EdebiyatOgretmeni.Net Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 24, 2012, 02:37:46 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Sayın Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı'na Açık Mektup  (Okunma Sayısı 2348 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sozedebiyattan
Genel Yetkili
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« : Kasım 28, 2010, 08:12:42 ÖS »

MELİH ARAT

Sayın Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı'na açık mektup

Türkiye'yi eğitim alanında dünya liderliğine taşıyabilecek bir projeden söz etmek istiyorum. Devletin eğitim bütçesini artırmadan verimliliğini artıracak, ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin derslere odaklanmasında zirve yaptıracak, sınav performanslarını geliştirecek süper bir projem var. Sözü uzatmadan projeyi açıklayayım.

Bütün öğrencilere birer iPad (ya da muadili bir teknoloji) verelim; bir daha hiç kitap ve defter vermeyelim. Dünyada ilk kez Apple şirketinin tasarladığı iPad'ler, bir tür tablet bilgisayar. Bilgisayar gibi ama ayrı bir klavyesi yok. Sadece bir ekrandan oluşuyor. İnternete bağlanabiliyor ve içine sayısız kitap konulabiliyor. Aynı zamanda bir defter gibi rahatça not alabiliyorsunuz. İnternet bağlantısı olduğu için rahatça araştırma yapabiliyorsunuz.

Bugün ilköğretimde ya da ortaöğretimde olan bir öğrenci, sırt çantasına bir sürü kitap ve defter koyuyor ve bu şekilde okulun yolunu tutuyor. Devletimiz biliyorsunuz uzun bir süredir; tüm ders kitaplarını öğrencilere ücretsiz olarak veriyor. 11 yıl boyunca bir öğrencinin tüm ders kitaplarının maliyeti devlet tarafından karşılanıyor. Aynı şekilde öğrencinin ailesi de, 11 yıllık süreçte yüzlerce defterin maliyetini karşılıyor. Okul çantalarının hemen her yıl değiştirilmek zorunda kalınmasının bir sebebi de yıl boyunca bu kadar kitap ve defterin ağırlığıyla çantanın fazla yıpranması.

Halbuki bir iPad yaklaşık 700 gram ağırlığında. Pil ömrü tam şarjla ve sürekli kullanımla 10 saat kadar. Bir iPad'in içine istediğiniz kadar kitap koyabilirsiniz. Tüm ders kitaplarını, telif hakları ücretsiz olan tüm klasikleri, tüm sözlükleri, tüm ansiklopedileri koyabilirsiniz. Türkiye'de son derece başarılı bir ders çalışma ve öğrenme sistemi olan Vitamin'i ve sayısız yabancı dil öğrenme programını da yükleyebilirsiniz. Hatta bu aletler üstünden sınav yapabilmek, hasta olan bir öğrencinin evinden dersi takip edebilmesi dahil, her şey mümkün. Bir iPad'in perakende maliyeti 500 dolar. Ancak Türkiye'de 14 milyon kadar öğrenci olduğu düşünülürse (bu rakama üniversite öğrencileri dahil değil), Türk hükümeti bu aletlerden 14 milyon tane alacak olursa Apple, Samsung ya da Dell gibi şirketler bu cihazları 100 dolara bile verebilir. Neden mi, çünkü dünyada tüm eğitim sistemini bu iPad türü aletlerle entegre etmiş henüz kimse yok. Türkiye yaparsa, diğer ülkeler de Türkiye'yi takip eder. Bu projenin Türkiye'ye maliyeti ne olur sorusunu da hesapladım: 1 milyar 400 milyon dolar. GSMH'si 600 milyar doları geçmiş ülkede bu kadar önemli ve sıçrama yaptıracak bir konuya bu para harcanır. Zaten basılı kitapların toplam bütçesine 11 yılda bu parayı fazla fazla harcıyoruz da. Eğer bu konuda Türkiye ilk olursa, tüm dünyada çocukların daha verimli ve interaktif öğrenmesi konusunda bir devrim yapmış oluruz. Türkiye, Turgut Özal döneminde telekomünikasyon alanında dünyada bir sıçrama yapmıştı. Şimdi de eğitim alanında yapacağımız böyle radikal ve devrimci bir hamle, genç nüfusumuzun eğitim kalitesini yukarıya taşıyacak olursa dünyada yükselen liderliğimizi perçinlemiş oluruz.

Bu projeyi paylaştığım milletvekilimiz Lokman Ayva, bir telefon görüşmemizde konuyu Milli Eğitim Bakanı'mıza açacağını söylemişti. Çıkar kaybı yüzünden kitap yayımcılığı ve matbaa endüstrisinin böyle bir girişime şiddetle karşı çıkacağını düşünüyorum. Bir de böyle bilgisayar ekranlarından kitap okumak zor olur diyeceklere bir istatistik vermek istiyorum. Geçen yıl, dünyanın en büyük kitap satıcısı amazon.com'da satılan kitapların yüzde 50'den fazlası elektronik kitaplar oldu. Eğer zor okunsaydı amazon.com'dan milyonlarca elektronik kitap satılmazdı.

Şimdi ne yapılacak? Başbakan'ımızın desteği ve Milli Eğitim Bakanı'mızın girişimiyle Türkiye, eğitim alanında da dünya liderliğini yakalayacak. m.arat@zaman.com.tr

28 Kasım 2010, Pazar

lαякαsση
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Kasım 28, 2010, 10:31:45 ÖS »

Hala eğitimin düzelmesi için İPAT lardan, akıllı tahtalardan, Vitaminlerden  bahseden,, gereksiz fildişi kulelerinden manzara seyredip, bir de bu konuda saçmalayalım diyen ama saçmalığını fark edemeyecek kadar sığ muhakemeli , bir o kadar da çocukça ve ahmakça açık mektup yazmayı düşünen - muhtemelen heyecanından sabaha kadar uyuyamayan- böyle gerizekalıların yaşadığı bir memlekette yaşamak oldukça zor gerçekten.

Manda yuva yapmış söğüt dalına, yavrusunu sinek kapmış gördün mü ?

Amanin yandım , tiridine bandım para verip aldım.

Karizmatik

Şem'i Gör kim Yanmadan Yandırmadı Pervâneyi..
sozedebiyattan
Genel Yetkili
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 29, 2010, 07:38:18 ÖS »

Hala eğitimin düzelmesi için İPAT lardan, akıllı tahtalardan, Vitaminlerden  bahseden,, gereksiz fildişi kulelerinden manzara seyredip, bir de bu konuda saçmalayalım diyen ama saçmalığını fark edemeyecek kadar sığ muhakemeli , bir o kadar da çocukça ve ahmakça açık mektup yazmayı düşünen - muhtemelen heyecanından sabaha kadar uyuyamayan- böyle gerizekalıların yaşadığı bir memlekette yaşamak oldukça zor gerçekten.

Manda yuva yapmış söğüt dalına, yavrusunu sinek kapmış gördün mü ?

Amanin yandım , tiridine bandım para verip aldım.

Karizmatik

Sayın lαякαsση Hoca'm,

Bir meslektaşım olarak, branştaşım olarak, iyi niyetle şu düşüncelerimi paylaşmak istiyorum sizinle:

1) Aşağıdaki cümleleri, daha önce forumda paylaştığınız bir mesajınızdan aldım, kullanılan üslup bir eğitimciye yakışan son derece takdir ettiğim bir üslup:

"Ben teşekkür ederim hocam, sizin gibi kaliteli hocalarımla konuları mütalaa etmek büyük keyif hakikaten.
...
Doğrudur ya da yanlıştır, amacımız ille doğru ya da yanlışı bulmak değil takdir edersiniz. Sadece paylaşım.
...
Hepimizin amacı aynı, konuşulacak güzel konularla zihnimizi durağanlıktan kurtarmak, ve yeni birkaç bilgi öğrenebilmek, bildiklerimiz varsa paylaşmaktır.
Sizler gibi seviyeli kaliteli  değeri meslektaşlarımla beraber fikirleri paylaşmak çok güzel.
Saygılar sunuyorum tekrar."

2) Forumda bir meslektaşımızın paylaşımından dolayı "lise ayrımı" yapılıyor düşüncesiyle arkadaşımızla ilgili son dereci incitici şu ifadeleri kullandınız:

"Köylü kafası, dengesizlik ve düşünce kaabiliyetsizliği, sığ düşünceli bir muhakeme, hiç yüzünüz kızarmamış, olgunlaşmanızı tam manasıyla tamamlayamamışsınız, cehalet ve hamlık"

Birinci mesajınızda son derece takdir ettiğim bir üsluba sahip bir meslektaşıma ikinci mesajda kullandığı üslubu yakıştıramadığımı üzülerek ifade ediyorum. Bir eğitimciye bu ifadelerin yakışmadığını düşünüyorum.  Üzgün

3) Bir düşünceyi beğenmeyebilirsiniz, o düşünceye katılmayabilirsiniz fakat bu durum size o düşünceyi ortaya atan kişiye hakaret etme, o kişiyi aşağılama hakkı vermez ki.

4) Takdir edersiniz ki teknoloji baş döndürücü bir hızla ilerliyor. Eğitim de bundan nasibini alıyor. Bugün birçok özel okul akıllı tahtaya, bilgisayar destekli eğitime geçti. İnanıyorum ki yakında MEB de geçecek, geçmek zorunda. Çünkü dünya eğitimde bu teknolojiyi kullanıyor...

Söz konusu paylaşımdaki projeyi beğenmeyebilirsiniz; böyle bir projenin artılarını, eksilerini söyleyebilirsiniz. Fakat bir düşünceyi beğenmemeniz size bir başkası ile ilgili "sığ muhakemeli, ahmak, geri zekalı" şeklinde hakaret etme hakkı vermez. Üzgün

5) Konuyu bir fıkra ile bitireyim:

Vahşi Batı'da kovboyun biri, kente gidip genç bir kadınla evlenmiş ve bir de at almış kendisine. Karısını atın terkesine bindirerek, yeniden çiftliğin tutmuş yolunu. Dağlardan, yamaçlardan, uçurumların kıyılarından geçerlerken bir ara atın ayağı sürçmüş ve kovboy:

- Biiiiiiiiiiiiiiiir, demiş.

Derken bir kez daha sürçmüş atın ayağı ve kovboy:

- İkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, demiş.

Atın ayağının üçüncü kez sürçüşünde, kovboy attan inmiş ve karısını da indirdikten sonra:

- Üüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüç diyerek, çekmiş tabancasını ve vurmuş atı.

Bir günlük gelinin dehşetle açılmış gözleri, kovboya:

- Durumu aşırı abartmadın mı, değer miydi hayvanı vurmaya, demeye çalışırken; kovboy karısının gözlerine bakarak:

- Biiiiiiiiiiiiiiiiir, demiş.

Teşbihte hata olmazmış. Sonuç olarak, daha önce bir meslektaşımıza -hem de bayan bir meslektaşımıza- son derece ağır sözler kullandınız, biiiiiiir.
Burada da yine benzer ifadeleri tekrar ettiniz, ikiiiiiiiiiiiiiiiiii.

Niyetim, hoş olmayan bir üsluptan duyduğum rahatsızlığı iyi niyetle ifade etmekti. Ben kovboy değilim ama forumda bir gün bir kovboy çıkabilir -çıkar mı çıkar- ve üüüüüüüüüüüüüüüüüüüç, diyebilir. Göz kırpan

Malum, istediğini söyleyen istemediğini işitir.

Saygılarımla... Göz kırpan

« Son Düzenleme: Kasım 29, 2010, 10:58:10 ÖS Gönderen: sozedebiyattan » Logged
lαякαsση
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Kasım 30, 2010, 12:09:52 ÖÖ »

kovboyunuz sizi ve bufalolarını  kaç kez saydı bilmem sayın sözedebiyattan dostum.

en son meşhur koyboy filmini de bilirim.

nihayetinde unutmadığınız bir hikayeyi anlatmışsınız ki buradaki kadının psikolojisini iyi biliyor olmalısınız.

Yaşamakla alakalı olmalı nitekim.

Seken atlarla, ucuz hikayelerle iştigaliniz de kaç köşeli yıldız olduğunuzun resmi .

Liseli muhabbetleri...

Ucuz hikayeler....

Bİlimsel arabesk yazılar..

sadece birazcık kalite istiyorum. senden değil.

öyle insanlar var nitekim. Neden mi bu kadar gerginim.

Ucuzluğa ve kalitesizliğe tahammülüm yok. HEpsi bu.

Bu da sana son cevabım. Ne halin varsa gör.

koyboy yıldızı... Karizmatik

Şem'i Gör kim Yanmadan Yandırmadı Pervâneyi..
meryemozcan
Site Yöneticisi
VIP Üye

Güzel olan sevgili değildir,sevgili olan güzeldir

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Kasım 30, 2010, 01:50:02 ÖS »

Gençler şşşşşşşt... tek ayak üstünde forumda sabaha kadar ceza veririm uslu durun.  Şaşırmış  Masum  Sustum  Sustum

Allahım bizi bize bırakma , bizi bizsiz bırak ama bizi sensiz bırakma ...
sozedebiyattan
Genel Yetkili
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ocak 17, 2011, 08:35:08 ÖS »

Öğrenciler Dokunmatik Tahta'yla Ders Yapıyor   
17 Ocak 2011 11:41

Sivas'ın Ulaş ilçesine bağlı Karaşar Köyü'ndeki birleştirilmiş sınıflı ilköğretim okulunda dersler, ''Dokunmatik Akıllı Tahta'' ile yapılıyor.

Ulaş ilçe merkezi ve beldelerdeki okullara yönelik yürütülen ''Dokunmatik Akıllı Tahta Kazandırma Projesi''nin kapsamı köylerdeki birleştirilmiş sınıflı ilköğretim okullarını da içine alarak genişletiliyor.

Proje çerçevesinde merkez ve beldelerde eğitim veren okullarda birçok sınıfa ''Dokunmatik akıllı tahta sistemi'' kuran Ulaş Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü, köy okullarına da akıllı tahta kazandırıyor.

Ulaş Kaymakamı Can Aksoy ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsrafil Göçgün, Karaşar Köyü Birleştirilmiş Sınıflı İlköğretim Okulu'nun ''Dokunmatik akıllı tahta sistemi''nin açılışını gerçekleştirdi.

Açılışa, öğrenciler, öğretmenler ve okul idarecilerinin yanı sıra köy halkı da katıldı. Akıllı tahtada ders anlatan öğretmeni dinleyen köylüler, öğrencilerle birlikte dersi ilgiyle takip etti. 26 öğrencinin eğitim gördüğü birleştirilmiş sınıfta, öğrenciler akıllı tahta üzerinde çeşitli uygulamalar yaptı.

Kaymakam Can Aksoy, merkez ve beldelerdeki ilköğretim okulları dışında ilk defa bir köy okulunda akıllı tahta uygulamasının başlatıldığını, bunun diğer köylere de örnek olacak bir çalışma olduğunu söyledi. Eğitim-öğretimin daha kaliteli yürütülmesinde önemli adımlar atıldığını ifade eden Aksoy, bu tür çalışmaların tüm okullara yayılarak devam edeceğini anlattı.

Aksoy, okula dokunmatik akıllı tahtayı alan Karaşarlı hayırsever iş adamları Sinan ve Süleyman Yıldırım'a, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, köy muhtarına ve emeği geçenlere teşekkür etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsrafil Göçgün ise yaklaşık 1,5 yıl önce başlattıkları akıllı tahta uygulamaları kapsamında merkez ve beldelerde her okulun akıllı tahta sistemine geçtiğini belirtti.
meryemozcan
Site Yöneticisi
VIP Üye

Güzel olan sevgili değildir,sevgili olan güzeldir

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ocak 21, 2011, 03:21:44 ÖS »

Sayın Başbakanım ve çok sevgili Bakanı dün açıklanması gereken bir tayin vardı şu saat itibariyle hala açıklanmadı. Görevinizi doğru yapmadığınızı birçok icraatlerinizden biliyorum bu açık mektubu arkadaşlarım da okusun diye kapatmadım... selam ve saygılarımı sunarım.

Allahım bizi bize bırakma , bizi bizsiz bırak ama bizi sensiz bırakma ...
sozedebiyattan
Genel Yetkili
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Eylül 12, 2011, 07:11:26 ÖS »

16 milyon tablet için yerli-yabancı rekabeti
KENAN MEHMETZADE İSTANBUL   -   09.09.2011 

5. ve 9. sınıflara bu yıl dağıtılacak

Milli Eğitim Bakanlığı'nca bu yıl ilk kez ilköğretim 5. sınıf ve lise 1. sınıf öğrencileri tarafından kullanılacak tablet bilgisayarlar, özellikle internete bağlanma özelliği sayesinde öğrencilerin performans ödevlerini hazırlamaya ve sunumlarını projeksiyon cihazlarıyla yapmalarına imkan sağlayacak. Ders kitaplarının tablet bilgisayarlara yüklenmesi konusunda Türkiye'de çalışma yapan yayınevleri bulunuyor. Bir toplantıda, derste veya bu tür bir etkinlikte kolaylıkla not almak için, ses kaydı yapmak için ve görsel kayıt yapmak için kullanılabilen tabletlerde, internet bağlantısı sayesinde her an çevrimiçi olma avantajı da bulunuyor. Tablet PC alırken şunlara dikkat etmek gerekiyor: İşletim sistemi kullanılacak programlara uygun olmalı. Almadan önce cihazı mutlaka kullanmak gerek. Efektif kullanılacak ise RAM'i yüksek olmalı. Medya özellikleri önemseyenler, ekranı büyük olan modelleri tercih etmeli. Hafif tabletler, ağırlarından daha teknolojik. Pil ömrü uzun olmalı.
sozedebiyattan
Genel Yetkili
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Şubat 08, 2012, 09:41:12 ÖS »

FATİH Projesi hayata geçiriliyor
06.02.2012 - 11:24

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) başlayan eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı ile FATİH Projesi'ni de bugün hayata geçiriyor.Bu kapsamda yurt genelindeki liseler akıllı tahtalarla donatılacak. Projenin tablet bilgisayarın kullanılacağı pilot uygulamasında ise 17 ildeki 52 okulda, 12 bin 800 tablet bilgisayar dağıtılacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bugün MEB'in 2010 yılında imzalanan ve çalışmalarını başlattığı FATİH Projesi uygulanmaya başlıyor. MEB, projeyle eğitimde bilişim teknolojisinin önemini artırmayı, sınıfları daha ileri teknolojiyle donatmayı, öğrencilerin teknolojiyi daha etkin kullanmayı öğrenmesini amaçlıyor.

Proje kapsamında yurt genelindeki liseler akıllı tahtalarla donatılacak. 12 bin 800 tablet bilgisayar ise projenin pilot uygulanacağı 17 ildeki 52 okulda öğrencilere dağıtılacak.

-Projenin uygulanacağı pilot iller -

FATİH Projesi'nin tablet bilgisayarların kullanılacağı uygulamasına Ankara, Balıkesir, Bingöl, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Hatay, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kocaeli, Mersin, Rize, Samsun, Uşak ve Yozgat olmak üzere 17 ilde 52 okulda başlanıyor.

Proje kapsamında okullara akıllı tahtalar yerleştiriliyor. Her derslikteki akıllı tahtada en az 10 megabitlik internet hizmeti bulunması planlanıyor. Öğrenciler kesintisiz internetle akıllı tahta uygulamasından yararlanabilirken tablet bilgisayarlarını eğitimlerinde kullanabilecek. Öğretmen, öğrenci ve idarecilere toplam 12 bin 800 tablet bilgisayar dağıtılacak.

-Daha çok lise birinci sınıflara-

Uygulamanın pilot olarak başladığı illerde tablet bilgisayarlar, daha çok lise birinci sınıf öğrencilerine dağıtılırken, 3 ilköğretim okulunun 5. sınıflarında okuyan öğrencilere de verilecek.

Çocuklar, ücretsiz sahip olacakları tablet bilgisayarları evlerine götürebilecek. Tablet bilgisayarlara, öğrenci hangi sınıfa devam ediyorsa o sınıfın ders kitapları yüklenecek. Sınıflarda akıllı tahtalarla tablet bilgisayarlar etkileşimli olacağı için dersin işlenişi de etkileşimli yapılacak.

Tablet bilgisayarların içinde özel olarak geliştirilen z-kitap (zenginleştirilmiş kitap) yer alacak. Z-kitap, dijital ortamda okutulan ders kitaplarının öğretim programları esas alınarak animasyon, video, ses, fotoğraf, harita, grafik, tablo gibi ögeleri de içerecek.

-Projenin uygulanacağı okullar-

Uygulamanın pilot olarak başlayacağı okullar ise şöyle:

Ankara'da Sabahattin Zaim Anadolu Öğretmen Lisesi, Mustafa Azmi Doğan Anadolu Lisesi, Ankara Lisesi, Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi, Hacı Bayram Anadolu İmam Hatip Lisesi, Hasan Ali Yücel Anadolu Öğretmen Lisesi, Sincan İl Genel Meclisi İlköğretim Okulu, Balıkesir'de Rahmi Kula Anadolu Lisesi, Bingöl'de Atatürk Anadolu Lisesi ve İMKB Fatih İlköğretim Okulu, Diyarbakır'da Gaffar Okkan Anadolu Lisesi, Diyarbakır Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Diyarbakır Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Ziya Gökalp Lisesi, Erzincan'da Erzincan Milli Piyango Anadolu Lisesi, Erzurum'da Şükrüpaşa Anadolu Lisesi ile İbrahim Hakkı Fen Lisesi, Hatay'da Dr. Mustafa Gençay Anadolu Lisesi, Hatay Anadolu İmam Hatip Lisesi, Antakya Karlısu Anadolu Öğretmen Lisesi, İstanbul'da Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi, Yedikule Anadolu Lisesi, Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi, Kartal Anadolu Lisesi, Hacı Sabancı Anadolu Lisesi, Mehmet Rauf Lisesi, Özel Esayan Ermeni Lisesi, İzmir'de Selçuk İMKB Anadolu Lisesi, Konak Anadolu Lisesi, Karşıyaka Anadolu İmam Hatip Lisesi, Işılay Saygın Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Karaman'da Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi ile TOKİ Anadolu Lisesi, Kayseri'de Kadir Has Anadolu Lisesi ile Kayseri Kilim Sosyal Bilimler Lisesi, Kocaeli'de Gölcük Atatürk Anadolu Lisesi, Gebze Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mimar Sinan Lisesi, Şehit Özcan Kan Anadolu Öğretmen Lisesi, Mersin'de Ayhan Bozpınar Anadolu Lisesi, Erdemli Anadolu İmam Hatip Lisesi, Erdemli İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi, Yahya Akel Fen Lisesi, Rize'de Sosyal Bilimler Lisesi, Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi, TOBB Fen Lisesi, Samsun'da Samsun Anadolu Lisesi, Samsun Milli Piyango Anadolu Lisesi, Garip Zeycan Yıldırım Fen Lisesi, Uşak'ta Yaşar Akar İlköğretim Okulu, Yozgat'ta Şehitler Fen Lisesi ile Yozgat Anadolu Lisesi.
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM