atok
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #30 : Mart 18, 2009, 10:53:15 ÖS » |
|
BEN SENİ SEVERİM, SEFARAD
Ben seni severim Çok seni severim
Bayılırım sarışına Gözü üstümde olsa da Ama hepsi gibi o da Kanar böyle boş yalanlara
Bayılırım esmerlere Öyle hemen aldanmaz Uğraştırır gece gündüz Dilim yine yalan söyler
Bayılırım güzellere İçim gider benim hepsine Zaman olur yakalanırım Yalan koşar imdadıma
" Çok seni severim." Seni çok severim olacak. Zarf sözcüğü yanlış yerde kullanılmıştır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Beyoğlu
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #31 : Mart 21, 2009, 10:30:33 ÖÖ » |
|
Yetmiyor yetemiyor (Bulutsuzluk özlemi)
medyada ninniler var vatandaş böyle ister sihirler kerametler yuvarlanıp giderler
yapabileceğim bir şeyler olabilir miydi gitar çalıp ,söylemekten başka
yetmiyor, yetemiyor yetmiyor, yetemiyor
Gitar çalıp,şarkı söylemekten başka (olmalı)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Beyoğlu
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #32 : Nisan 30, 2009, 03:23:42 ÖS » |
|
yıllar önceydi, çok da güzeldi şimdi düşününce benimsin demiştim ben de senin renkli rüyalar otelinde TEOMAN
Burada bir şey var; ama çözebilemedim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fuzuliye
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #33 : Nisan 30, 2009, 10:44:22 ÖS » |
|
"Benimsin demiştim Ben de seninim " olması gerek...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Beyoğlu
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #34 : Nisan 30, 2009, 11:12:23 ÖS » |
|
"Benimsin demiştim Ben de seninim
Peki ''Ben de seninim demiştin'' desek olur mu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fuzuliye
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #35 : Nisan 30, 2009, 11:18:15 ÖS » |
|
Ben de seninim diyen ben miyim, o mu, ona göre bir seçim yapılmalı. Buraya her ikisi de uyuyor anlam olarak hocam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Beyoğlu
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #36 : Mayıs 16, 2009, 04:41:58 ÖS » |
|
Bir zamanlar ben de deli gibi sevdim O bana dert,ben ona mutluluk verdim Yıllardır soruyorum bu soruyu kendime Allah'ım bu dünyaya ben niye geldim.
O bana dert verdi,ben ona mutluluk verdim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
*Çiğdem*
|
 |
« Yanıtla #37 : Mayıs 16, 2009, 11:36:04 ÖS » |
|
Benim en çok aklımda kalan Ne bugün ne yarın unutmayacağım dizesi oldu.Anlatım bozukluğu konusuna verebileceğim en güzel oldu her zaman
|
|
|
|
|
|
GİTME KAL
Batan güneşe doğru
Sürerken atımı
'Gitme kal'
Demeni bekliyorum
Ama yalnızca
Rüzgar çekiştiriyor
atkımı SUNAY AKIN
|
|
|
|
Beyoğlu
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #38 : Mayıs 22, 2009, 11:49:34 ÖÖ » |
|
Ayin şavkı vurur sazım üstüne leylim ley Söz söyleyen yoktur sözüm üstüne leylim ley Gel ey hilal kaşlım dzim üstüne leylim ley Ay bir yandan, sen bir yandan sar beni leylim ley
Ay bir yandan sarsın,sen bir yandan sar beni olmalı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
naprev
|
 |
« Yanıtla #39 : Mayıs 22, 2009, 10:09:13 ÖS » |
|
Ay bir yandan, sen bir yandan sar beni leylim ley [/i]
Ay bir yandan sarsın,sen bir yandan sar beni olmalı
Evet anlatım bozuk burada ama, nasıl düzeltilebilir diye düşünüyorum, bulamıyorum. Sizin yazdığınız gibi düzeltilir hocam fakat, şarkı olmaz o zaman. Bence bütün şarkılardaki anlatım bozuklukları için demiyorum ama, bu şarkıdaki bozukluğu farkedip çaktırmayalım en iyisi. Kıyamıyorum bu şarkıya ben ya.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Beyoğlu
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #40 : Mayıs 23, 2009, 01:05:22 ÖS » |
|
Benim işim bozukluğu bulmak.Gerisi size kalmış. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Beyoğlu
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #41 : Ağustos 29, 2009, 03:43:52 ÖS » |
|
Yukarıda Allah var korkmaz mısın Sonun cehennemdir günahkarsın Ben vazgeçtim senden eller alsın Alışırım git şimdi
Anlatım bozukluğu olmayabilir; ama toplum tarafından yanlış kullanılmakta altını çizdiğim kısım. Allah zamandan ve mekandan münezzehtir,O'nun sadece yukarıda olduğunu düşünmek ve bunu dile getirmek doğru değildir.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ağustos 29, 2009, 04:05:54 ÖS Gönderen: Beyzâde »
|
|
|
|
|
|
Edebiyat Öğretmeni
|
 |
« Yanıtla #42 : Eylül 03, 2009, 11:44:11 ÖÖ » |
|
Umduğu dağlara karlar mı yağdı? Umduğu dağlara değil, güvendiğim olmalı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
essineksi
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #43 : Eylül 04, 2009, 10:46:33 ÖÖ » |
|
Biraz geç katıldığımın farkındayım ama geçen gün eşim (ingilizce öğr)bana tam da bu konuyla ilgili bir soru sormuştu. Soru şu : Sallanmaz o kalkışta ne mendil ne de bir kol mısrasında ne ...ne de bağlacı kullanıldığına göre fiilin sallanmaz değil sallanır şeklinde olumlu olması gerekmez mi?
Hocam ne... ne de bağlacı eylemle kullanılırsa iki eylem kullanmak zorunda kalıyoruz. Mesela "Ne aradı ne de sordu." fakat bu bağlaç isimle kullanılırsa yüklem ortak olabilr. Yani kullanımda herhangi bir hata yoktur.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kau36
Üye

şeb-i yeldayı müneccimle muvakkit ne bilsin
|
 |
« Yanıtla #44 : Eylül 14, 2009, 03:29:22 ÖÖ » |
|
Yukarıda Allah var korkmaz mısın Sonun cehennemdir günahkarsın Ben vazgeçtim senden eller alsın Alışırım git şimdi
Anlatım bozukluğu olmayabilir; ama toplum tarafından yanlış kullanılmakta altını çizdiğim kısım. Allah zamandan ve mekandan münezzehtir,O'nun sadece yukarıda olduğunu düşünmek ve bunu dile getirmek doğru değildir.
ben vazgeçtim senden seni eller alsın
|
|
|
|
|
|
şeb-i yeldayı müneccimle muvakkit ne bilsin müptelayı gama sor kim geceler kaç saat çeker
|
|
|
|