edebiyatogretmeni.net forum
Ocak 09, 2009, 11:04:32 ÖÖ *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: İL DIŞI TAYİNLER  (Okunma Sayısı 1865 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sabah78
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 30, 2008, 04:28:49 ÖS »

Merhaba Arkadaşlar,
İl dışı atamalar belli oldu. Hatay- Kırıkhan'ı isteyen ve atanan arkadaşlar var mı, kaç puanla atandılar?

Saygılar..
Yusuf
Administrator
Jr. Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs 30, 2008, 05:10:27 ÖS »

Arkadaşlar Adana'yı isteyen oldu mu? Puanlarınızı paylaşırsanız sevinirim.

Senin ve benim birer altınımız olsa, birbirimize birer altın versek, sonuçta ikimizin de yine birer altını olur. Ama birer tane bilgimiz olsa ve bunları birbirimize verirsek; ikimizin de ikişer bilgisi olur.
Edebiyat Öğretmeni
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs 30, 2008, 05:28:58 ÖS »

Arkadaşlar, benim zorunlu hizmetim bittiği için bu tayin döneminde tayinimi istedim ve 1. tercihim çıktı. Mutluluğumu sizlerle paylaşmak istedim. Darısı tayin isteyenlerin başına.
sabah78
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mayıs 30, 2008, 05:59:56 ÖS »

Hayırlı olsun öğretmenim.
Benim de zorunlu hizmetim biti, ne var ki tayinim yine çıkmadı. Seneye inşllah...
halil236
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mayıs 30, 2008, 07:11:09 ÖS »

Ben de tayinciler kervanına katıldım. Artık İstanbulluyuz.

Herkes için hayırlı olsun.
husky
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Haziran 07, 2008, 11:55:56 ÖS »

Aynen... Benim de tayinim çıktı ve sonunda memleketime dönebiliyorum. Darısı tayin isteyen arkadaşların başına... Kahkaha

funkan
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Haziran 08, 2008, 09:35:15 ÖÖ »

Bizler, MEB 2008 Öğretmenlerin Özür Durumunu Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzunun 5. sayfasında yer alan 3. / 3.maddeden dolayı mağdur olan ve ilgili uygulama devam ettiği takdirde mağdur olacak ÖĞRETMENLERİZ!

Bu Maddede:

“Zorunlu hizmet bölgesi kapsamındaki illerde kadrolu öğretmen olarak görev yapan ve zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamayan öğretmenler, eş durumuna bağlı özür durumundan Birinci Hizmet Bölgesinde çalışan zorunlu hizmete tabi kadrolu veya sözleşmeli öğretmen eşinin yanına yer değiştirme isteğinde bulunamayacaktır.” deniyor.

Bu uygulamayla ikisi de öğretmen olan eşlerden, zorunlu hizmetini yapmamış olan eş, diğerinin yanına atanarak böylece zorunlu hizmetini yapması sağlanmaya çalışılmaktadır. Ancak ikisi de zorunlu hizmetini yapmakta olan eşlerin atanmasında, bu durumları göz ardı edilmektedir. Mesela Üçüncü ya da İkinci Hizmet Bölgelerinde çalışan öğretmenler, Birinci Hizmet Bölgelerinin D ve E sınıfı ilçelerinde çalışarak zorunlu hizmetini yapmakta olan eşlerinin yanına atanamamaktadırlar.

Ayrıca “MEB Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği”nde yapılan değişiklikle (Değişik: 09/05/2006 tarihli ve 26163 sayılı R.G. Yayımlanan Yönetmelik ile) Zorunlu Hizmet Bölgesi olmaktan çıkarılan illerde değişiklikten önce göreve başlayan ve halen hakları saklı tutulan öğretmenlerin bu durumları da göz önünde bulundurulmamıştır. Mesela Osmaniye iline 09/05/2006 tarihinden önce atanan bir öğretmenin zorunlu hizmeti İkinci Hizmet Bölgesinde çalışıyormuş gibi devam etmektedir fakat Üçüncü(ya da İkinci) Hizmet Bölgesinde çalışan eşi, onun yanına atama isteyememektedir.

Bunun yanında "Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği”nin 23. maddesinin b bendinde de aynen şu ibareler yer almaktadır;

“b) Eş Durumu Özrü: Öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülüğünün bulunup bulunmadığı veya bulundukları görev yerinde, yerleşim yerinde ya da ilde çalışmaları gereken süreyi tamamlayıp tamamlamadıklarına bakılmaksızın bu özür durumundan yer değiştirme isteğinde bulunabilmesi için eşinin, atanmak istediği yerde herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olarak çalıştığını belgelendirmesi gerekmektedir.”

Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde yer alan bu ibareyle 2008 Öğretmenlerin Özür Durumunu Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu’nun 5. sayfasında yer alan 3. / 3.madde birbiriyle açıkça çelişmektedir.

İlgililer tarafından bu hususta gerekli düzeltmeler yapılmadığı takdirde yüzlerce genç, aile kurmak için yıllarca bekleyecek ve birçok aile ferdi bakanlık marifetiyle ayrı ayrı yaşamak zorunda bırakılacaktır. Bunlardan ailelerin nasıl etkileneceği, öğretmenlerin özel hayatlarında ne büyük sıkıntıların mevcut olduğu ve ortaya çıkacağı herkesçe malumdur.

İlginize ve duyarlılığınıza sunarız…
narses
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Haziran 08, 2008, 11:06:42 ÖÖ »

Hatay a gecen var mı? Kaç puanla atandınız onu da paylaşın yav
Edebiyat Öğretmeni
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Haziran 08, 2008, 12:55:56 ÖS »

Zorunlu hizmet yüzünden en çok çekenlerden biri de ben ve benim dönemimde atananlardır. Bizler Eylül/2000'de atandık ve 3,5 ay gibi kısa bir süre için (11 Haziran 2000 öncesinde atananlar zorunlu hizmete tabi değil.) paldır küldür zorunlu hizmete tabi tutulduk. Uzun bir süre durumu sorguladım ama hiçbir faydası olmadı. Çünkü bakanlık ne istiyorsa onu yapıyor ve biz öğretmenler de kuzu kuzu yerine getiriyoruz.

Bencilce bir yaklaşım ama memleketime atandım, zorunlu hizmetle hiçbir alakam kalmadığı için zil takıp oynayabilirim. Darısı bu yüzden mağdur durumda olan öğretmen arkadaşlarımın başına.
sabah78
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Haziran 08, 2008, 01:14:55 ÖS »

Amin!
Aynı durumun madurlarından biri de benim. Tek fark 2001 eylülde göreve başlamış olmam. Halen de doğu hizmetinden kurtulamadım. Beş altı yıl daha çalışacağım gibi duruyor...
Edebiyat Öğretmeni
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Haziran 08, 2008, 05:50:34 ÖS »

Puanınız mı az hocam?
sabah78
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Haziran 08, 2008, 07:33:55 ÖS »

Evet, puanım az hocam.
Maalesef bulunduğum yer 14 puan veriyor. Daha önce de Adana merkezdeydim. Orası da 10 puandı.

Anlayacağınız 85 puanım var ve istediğim en düşük yer 127 ile almış.

Hayırlısı inşallah...   
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Hosting Hizmetleri Saglik
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!