|
siyahsemazen
Ziyaretçi
|
 |
« : Kasım 18, 2008, 05:55:11 ÖS » |
|
görebildiğim kadarıyla en ateşli tartışmalar bu eksenden hareketle ortaya çıkıyor en azından yeni başlıkları ya da şairi yazarı siyasetciyi alet etmeden burada bütün fikirlerimizi ortaya koyalım adaba aykırı sözler sarf edilmedikçe de hiçbir mesaj silinmesin buyrun arkadaşlarım düşüncelerimizi ortaya bırakalım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Æ’uzuâ„“Ñ—yÑ”
|
 |
« Yanıtla #1 : Kasım 18, 2008, 06:10:51 ÖS » |
|
SaÄŸda ne var karaciÄŸerr, solda ne varr, midee... Yaa... 
|
|
|
|
|
|
Sözcüklerin gücünü anlamadan insanların gücünü anlayamazsınız. Konfüçyus
|
|
|
|
Meryem ÖZCAN
|
 |
« Yanıtla #2 : Kasım 18, 2008, 06:22:32 ÖS » |
|
Bence sağ solun haricinde hak ve batılın tartışması var. Kıyamete kadar sürer. Doğrular her zaman galip gelecektir. Vatan kendisine ihanet edenleri affetmeyecektir. Fuzuliye'nin midesine üzüldüm şimdi. Bir parça da benim tuzum var işin içinde. Nane limonu yanından eksik etmemelisin bilgisayarın başına geçtiğinde. Ya da dua etmelisin bulantıya sebebiyet verenlerin akıbeti için. Başka çözüm bilsem söylerdim .
|
|
|
|
|
|
* Her Rüzgar Savuracak Bir Toz bulur, * Her Hayat Yaşanacak Bir Can Bulur, * Her Umut Gerçekleşecek Bir Düş Bulur, * Bulunmayacak Tek Şey Senin Benzerindir...
|
|
|
|
siyahsemazen
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #3 : Kasım 18, 2008, 06:53:24 ÖS » |
|
aklıma gelmişken: son dönemlerde siyasetin eski popüleritesi kalmamıştı ama bu ergenekon işi cumhuriyet mitingleri vb. kutuplaştırma çabalarının neticesinde en az eskisi kadar merak uyandırmaya başladı hatta görebildiğim kadarıyla marjinal bir görüntü arz etmeye başladı bunun için olmalı ki canı sıkılan safi bir şey demek için dahi konuşuyor evveline şahit olmasak da okuduğumuz kadarıyla esikden ortak payide vatan idi sağ için de sol için de keşke o günün taraflarından bulup bugünün kuru gürültülerine bir son verebilsek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zekice
|
 |
« Yanıtla #4 : Kasım 18, 2008, 07:03:56 ÖS » |
|
Vakt-i zamanında dünürüne akşam oturmasından dönen 80'lik karı-kocanın gecenin bir saatinde yolunu kesmişler ve sormuşlar; -Sağcı mısın-solcu musun? 80'lik nine cevap vermiş; -Şu sağ (sağ kolunu kaldırmış) şu da sol. (sol kolunu kaldırmış) Ben ikisinin ortasındayım. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
siyahsemazen
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #5 : Kasım 18, 2008, 07:06:02 ÖS » |
|
Vakt-i zamanında dünürüne akşam oturmasından dönen 80'lik karı-kocanın gecenin bir saatinde yolunu kesmişler ve sormuşlar; -Sağcı mısın-solcu musun? 80'lik nine cevap vermiş; -Şu sağ (sağ kolunu kaldırmış) şu da sol. (sol kolunu kaldırmış) Ben ikisinin ortasındayım.  hoşmuş
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Æ’uzuâ„“Ñ—yÑ”
|
 |
« Yanıtla #6 : Kasım 18, 2008, 07:08:21 ÖS » |
|
Fuzuliye'nin midesine üzüldüm şimdi. Bir parça da benim tuzum var işin içinde. Nane limonu yanından eksik etmemelisin bilgisayarın başına geçtiğinde. Ya da dua etmelisin bulantıya sebebiyet verenlerin akıbeti için. Başka çözüm bilsem söylerdim .
Yadıklarım çöpte geziyor. Çöpün kokusundandır bulantım. Çok duygulu arkadaşımız en başta konuyu silmek yerine tartışma çıktıktan sonra konuyu tümden çöpe atıp gitti. Madem tartışılıyor bi sakin ol dur dinle. Herkesin derdi kendisiyle aslında. At gözlüklerini çıkarıp bakan çok az.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
siyahsemazen
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #7 : Kasım 18, 2008, 07:13:05 ÖS » |
|
Fuzuliye'nin midesine üzüldüm şimdi. Bir parça da benim tuzum var işin içinde. Nane limonu yanından eksik etmemelisin bilgisayarın başına geçtiğinde. Ya da dua etmelisin bulantıya sebebiyet verenlerin akıbeti için. Başka çözüm bilsem söylerdim .
Yadıklarım çöpte geziyor. Çöpün kokusundandır bulantım. Çok duygulu arkadaşımız en başta konuyu silmek yerine tartışma çıktıktan sonra konuyu tümden çöpe atıp gitti. Madem tartışılıyor bi sakin ol dur dinle. Herkesin derdi kendisiyle aslında. At gözlüklerini çıkarıp bakan çok az. mesaj silme işine müdahil olamadım onun için bu başlığa yazılmasını rica ediyorum tahminim bu başlığı da silmezler en azından sormadan yapmazlar sen meraklanma fuzuliye arkadaşım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Æ’uzuâ„“Ñ—yÑ”
|
 |
« Yanıtla #8 : Kasım 18, 2008, 07:15:01 ÖS » |
|
evveline şahit olmasak da okuduğumuz kadarıyla esikden ortak payide vatan idi sağ için de sol için de
Vatanını düşünmeyen için sağcı da diyemezsin solcu da zaten. Bir solcu bir solcunun bir sağcıdan sırf solcu diye daha üstün olduğunu düşünüyorsa o solcu bir sağcıdan daha sağcıdır, diye bir söz vardı o geldi şimdi aklıma. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
siyahsemazen
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #9 : Kasım 18, 2008, 07:16:43 ÖS » |
|
tam aksi de mümkündür 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
suclu52
|
 |
« Yanıtla #10 : Kasım 18, 2008, 07:21:21 ÖS » |
|
Değerli hocalarım bu sağ-sol muhabbetini en son 80'lerde yapmışız ve ondan sonra o kadar ateşli olmamış. Bunun nedenini ben şuna bağlıyorum: sağ-sol muhabbeti ile bu ülke bir yere gidemez. Akıl ile bilim ile birliktelikle bu ülke bir yerlere gider. Ben 86 doğumluyum dolayısıyla o ateşli dönemleri yaşamadım ama az çok okudum. Şu an burası iyi bir tartışma ortamı olmuş teşekkür ederim siyahsemazen. Umarım burdaki tartışmaların dozunu kaçırmazlar.
|
|
|
|
|
|
24 Kasım - 05 Aralık Vizelerim başlıyor. Sondan bir önceki vize dönemim. Hadi hayırlısı...
|
|
|
|
Æ’uzuâ„“Ñ—yÑ”
|
 |
« Yanıtla #11 : Kasım 18, 2008, 07:22:40 ÖS » |
|
tam aksi de mümkündür  Yazsana. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
derin
|
 |
« Yanıtla #12 : Kasım 18, 2008, 09:53:20 ÖS » |
|
sol sağ sol sağ hayat bayram olsa  sağım sarmısak solum soğan 
|
|
|
|
|
|
vaz-geç-tim
|
|
|
|
Meryem ÖZCAN
|
 |
« Yanıtla #13 : Kasım 18, 2008, 09:57:07 ÖS » |
|
So-beeee
|
|
|
|
|
|
* Her Rüzgar Savuracak Bir Toz bulur, * Her Hayat Yaşanacak Bir Can Bulur, * Her Umut Gerçekleşecek Bir Düş Bulur, * Bulunmayacak Tek Şey Senin Benzerindir...
|
|
|
|
siyahsemazen
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #14 : Kasım 18, 2008, 10:22:00 ÖS » |
|
---BEYNİNİZİN HANGİ TARAFI DAHA ÇOK GELİŞMİŞ---
1-Okuldayken hangi dersleri daha çok severdiniz? a) Türkçe, Resim, Sosyal vb. b) Fenle ilgili olanları
2-Hangi tip sporları yapmaktan hoşlanırsınız? a) Tek başına yapılan sporları b) Takım sporlarını
3-Gördüğünüz rüyaları ne sıklıkta hatırlarsınız? a) Çoğunlukla hatırlarım b) Ender olarak hatırlarım
4-Ellerinizi ve mimiklerinizi konuşurken ne kadar kullanırsınız? a) Çok kullanırım b) Çok az kullanırım
5-İki elinizin parmaklarını birbirine geçirerek kapatın. Hangi elinizin baş parmağı üstte kalıyor? a) Sağ b) Sol
6-Şu an saatin kaç olduğunu tahmin edin, şimdi saate bakın, yanılma payınız ne kadar? a) On dakikadan fazla b) On dakikadan az
7-Aşağıdakilerden hangisini daha kolay hatırlarsınız? a) İnsanların yüzlerini b) İnsanların isimlerini
8-İki gözünü açık tutarak elinizde ki kalemi, bir cam kenarı veya kapı kenarı ile hizalayın. Önce sol gözünüzü, sonra sağ gözünüzü kapatın. Hangi gözünüzü kapatınca kalem daha az oynuyor? a) Sol gözümü kapatınca b) Sağ gözümü kapatınca ***********************************************************
---"A" ların sayısı fazla ise, SAĞ beyniniz daha gelişmiştir... ---"B" lerin sayısı fazla ise, SOL beyniniz daha gelişmiştir...
***Ben SAĞ beyinli biriyim, çünkü... -hayal ederim -duyduklarımı unutmam -hissederim -koku alma tad alma benim için çok önemlidir -sezgilerimi kullanırım -iç güdülerim kuvvetlidir -yeni şeyler üretirim -subjektifim -boyutları iyi algılarım -ritim duygum gelimiştir -bir bütün olarak görürüm -duygularımla hareket ederim...
***Ben SOL beyinli biriyim, çünkü..... -mantık yürütürüm -lineer düşünürüm -sınıflandırır-isimlendirir -dizer listeler yaparım -analiz ederim -yapı incelerim -matematiksel işlemler yaparım -bilinçli hareket ederim -dili doğru kullanırım -detayları görürüm -inceler ve odaklanırım -bütünü değil parçayı görürüm -sistemli ve disiplinli çalışırım -objektif davranırım...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|