EdebiyatOgretmeni.Net Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 24, 2012, 02:37:24 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Eski Türk Edebiyatı Yüksek Lisans  (Okunma Sayısı 1791 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
konur_alp
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« : Ocak 19, 2012, 09:53:38 ÖS »

türk dili ve edebiyatı bölümü mezunuyum ve öğretmenim.eski türk edebiyatı dalında tezli yüksek lisans yapacağım. yakında yazılı ve sözlü sınavım var.sınavda ne gibi sorular sorulabilir?
Edebiyat Öğretmeni
Site Yöneticisi
VIP Üye

Calİmero

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ocak 20, 2012, 12:45:03 ÖS »

Mezun olalı çok oldu ama şunları söyleyebilirim. Metin okuması yaptırılabilir. Gerçi bunlar bırakın üniversitelere göre hocalara göre bile değişebilir.
konur_alp
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak 20, 2012, 03:53:28 ÖS »

osmanlıca metin okutuyorlar.mesela divan edebiyatının kaynaklarını sormuşlar  bunun cevabını  biliyorum.bunun gibi neler sorduklarını aşağı yukarı bilirsem daha güzel olur.ama muhakkak bilmediğim ya da hatırlamadığım konular soru olarak karşıma gelecektir.inanılmaz bir duygu var içimde sanki yeniden üniversite yıllarını yaşayacak gibi oysa o yıllar asla geri gelmeyecek.bir de lisans tezimi çağatay türkçesinden yapmıştım,dil sahasındaydı şimdi eski edebiyata başvuruyorum nasıl olur bakalım.
Rivayet
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ocak 20, 2012, 05:02:44 ÖS »

Gazi Üni. Osmanlıca dersine giren prof. hocadan işitmiştim.İslam Ansiklopedisi divan edebiyatı maddesinin yazarını ve Tuhfetül Harameyn'in yazarını sormuslardı sanırım öyle bir şeyler söylemişti zamanında ders arası.Ama y.lisans değil de doçentlik sınavında da sormus olabilirler emin değilim.Ben size söyleyeyim de belki işinize yarar.
Maverâ_Erbil
Genel Yetkili
VIP Üye

Ve bir orman gibi kardeşçesine ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ocak 20, 2012, 08:00:36 ÖS »

Divan Edebiyatının Kaynaklarını soracaklarını sanmam, birinci sınıfta görmüştük biz ders olarak, kolaydır biraz o yüzden sanmıyorum. Fair İz'in Eski Türk Edebiyatında Nazım kitabında Osmanlıca gazellerden gazel okutabilirler, ve eser-yazar şeklinde sorabilirler, ağırlıklı olarak Osmanlıca metin sorarlar sanıyorum, ancak ayrıntı gayet tabidir, o yüzden başarılar ...

"Bu memlekette sağcı solcu yoktur, ilerici gerici yoktur.
- Bu memlekette namuslular ve namussuzlar vardır."

Cemil Meriç

Ölmez bu vatan, farz-ı muhâl, ölse de hattâ,
Çekmez kürenin sırtı o tâbût-ı cesîmi.

Mithat Cemal Kuntay
konur_alp
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ocak 20, 2012, 08:29:23 ÖS »

sağolun.tuhfet'ül-harameyn'in yazarı nabi, öğrencilere de anlattığım için gayet iyi biliyorum.googleden baktım islam ansiklopedisi, divan edebiyatı maddesini ömer faruk akün yazmış.bilginize...
Fahir İz'in nazım kitabı var ondan çalışmaya başladım,üniversitede de ondan okuyorduk.divan edebiyatının kaynakları basit ama yazın yapılan sınavda sormuşlar.bir de mazmunlara hangi kaynaklardan bakarız diye bir soru sorulmuş.
konur_alp
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ocak 31, 2012, 10:36:42 ÖÖ »

sınava girdim.soruları söyleyeyim belki girecek olan arkadaşlar olur faydası olur.önce yazılı sınav yaptılar.o sınavda her alandan soru vardı.Eski edebiyatla ilgili olarak,Klasik Türk Edebiyatında metin çözümleme metodları hakkında bilgi veriniz sorusunu sordular.(bu soruya nasıl bir cevap verirsiniz?)osmanlıca metnin alfabeye çevrilmesini ve türkiye türkçesine aktarılmasını istediler. sonra mülakat yaptılar. yaşayan edebiyat tarihçisi var mı dediler,bir kelimenin fu'ul,meful veznini sordular.klasik Türk edebiytının sınırlarını, kapsamını sordular.metin şerhiyle ilgili eserleri sordular.bir beyit okutup açıklamasını yapmamı istediler.o beyitten kelime sordular.
Edebiyat Öğretmeni
Site Yöneticisi
VIP Üye

Calİmero

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Şubat 12, 2012, 11:33:34 ÖÖ »

Peki sınavın nasıl geçti? Sorular zor geldi bana. Tabi 12 yıllık bir uzak kalma da söz konusu.
Rivayet
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Şubat 12, 2012, 08:55:07 ÖS »

Yaşayan Edebiyat Tarihçisi sorusuna ne cevap verdiniz?
konur_alp
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Şubat 27, 2012, 04:59:07 ÖS »

soruların çoğunu yaptım.üniversite yıllarında sıkılmadan usanmadan zevkle çalışırdım o nedenle zorlanmadım,ama y.lisansa alınamadım.çünkü torpilliler alındı.bu da beni çok üzdü.başarısızsam almasınlar ama kimseyi de hak etmediği halde almasınlar.
  Yaşayan edebiyat tarihçisi sorsuna Mine Mengi dedim.ancak her cevap yeni soru demek.nerede çalıştı dedi,Çukurova üniversitesi dedim.ve devam eden sorular...bildiğim, o an aklıma gelmeyen yaşayan edebiyat tarihçisi atilla şentük,ahmet kartal da var.
Rivayet
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Şubat 27, 2012, 07:18:55 ÖS »

Öncelikle adınıza üzüldüm.Umarım bu idealinizi gerçekleştirebilirsiniz.Bir mahsuru yoksa hangi üniversiteye başvurmuştunuz söyleyebilir misiniz?
« Son Düzenleme: Şubat 28, 2012, 12:50:37 ÖS Gönderen: Rivayet » Logged
konur_alp
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mart 04, 2012, 11:00:00 ÖÖ »

muğla üniversitesine...
Edebiyat Öğretmeni
Site Yöneticisi
VIP Üye

Calİmero

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Mart 04, 2012, 12:54:55 ÖS »

soruların çoğunu yaptım.üniversite yıllarında sıkılmadan usanmadan zevkle çalışırdım o nedenle zorlanmadım,ama y.lisansa alınamadım.çünkü torpilliler alındı.bu da beni çok üzdü.başarısızsam almasınlar ama kimseyi de hak etmediği halde almasınlar.

Bir Türkiye gerçeğini yaşamışsınız maalesef.
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM