EdebiyatOgretmeni.Net Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Şubat 09, 2012, 05:17:57 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: 1 [2]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Siyasi Tartışmalar  (Okunma Sayısı 2324 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Edebiyat Öğretmeni
Site Yöneticisi
VIP Üye

Calİmero

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Ekim 25, 2009, 09:59:11 ÖS »

Forumumuzun amacını düşünerek hareket etmekte fayda vardır. Burası eğer siyasi bir platform olsaydı adı edebiyatogretmeni.net olarak kalmamalıydı. Ülke ile ilgili tabiki bir çok konu konuşulmalı. Konuşmazsak bizim edebiyatçılığımızın bir bölüme kalmaz. Ancak üzülerek gördüğüm şey forumda dil ve edebiyat konuları dışında her şey var. Sohbet, oyun, siyasi tartışma, vb. Hani nerede Bu mesajların silinmesi değil en başta paylaşılması yanlıştı. Bu konularla ilgili birçok forum var. Konuyu en hararetli bir şekilde tartışmak isteyen orada tartışabilir. Burada aşırıya kaçmadan tabi ki fikirler söylenebilir. Ama şu birkaç aydır forumun amacı dışında çok şey yazılıp çizilmeye başlandı. Bu konuya dikkat eçkmek isterim. Bundan sonraki tatışmalar boş.
Unutulmaması gereken tek şey şıudur. Bu forumda siyasi tartışmalar aşırıya kaçmadan elbetteki yapılabilir ama burası bir DİL ve EDEBİYAT FORUMUdur.
meryemozcan
Site Yöneticisi
VIP Üye

Güzel olan sevgili değildir,sevgili olan güzeldir

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Ekim 25, 2009, 10:01:17 ÖS »

Tamam olağan bakacağım....

Allahım bizi bize bırakma , bizi bizsiz bırak ama bizi sensiz bırakma ...
Kürşad
VIP Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Ekim 25, 2009, 10:43:39 ÖS »

Dün provakasyon amaçlı bir yazı vardı ortada.Ben cevap yazmamak için kendimi zor tuttum.Çünkü farkındaydım o yazının bilgi amaçlı değil kişisel bir kinden oraya konduğunu.Ve dahil oldunuz tartışmaya kısa sürede tartışma karşılıklı atışmaya döndü.Meryem hoca da yöneticilik insiyatifini kullanarak o yazıyı sildi.Bence de çok iyi etti.

Şimdi bu yazıyı geri getirin diyorsunuz.Kişselleşmiş bir tartışmanın ortaya konduğu yazının kime ne faydası olacak ki.Yönetici olarak Meryem hoca bir girişimde bulunduğu zaman niye çok sert tepkiyle karşılaşıyor.Yüzü yumuşak da ondan mı?Peki Yusuf bey son noktayı koysaydı ona bu tepki gösterilir miydi?Hiç sanmıyorum.

Bu konu da kişisel tartışmaya gittiği için bu konun da silinmesini rica ediyorum.

<a href="http://www.fileden.com/files/2008/9/9/2089451/tanrim.swf" target="_blank">http://www.fileden.com/files/2008/9/9/2089451/tanrim.swf</a>
zozcan
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ekim 25, 2009, 10:55:44 ÖS »

Bu mesajı yazmamdaki amacım konuyu uzatmak değil aksine noktalamaktır. Aksi düşünülmesin.

İlk sözüm olağan şüpheliye;

Dün burada paylaşılan bir köşe yazısı üzerine eşimin sinirlendiğini ve ellerinin titrediğini görünce foruma girdim. Tabi haklı olarak eşimi sinirlendiren konu başlığı ve bunu paylaşan üye ile karşılıklı yazışmamız oldu. Gerçi kendisi savunduğunu her ne ise alenen söylemedi ama belli  ki paylaştığı köşe yazısındaki fikirler onu çok etkilemiş. Bendeniz o zatla yazışırken araya siz de girdiniz ve maesef sizinle de nahoş yazışmalarımız oldu. Ne idüğü belirsiz bir yazarın köşe yazısından dolayı edebiyatogretmeni.net forumunun birbirinden değerli insanlarının birbirine düşmesi ağır hakaretlerde bulunması elbette hiç kimsenin yararına değil. Hatta bu durum foruma da büyük zarar verir. Bu konu başlığının açılması yanlıştı en başta. Burdan hareketle forum üyelerinin birbirine kızmaları, sinirlenmeleri ayrıca yanlış oldu. Oysa ne gereği vardı bunlara. O konu açılmamış olsaydı bunların hiç birisi olmayacaktı. Bu sebeple o konuyu burada paylaşan arkadaşın forumun selametini ve dostluk ortamını hiç mi hiç kaale almadığını düşünüyorum. Belli ki art niyetli. Mesajların silinmesi konusuna gelince; silinen mesajlar değil aslında konunun kendisidir. Çünkü buradaki insanlar arasında kin ve nefret doğurmuştu. Üstelik te bilimsel bir yazı dahi değildi. Başlık silinince hali ile o konuya yazılan mesajlar da silinmiş oldu. Bunu büyütmenin bir manası olmamalı. Eğer forumun selametini düşünürsek bu duruma sevinmemiz bile gerekir.

Bir söz de sitenin sahibi Yusuf bey kardeşime; Sevgili Yusuf bey kardeşim, dün akşam siz de forumdaydınız ve olanları eminim gözlerinizle gördünüz. Ben sizin olaya müdahale etmenizi ve ortamı gerenleri uyarmanızı bekledim ama nafile. Meryem hanımı ortaya sürüp ona yapılan hakaret ve sözlere göz yummanızı hoş karşılamadığımı bilmenizi istiyorum. Meryem hanım gece-gündüz forumda elinden gelen çabayı forum adına ortaya koymaya gayret ediyor. Siz ise arkanıza yaslanıp gelişmeleri (iyi-kötü) izliyorsunuz. Vefa diye bir şey olmalı. En azından bu duygu ile Meryem hanıma sahip çıkın lütfen.

Forumda böyle bir konuda olaya müdahil olduğum için forum sakinlerinden çok özür dilerim. Takdir edersiniz ki sizin eşiniz aynı durumda olsa eminim siz de beni yaptığımı yapardınız. Neticede Meryem hanım eşim, hayat arkadaşımdır ve O'nu kimsenin üzmesine izin vermem. Anlayışınız için şimdiden teşekkürler.
Lâle
Site Yöneticisi
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ekim 25, 2009, 11:15:09 ÖS »

Arkadaşlar lütfen bu konuyu burada kapatalım ve devam edelim.Lütfen...Lütfen...
Güzel paylaşımların olduğu,güzel dostlukların kurulduğu bu güzide ortamda beraber devam edelim...
Yusuf Hocam bu başlığı silin lütfen...
Yusuf
Site Yöneticisi
Uzman Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Ekim 25, 2009, 11:37:28 ÖS »

Merhaba arkadaşlar, silenen konuyu maalesef okuyamadım, o yüzden şu anda silinen konu ile ilgili olarak bir fikir beyan edemiyorum. Anladığım kadarı ile silinen konu siyasi bir konu imiş.

Arkadaşlar, gönlüm istiyor ki forumda her şeyi konuşabilelim, tartışabilelim; ama birbirimizi kırmadan üzmeden, birbirimizin fikirlerine saygı duyarak. Ne yazık ki ne zaman bir siyasi konu tartışılsa tartışmanın sonu genelde kötü bitiyor hakaretler ediliyor ve forumdan bazı üyelerimizi kaybetmek zorunda kalıyoruz.

Dediğim gibi dünkü konuyu görmedim ve silindiği için de görme şansım yok artık. Ama bu konudaki tüm mesajları tek tek okudum. Beni en çok üzen forumda binin üzerinde mesajı bulunan olağan şüpheli adlı üyenin "yalaka" sözünü kullanması oldu.
Bu kadar ağır bir söz nasıl bu kadar kolay sarf edilebiliyor anlamakta güçlük çekiyorum. Sebep ne olursa olsun hiç kemsenin hiç kimseye hakaret etmemesi gerekir. Burada hepimiz yetişkin ve belli seviyelerde insanlarız, bir öğrenci forumu olsa ya da genel bir forum olsa anlayacağım, ama edebiyatogretmeni.net'te anlayamıyorum bunu.

Meryem öğretmen bu forumun yöneticisidir, yöneticler uygun görmediği konuları silebilir. Üyeler bunun nedenini elbette sorabilir; ama hesap soramaz. Forum kurallarımız açıktır, üye olmadan önce bu kuralları okuyup öyle üye olur üye.

Yapılan hakaretle ilgili olarak da Meryem öğretmen ne gerekiyorsa yapacaktır elbette.
Saygılar...
« Son Düzenleme: Ekim 26, 2009, 12:21:58 ÖÖ Gönderen: Yusuf » Logged

"...memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler."
A.a.A
VIP Üye

beş vakit intihar

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ekim 25, 2009, 11:46:25 ÖS »

sevgili arkadaşım
burda amaç kimseyi kırmak veya aşağılamak değildir bunun bilinmesini isterim( özelden yapılan yazışmalarda herkes niyetimin ne olduğunu anlamıştır sanırım)
ve konuya vakıf olmadığınız için de yanlış düşünmeniz doğaldır..
zira ben de sadece burda yazılanları okusaydım öyle düşünürdüm..

neyse amacım hesap vermek değildir..
ve mesele burda kapanmıştır.
ama bildiğim kadarıyla - ki meryem hanım yazmıştır size- yönetim panelinde silinen konular görülebiliyor...

yanlışa yanlış demekten başka bir şey yapmadık..

sevgiyle..

TEK PORSİYONDA BİR BUÇUK AŞK
glsh142
VIP Üye

giden gitmiştir ağlamak boşa...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Ekim 25, 2009, 11:50:49 ÖS »

Bence konuyu kilitlemelisiniz herkes fikrini beyan etmiş daha yokuşa sürmek gerekmez..Formun huzurlu bir ortamı var lütfen saygı gösterelim ve onun için bence konuyu noktalayalım ....

Bağlanmayacaksın bir şeye, öyle körü körüne.
"O olmazsa yaşayamam." demeyeceksin.
Demeyeceksin işte.
Yaşarsın çünkü.

Yusuf
Site Yöneticisi
Uzman Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Ekim 25, 2009, 11:54:11 ÖS »

Çöp kutusu açmadığımız için, silinen konuları geri getirme şansımız yok. Ancak forum yedeğini geri yüklemekle mümkündür bu. Forum yedeği ise geçen hafta alındı.Bir hafta önce de bu konu yoktu. Dolayısı ile hiçbir durumda konuyu geri getiremeyiz.

"...memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler."
Sayfa: 1 [2]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM