bestamin
Yeni Üye
|
 |
« : Ekim 04, 2010, 09:10:44 ÖS » |
|
SÖZEL ve EA için TÜRK EDEBİYATI DİL VE ANLATIM KONU HARİTALI SORU BANKASI fdd yayınları TALAT ALMAZ 592 sayfadan oluşan kitapta, yeni müfredat programına ve 2011 LYS'ye uygun, öğretici, metinden hareketle bilgiyi kavratıcı, doyurucu, 3000 civarında soru yer almaktadır. Eserde görselliğe önem verilmiş. Sanatçıların fotoğrafları Eserlerin kapak resimleri Özlü sözler Bazı sanatçılarla ilgili anekdotlar Dönemin zihniyetini yansıtan edebî ve estetik metinler Bazı önemli şiirlerin yazılış hikâyesi ... esere ayrı bir güzellik katmış. Ayrıca hiçbir kaynakta rastlanmayan özgün sorular hemen dikkati çekiyor.... Cumhuriyet Döneminden 32 test var. Yeni sanatçıların tamamı bölüm bölüm konmuş: Öğretici metinler, öz şiir anlayışını sürdüren şairler, II. Yeni sonrası toplumcu şairler, 1980 sonrası şairler, bireyin iç dünyasını esas alan sanatçılar, toplumcu gerçekçiler, modernistler, tiyatrocular... Ayrıca kitapta yeni eklenen konular da var. Mesela Değişen yazım ve noktalama kuralları... Modernizmi esas alan sanatçılar (İnci Aral, Bilge Karasu, Ferit Edgü...) Postmodern roman, bilinç akışı, montaj, kolaj yöntemleri, çoğulcu bakış açısı... 1980 sonrası şiir Öz (saf) şiir anlayışını sürdüren şairler Türkçülük, Osmanlıcılık, fikir akımları... Sezgicilik Kalem şairi Sözlü anlatım türleri (panel, açık oturum...) Anlatım türleri (Epik anlatım, emredici anlatım, fantastik anlatım...) Absürt tiyatro, epik tiyatro İmge, alışılmamış bağdaştırmalar... Dilin işlevleri, belirti, belirtke, simge, gösterge.... Kesme işaretinin kullanılmadığı kurum-kuruluş adları... Sessel yinelemeler Çoğullaştırmalar Sıfatlaştıran - ki ... MEB Türk Edebiyatı - 9 MEB Türk Edebiyatı - 10 MEB Türk Edebiyatı - 11 MEB Türk Edebiyatı - 12 MEB Dil ve Anlatım - 9 MEB Dil ve Anlatım - 10 MEB Dil ve Anlatım - 11 MEB Dil ve Anlatım - 12 Sekiz kitabın bütün kazanımları tek kaynakta... Kitap FİMA'larda (final marketing), gitti gidiyor'da, kitap satan internet sitelerinde ve diğer kitapçılarda kolaylıkla bulunabilir.
|