kaybedilmeye değer En güzel anında bitirilmişse eğer
|
|
|
|
Æ’uzuâ„“Ñ—yÑ”
|
 |
« Yanıtla #11 : Ekim 21, 2007, 10:10:46 ÖS » |
|
çıktı yeşil perdeden arz eyledi ruhsar-ı gül sildi mir'at-ı zamir-i pakden jengarı gül
|
|
|
|
|
|
Sözcüklerin gücünü anlamadan insanların gücünü anlayamazsınız. Konfüçyus
|
|
|
abuzerbaran
Newbie
|
 |
« Yanıtla #12 : Kasım 01, 2007, 12:02:12 ÖÖ » |
|
EY SAKİ SANMA SEN SANA SEN OLURSUN BELKİ SEN HERKESE SEN KENDİNE EL OLURSUN. (Nedim, yanılmış olabilirim)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
çallıgil
Newbie
|
 |
« Yanıtla #13 : Kasım 19, 2007, 02:11:46 ÖÖ » |
|
GÖKTEN YÜCESİN, TOPRAKTAN BAYAĞI YOKLUK ZULMETİYLE BAĞLIYSAN, TOPRAK İLAHİ NURUN TECELLİGAHI İSEN, ARŞ. FEYZ-İ HİNDİ
|
|
|
|
|
|
Belki de ey letafet kaynağının çeşmesi Güzel bir sonla biter Halit'in son nefesi
GÖKTEN YÜCESİN, TOPRAKTAN BAYAĞI YOKLUK ZULMETİYLE BAĞLIYSAN, TOPRAK İLAHİ NURUN TECELLİGAHI İSEN, ARŞ.
|
|
|
|
Alufte
|
 |
« Yanıtla #14 : Aralık 22, 2007, 03:02:55 ÖS » |
|
Görmedik öyle melek-suret bu dünyada Belki rıdvan kaçırup kuy-i iremden gelmiş (Sünbülzade Vehbi)
|
|
|
|
|
|
"Ya çaresizsiniz ya da çare sizsiniz Ya ümitsizsiniz ya da ümit sizsiniz"
|
|
|
|