boş işler bunlar aziz dostlarım

Zorunlu eğitime karşıyım. Eğitimde gönüllülük esastır. Bin bahar görse de taş yeşermez,
Cevher varsa kış günü de çiçek açar nitekim.
Neymiş efendim, kitap okuma günüymüş, başını da beklemeli kitap okuturken, Zorla kitap okutmak.. beni çok güldürüyor bu sayın geri zekalı danışmanlar.
bir de seminerler var, öğretmen şöyle olmalı, böyle olmalı muhabbeti üstüne. Sonra da : "çağımız bilgi çağıdır, teknoloji çağıdır, kütüphaneleri kapatın hocam, bilgisayar bilgi merkezidir, atıl bölge artık kütüphaneler " diyen embesil ve çağdaş teknolojik şube müdürlerimiz de var.
Öğrencilerin evine gidilmeli, veliler gelmese de, öğrenciler hem geri zekalı olup, hem haylaz olsa da, boş kağıt da verse, gidilmeli, niye ??
Bu arkadaşlardan sivri zekalının biri ne yapsak ki diye düşünmüş, bunu bulmuş. Bir bu kaldı zaten." Gidin nasıl düzelecek mübarekler pat diye, bakın." İşi bilmiyorsunuz siz.
Öğrenci TALEBE olmalıdır . TALEP EDER.
Taşıma suyla da değirmen dönmez.
Bunlar egzistansiyalist edalar, tabulardır. Artistik hareketlerdir bunlar sayın dostlarım.
Bu tür projeleri geliştirenlerin ne varlıklarına , ne kimliklerine ne bilgilerine ne de benliklerine saygı duyuyorum. Önce bu saygıyı ve güveni tesis etsinler. boş işler bunlar...
Daha öncelikli ve çözümü net sorunlarımız var, bunları göremeyecek kadar kör, çözemeyecek kadar dirayetsiz kişilerin getirdiği diğer çözümler ölü doğar. Bu da öyledir nitekim!saygılarımla