EdebiyatOgretmeni.Net Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 24, 2012, 12:40:21 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Dil ve Anlatım  (Okunma Sayısı 1028 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
basol
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« : Kasım 27, 2008, 07:05:28 ÖS »

Arkadaşlar ben Türkçe öğretmeniyim; Ancak bu yıl 11.sınıfların Dil ve Anlatım derslerine de giriyorum.Ders 5 saat ve kitapta yer alan metinler ve etkinlikler çok sıkıcı. Test aldık çözüyoruz bazen kitaptan işliyoruz ama ben de onlar da sıkılıyoruz. 5 ssati nasıl dolu geçiriyorsunuz. Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

pınarr
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Kasım 27, 2008, 07:09:40 ÖS »

ben ücretli öğretmenlik yaparken çok sıkıntı çektim.Gerçekten çok sıkıcı etkinlikler var.Ben bir taraftan kitabı takip ediyordum bir taraftan da öss'ye yönelik çalışmalar yapıyordum.kitaptaki etkinlikleri yaparken öğrenciler çok sıkılıyordu ben de dersi eğlenceli hale getirmek için ek etkinlikler hazırlıyordum tabi bu da hem zaman alıyor hem de çok uğraştırıyor;fakat en azından biraz daha eğelenceli oluyordu ders.
dayıbey
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 28, 2008, 08:59:11 ÖS »

Selam arkadaÅŸlar, bizim okulda geçen hafta bakanlık müfettiÅŸi vardı ve benzer soruyu ben de kendisine sordum. SaÄŸolsun gayet olgunlukla karşıladı ve isterseniz o etkinlikleri yapmayabilirsiniz ya da benzerlerini siz kendiniz üretebilirsiniz dedi. Ayrıca bütün soruları da cevaplandırmayabilir, bizi sonuca götürecek yani öğrenciye vermemiz gereken mesajı vediren soruları sadece çözdürebilir ve kendiniz sorularla takviyede bulunabilirsiniz dedi. Biliyorsunuz kitaptaki soruların bazıları hep aynı cevapları gerektiriyor ve öğrenciyi de öğretmeni de sıkıyor.
      Bu arada özellikle 12. sınıflar için konunun boÅŸ yere uzatılarak dersi itici hale getirmeyerek öğrencinin anlamasına baÄŸlı olarak yıllık plana uymayabileceÄŸimizi de söyledi ve öğrencilerin kendilerini eksik hissettikleri konulara deeÄŸinebileceÄŸimizi belirtti.
      Anlayacağınız müfettiÅŸ bey ile oturup zümre yaptık. Özet olarak bu konuda bunlardan bahsetti. Bilmem diÄŸer müfettiÅŸler ne der ama bize gelen çok hoÅŸgörülü bir kiÅŸi idi ve böyle düşünüyordu.
      Herkese iyi çalışmalar...
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediÄŸiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM