mehmedakif
Yeni Üye
|
 |
« : Kasım 20, 2011, 01:34:36 ÖS » |
|
Geçmiş gün bir programa katıldım. Programın konusu Öğretmenler Günü’ydü. İyi, güzel, hoş dedim. Öğretmenler gününde müzikal bir tiyatro düşünmüşler. Birçok yazı okundu, türküler söylendi. O kadar kötüydü ki ses sitemi anlatamam. Zaten çok da önemli değil sesi, şusu, busu. Benim anlatacağım başka bir şey.
Allah’ı evlerinde protokol olsaydı ne olurdu acaba? Hiç düşündünüz mü? Ön safta yer almak istiyorsunuz ama alamıyorsunuz, neden? Çünkü orası protokol, sahibi var. Ya ben önce geldim. Olmaz kardeşim orası başka birilerinin. Geç şu arka taraflara otur. Ne kadar garip değil mi? Vali, garnizon komutanı, ne bileyim ne müdürü, falan da filan. Bunlara ayrılsaydı bu saflar? Belki içinizden biraz gülüyor biraz da yazı nereye varacak diye düşünüyorsunuz. Evet varacağı yere doğru geliyor.
Bizim cemaatçi Müslüman kardeşlerimiz bir program düzenlemişler yukarıda söylediğim programı. Ön taraflara doğru giderken biri hop dedi. Buralar dolu, şuralara oturabilirsin. Ses çıkarmadım ve oturdum. Önde kravatlı züppeler oturuyordu köylü diliyle söyleyeceksek. Eee benim o kravtlı züppelerden ne eksiğim var? Ben de bir kravat takıp gelsem, iyi bir de takım elbise çeksem, sanırım beni de protokolden sanacaklar ve ona göre hizmet edecekler. Ben bunu başkalarının yapmasına bir şey demem. Ama bir cemaatin böyle bir tavır sergilemesini kınarım, ayıplarım, aşağılarım, hata ve hatta küfrederim kardeşim. Sen asıl bir dine mensupsun ki bunları yapabiliyorsun? Senin dinin ne diyor sen din adına ne yapıyorsun?
Ve şunu diyeceğim: Eğer Allah protokol koysaydı sizlerin hali ne olurdu? Bizlerin hali ne olurdu? Bu sınıfçılık değil de nedir? Allah sınıfçılığı yasakladı sizler ey cemaatçi kardeşlerim insanları sınıflara ayırıyorsunuz. Hani siz Allah’a iman ediyordunuz. Yoksa birazına inanıp birazına inanmıyor musunuz? Yoksa cehaletinizden, bilmediğinizden mi yapıyorsunuz?
Peygamberimizi bilmeyen biri ziyarete gelse, onu bir mecliste görse, peygamberin o mecliste kim olduğunu bilemezdi. Peygamberimiz yer, statü, mevki sarhoşu değildi. O toplumla kaynaşmıştı. Lideri olduğu topluma su dağıtırdı. Ya şimdi? Bir cemaatin, tarikatın ne bileyim ne ekolünün orda burada başkanıyım, önderiyim diyenleri protokollerde görüyoruz. Yanına da yaklaşamıyoruz. Çünkü önceden nereye oturacağımızı diyorlar. Aman Allah’ım! Bu adamlar bir de senin dinine mi atıyorlar iftirayı? Bunlara bir anlam veremiyorum.
Ey cemaatçi Müslüman kardeşlerim! Sizlere sesleniyorum. Bir an önce bu vaziyetinizi değiştirin. Yoksa Allah’ın tokadı sizi de bizi de mahveder. Siz kim oluyorsunuz da protokol derdine düşüyorsunuz. Ne bileyim ne müdürü olmuşsun, otursana kardeşim ortalarda arkada halkla iç içe. Korkma seni kimse yemez. Eğer yiyecekler diye korkuyorsan zaten Allah’ın yazgısına itiraz etmişsin demektir. Boşuna o mevkileri doldurma da vebal bari alma.
Bir de bu kardeşlerim her programda hemen bir saygı duruşu, istiklal marşı söylüyorlar. Ya hu ben devletin resmi ideolojisi yüzünden bunları yapmaktan bıkmışım, bir de sen yapma bari. Bu kadar saçmalık içerisinde nefes alacağımız bir yer ararken sen de bizi boğma kardeşim. Bu saçmalıklardan bir an önce vazgeç.
|