EdebiyatOgretmeni.Net Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Temmuz 30, 2010, 08:13:39 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1] 2
  Yazdır  
Gönderen Konu: ÖĞRETMENİN EV ZİYARETLERİ  (Okunma Sayısı 11362 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Edebiyat Öğretmeni
Site Yöneticisi
VIP Üye

Bay Meraklı

Üyelik Bilgileri
« : Aralık 27, 2009, 11:50:41 ÖS »

Son günlerde birçok öğretmenin gündeminde olan bir konu. Öğretmen veli ziyaretine gitmeli mi? Bazıları destekliyor. Bazıları ise kesinlikle karşı. Siz ne düşünüyorsunuz?
mintiminti
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Aralık 27, 2009, 11:53:20 ÖS »

Ben karşıyım. Gitmedim. Gitmeyeceğim de.

Sen ana renkken ara renge dönüşme mesela. . Kırmızıysan kırmızı kal.Yanına mavi geldiğinde bordo olma sakın ! Kendin ol. . Kendin kal. . Sevdiğin , sevildiğin gibi . . ! Göz kırpan
şiir çocukken
Bölüm Yetkilisi
VIP Üye

beş vakit intihar

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Aralık 27, 2009, 11:58:18 ÖS »

Faydalıdır, hem de çok faydalı ve faydası asla tartışılmaz bir gerçektir.
Oysa biz çoğu zaman faydalı dediklerimizi hiç yapmayız.

TEK PORSİYONDA BİR BUÇUK AŞK
Edebiyat Öğretmeni
Site Yöneticisi
VIP Üye

Bay Meraklı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Aralık 27, 2009, 11:59:04 ÖS »

Ben ne yapacağımı şaşırdım. İdare bir liste verdi sonra dedğiştii başka bir liste daha sonra da eski listeye döneceksiniz dedi. Bu proje yüzünde okuldaki tüm öğretmenler ne yapacağımızı şaşırdık. Listelere bakarsak bende 40 öğrenci var.
Edebiyat Öğretmeni
Site Yöneticisi
VIP Üye

Bay Meraklı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Aralık 28, 2009, 12:00:18 ÖÖ »

Faydalıdır, hem de çok faydalı ve faydası asla tartışılmaz bir gerçektir.
Oysa biz çoğu zaman faydalı dediklerimizi hiç yapmayız.
Siz bir kadın olsaydınız, evine gittiğiniz veli (erkek) bekar olduğunuzu duyduğunda "Düşündüğünüz biri yok mu?" deme cesaretini gösterse ne yapardınız?
meryemozcan
Site Yöneticisi
VIP Üye

Güzel olan sevgili değildir,sevgili olan güzeldir

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Aralık 28, 2009, 12:04:43 ÖÖ »

Grup halinde gidildiğinde ben katılırdım. Öğrencinin doldurduğu formlarla öğrenci tanınmıyor yerinde görmek daha iyi. Hadi gördük diyelim ondan sonra sorun çözümüne yönelik ne yapabiliriz orası meçhul. Çalışma odası olmayan evde diğer kardeşleriyle aynı odayı paylaşan bir öğrenci için ne yapılabilir?

Allahım bizi bize bırakma , bizi bizsiz bırak ama bizi sensiz bırakma ...
Lâle
Site Yöneticisi
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Aralık 28, 2009, 12:09:05 ÖÖ »

Siz bir kadın olsaydınız, evine gittiğiniz veli (erkek) bekar olduğunuzu duyduğunda "Düşündüğünüz biri yok mu?" deme cesaretini gösterse ne yapardınız?

İnanılmaz bir cüret!Konu öğretmenin özel hayatı olmamalı.Halkımızın cehaletini düşündüğümüzde veli ziyaretleri sakıncalı gibi geliyor açıkçası.Tamam eğitim açısından faydalı olduğu bir gerçek ama Türkiye'de bu uygulama için gerekli sosyo-kültürel gelişmişlik yok.
şiir çocukken
Bölüm Yetkilisi
VIP Üye

beş vakit intihar

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Aralık 28, 2009, 12:10:20 ÖÖ »

Ben hiç gitmedim, gitmeyi de düşünmüyorum... Ama bu ev ziyaretlerinin faydasız olduğunu göstermez. Topluca gitmeli gidilecekse ..

Hımm unutmadan, bekar oldum ama bayan olmadım hiç:))

Gitmeyin hocam , gitmeyin... Size gitmek zorundasınız diyen olursa, yine gitmeyin... Ben öyle yaptım...
Ama faydalıya faydalı denmeli yani , di mi:)?

Edebiyat Öğretmeni
Site Yöneticisi
VIP Üye

Bay Meraklı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Aralık 28, 2009, 12:12:40 ÖÖ »

Bizim tespitimizden sonra idari amir sanki bir şey yapabilecek de...
Bu ziyaret sırasında ailedeki kavgayı gören, veli tarafından istenmeyip bunu nezaketende olsa kendisine bildirilmeyen arkadaşlarım var.
şiir çocukken
Bölüm Yetkilisi
VIP Üye

beş vakit intihar

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Aralık 28, 2009, 12:23:41 ÖÖ »

EEE gitmesinler işte. Faydalıdır ama. Ben gitmedim kimse de gitmesin:)

ben yanmazsam
sen yanmazsan biz yanmazsak
siz yanmazsanız

nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa:)

Yusuf
Site Yöneticisi
Sürekli Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Aralık 28, 2009, 04:27:41 ÖS »

Ev ziyaretlerinin ben de faydalı olacağını düşünüyorum; ancak bu ek bir iştir. Sanırım bunun için ücret alınmıyor. Zaten ekonomik sıkıntı içinde olan öğretmene bunun için mutlaka ek bir ödeme yapılmalı, ama şu aşamada yapılamaz çünkü bunun yönetmeliklerde yeri yok. Yerel amirlerin keyfi bir uygulaması diye düşünüyorum.

Sene başında da öğretmenlere bazı okullarda kitap taşıtmışlardı, yakında öğretmenin eline bir süpürge verilirse hiç şaşırmayın.
Ben bu tür keyfi uygulamaların öğretmenlerin haklarını arayamamalarından ve haksızlıklara karşı tepkisiz kalmalarından kaynaklandığını düşünüyorum.

"...memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler."
Edebiyat Öğretmeni
Site Yöneticisi
VIP Üye

Bay Meraklı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Aralık 28, 2009, 07:08:29 ÖS »

Bu uygulamanın özel sektördeki bazı dershanelerin düzenledikleri ev ziyaretlerini meşrulaştırma amaçlı olarak düzenlendiğini düşünüyorum.

Ben bu ziyaretleri yaptığımda evdekilerin ne yiyip ne içtiğini bilmiyorum, evdeki hasta dedemin hastaneye gidip gitmediğini bilmiyorum. Biz öğretmenler öğrencilerin ayağına gidiyorsak o zaman amirlerimiz de bizim evlerimi ziyaret edip bizim halimizi hatırımızı sorsunlar.

Yusuf Hocam, konu para meselesi değil. Elbetteki işin maddi boyutuönemli ama zamanımı bu işe harcayacağıma dersime hazırlansam ve bir edebiyat öğretmeni olarka kitap okusam çok mu fena olur? Ben dersime mi hazırlanacağım, bir bayan olarak evimin işini mi yapacağım? Ben bu öğrencilere zaten rehberlik dersinde onlara yardımcı amaçlı etkinlikleri uyguluyorsam ve bunun dışında onların dertlerini elimden geldiğince çare bulmaya çalışıyorsam iş bitmiştir. Bazı sorunlar vardır ki öğretmene açılmaz aile içinde kalmalıdır. Bu uygulamayla öğretmenler evin içine giriyor. Bu yanlıştır. Öğretmenin önünde tartışmalar yaşansa bu hoş mu?

Bu proje başarıyı arttırmak için yapılıyor. Böyle bir yöntem yerine disiplin ve ders geçme yönetmeliğini değiştirseler de ben de karşımda sakız çiğneyen, kıravatı adama gibi bağlanmamış, saçı başı dağınık  bedavadan sınıf geçip diploma alan öğrenciyle uğraşmasam? Öğrencilerin gereksiz bir çok serbestliklerini ortadan kaldırdıkları taktirde bazı şeyler değişecek. Bizim ev ziyaretlermizden önce bunları yapmalılar.

Ben akşamın bir vaktinde tek başıma sokaklarda dolaşmak zorunda değilim. Bir öğretmen olarak değerimin düştüğünü hissediyorum. O sokaklarda benim başıma bir iş geldiğinde bunun sorumluluğunu almıyorlar ama. Neyin altına imzalarını atarlar? Atsalar bile iş işten geçmiş olduktan sonra neye yarar?
Ben bu projeyle kafam dolu derse girdiğimde çok mu iyi oluyor? benim öğretmenliğim nerede kalkıyor?
Seneye de ilköğretimde öğretmenlerin gerekli gereksiz doldurduğu formaları doldurmaya başlayacağız. Bunca işin yanında ona da evet diyeceğiz. Gerçi neye hayır diyoruz ki?

Bir şey çıkarıyorlar biz uygulayıcıları düşünmüyorlar. Aynı zamanda olan biz uygulayıcılara oluyor.
fıstıkçışahap
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Aralık 29, 2009, 11:18:52 ÖS »

Arkadaşlar geçen yıl çalıştığım okulda bu uygulama en az 4 öğretmenin ve bir idarecinin katılımıyla yapılıyordu. Sonuçlarının çok olumlu olduğunu bizzat gözledim. Tamam velinin olumsuz konuşmaları ,yersiz davranışlar nadiren oldu lakin ben kıstas olarak öğrenciye bakarım. Ben bu çalışmaların organize bir şekilde yapıldığı sürece çok yararlı olduğunu gördüm. Haaa idare sırf üst makamlara ya da veliye yaranacağım diye bu işi öğretmene yıkmışsa orada elbette sıkıntılar baş gösterir. Zaten samimi bir amaçla yapıldığını hissetmediğim hiçbir eğitim faliyetinin içinde bulunmadım ve kimsenin şahsımı kullanarak birilerine yaranmasına fırsat vermedim. Kısacası idarenin mantığını çok iyi görüp birliktelik olup olmadığına bakılmalı diye düşünüyorum
  Bu yıl çalıştığım okulda ise sınıf öğretmeni boş bir dersi için en az üç veliye randevu gönderip görüşüyor, bu da düşünülebilir. Selamlar
lαякαsση
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Aralık 29, 2009, 11:55:01 ÖS »

boş işler bunlar aziz dostlarım Karizmatik

Zorunlu eğitime karşıyım. Eğitimde gönüllülük esastır. Bin bahar görse de taş yeşermez,

Cevher varsa kış günü de çiçek açar nitekim.

Neymiş efendim, kitap okuma günüymüş, başını da beklemeli kitap okuturken, Zorla kitap okutmak.. beni çok güldürüyor bu sayın geri zekalı danışmanlar.

bir de seminerler var, öğretmen şöyle olmalı, böyle olmalı muhabbeti üstüne. Sonra da : "çağımız bilgi çağıdır, teknoloji çağıdır, kütüphaneleri kapatın hocam, bilgisayar bilgi merkezidir, atıl bölge artık kütüphaneler " diyen embesil ve çağdaş teknolojik  şube müdürlerimiz de var.

Öğrencilerin evine gidilmeli, veliler gelmese de, öğrenciler hem geri zekalı olup, hem haylaz olsa da, boş kağıt da verse, gidilmeli, niye ??

Bu arkadaşlardan sivri zekalının biri ne yapsak ki diye düşünmüş, bunu bulmuş. Bir bu kaldı zaten." Gidin nasıl düzelecek mübarekler pat diye, bakın." İşi bilmiyorsunuz siz.

Öğrenci TALEBE olmalıdır . TALEP EDER.

Taşıma suyla da değirmen dönmez.

Bunlar egzistansiyalist edalar, tabulardır. Artistik hareketlerdir bunlar sayın dostlarım.

Bu tür projeleri geliştirenlerin ne varlıklarına , ne kimliklerine ne  bilgilerine ne de benliklerine saygı duyuyorum. Önce bu saygıyı ve güveni tesis etsinler.

boş işler bunlar...

Daha öncelikli ve çözümü net  sorunlarımız var, bunları göremeyecek kadar kör, çözemeyecek kadar dirayetsiz kişilerin getirdiği diğer çözümler ölü doğar. Bu da öyledir nitekim!

saygılarımla Karizmatik

Şem'i Gör kim Yanmadan Yandırmadı Pervâneyi..
Edebiyat Öğretmeni
Site Yöneticisi
VIP Üye

Bay Meraklı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Aralık 30, 2009, 09:40:09 ÖS »

Birkaç öğretmen ve idarecilelerle nasıl olur bu? Öğretmen kendi öğrencilerini ziyareti düşünürken arkadaşının öğrencisine nasıl gider? Öğretmenleri atasınlar, branşlar tam olsun, öğretmen sayısı fazlalaşınca her öğretmene düşen öğrenci sayısı da azalsın. O zaman olur belki. Ben akşamın saat 8'inden, 10'undan sonra mı eve geleceğim (İki hafta ve haftasonları böyle yaparsam ev ziyaretlerimi ancak bitirebiliyorum. Çünkü 30 öğrencinin danışmanlığını yapıyorum.)? Ertesi günün dersine ne zaman hazırlanacağım? Benden sınıfta verimli olmam istenebilir mi? Bu projenin faydalı olacağına inanan öğretmen sayısının çok az olduğunu herkes biliyor. İnanılmayan bir şeyden başarı beklenir mi? Bence hayır!
Larkason Öğretmenim çok güzel söylemişsiniz:Eğitimde gönüllülük esastır.
Sayfa: [1] 2
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Hosting Hizmetleri
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM