EdebiyatOgretmeni.Net Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 24, 2012, 12:17:53 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: 12. Sınıf Türk Edebiyatı Derslerini Nasıl İşliyorsunuz ???  (Okunma Sayısı 1772 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sudende
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 26, 2010, 11:53:31 ÖS »

Yeni müfredat sistemini hala benimseyememiş biri olarak en çok 12. sınıf Türk Edebiyatı derslerini anlatırken zorlanıyorum. Diğer sınıfların edebiyat derslerini zevkle anlatırken 12. sınıf derslerini anlatırken zevk alamıyorum. Haliyle bunun da öğrencilerime yansıması endişesini taşıyorum.
Değerli hocalarım sizler bu dersi nasıl işliyorsunuz Ney Nasıl zevkli hale getiriyorsunuz Ney

Heeey
Ne duruyorsun be, at kendini denize:
Geride bekleyenin varmış, aldırma;
Görmüyor musun, her yanda hürriyet;
Yelken ol, kürek ol, dümen ol, balık ol, su ol;
Git gidebildiğin yere...
elifsu
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Eylül 27, 2010, 08:06:58 ÖS »

Ders kitabı tümevarım yöntemiyle anlatıyor.Cumhuriyet döneminin bir özelliğini kavratmak için 1-2 metin işlemek  gerekiyor.Öğrenciden metne hazırlanmasını istesek  en az 1 saatini alıyor.Ben öğrenciden derse hazırlık istemiyorum.Metni sınıfta okuyorım. O metin ile verilmek istenen bilgiyi doğrudan söylüyorum.Bu bilgiye ışık tutacak metin sorularına değiniyorum.Öğrencilerden metne hazırlık istemediğim için gerekli bilgileri de dikte ettiriyorum. Bu şekilde konuları daha çabuk bitirip test ile pekiştirmeyi planlıyorum.
realist79
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ekim 10, 2010, 10:34:50 ÖS »

12. sınıf Türk Edebiyatı dersi geleneksel tasnife alışanlar için zor ve farklı geliyor.Ama bence edebiyatın en güzel kısmı.Ben ödev falan vermiyorum.Sadece öğrencilere önemli isimleri araştırıp gelmelerini söylüyorum.Sonra metni okutup sorular üzerinde duruyoruz.Cumhuriyet dönemi şirini işlerken de tümdengelimi kullanıyorum.Önce bir edebi topluluğun genel özelliklerini verip temsilcilerini teker teker ele alıyorum.ayrıca yazar ve şairlere ait ilgi çekici anektodlar kullanıyorum.Faydasını da gördüm.kaynak olarak Esen yayınlarının LYS edebiyat kitabını edinin derim.Bir de Fen Bilimleri Yayıncılıkın Edebiyat El Kitabıı işinizi görür.Çünkü müfredatla en uyumlu onlar.
naima1983
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Aralık 25, 2010, 07:13:33 ÖS »

arkadaşlar imkanınız varsa şairlerin şiirlerinin okunduğu videoları çocuklara izletirseniz ders baya zevki geçiyor.
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM