|
emremyunus
|
 |
« Yanıtla #30 : Åžubat 23, 2008, 11:48:41 ÖS » |
|
Sayın UZMAN arkadaşım, -bu işin uzmanı olarak- bir de sizin yorumunu alsak. Sizce edebiyat neden eskisi gibi zevk vermiyor? 
|
|
|
|
|
|
Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, Sevelim, sevilelim, dünya kimseye kalmaz. Yunus Emre
|
|
|
uzman
Newbie
HALKLA İLİŞKİLER UZMANIYIM
|
 |
« Yanıtla #31 : Åžubat 24, 2008, 12:06:34 ÖÖ » |
|
Çünkü, günümüzde herşey mevcut teknolojinin son duragına gelindi. Günümüzde insanlar edebiyat yerine sinema ,bilgisayar ,televizyon ,şans oyunları denen seylerden başka birşey düşünmeyi bilmiyor.İşte farkta burda eski insan düşünyormuş. Kardeşim şimdiki insanlar da düşünme diye bir kavram olmadıgı için edebiyat eskisi gibi zevk vermiyor.
|
|
|
|
|
|
TÜM HEMŞERİLERİME SELAMLAR
|
|
|
|
kafkamanik
|
 |
« Yanıtla #32 : Åžubat 24, 2008, 03:18:59 ÖS » |
|
ben, her şeyin sorumlusunun teknoloji olarak görüldüğü başka bir toplum olduğunu zannetmiyorum.öyle olsaydı,gelişmiş ülkelerde metroya binip kitap okuyan insanlar olmazdı.toplumsal bir bilinç çöküşü yaşıyoruz.türk,islam,batı kültürleri arasında kalmış, hiçbirine ait olamamış veya bunları harmanlayamamış bir toplumuz.ne istediğini bilmeyen, nereye gideceğini bilmeyen oldukça tembel bir toplumuz. [/color]
|
|
|
|
|
|
ne sezgisel şiire, ne aşka mecalim var. öpme beni bu akşam, isteksiz bie halim var.
|
|
|
uzman
Newbie
|
 |
« Yanıtla #33 : Åžubat 25, 2008, 08:39:55 ÖS » |
|
TAMAM AMA SEN KAÇ KİŞİ GÖRÜYORSUN Kİ METRO DA 1VEYA 2 KİŞİ AMA ESKİDEN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ BU İŞLE UGRAŞIYORMUŞ.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Åžubat 26, 2008, 05:54:49 ÖS Gönderen: uzman »
|
|
|
|
|
|
ÜSTAD 66
|
 |
« Yanıtla #34 : Åžubat 26, 2008, 06:24:55 ÖS » |
|
ÖMRÜ BOYUNCA REÇEL YİYEN VEYA YEMEYE MECBUR BIRAKILAN BİR NESİL BALIN TADINI ALAMAZ. EDEBİYAT MİLLİ DİLLERLE YAPILAN EVRENSEL BİR SANATTIR. ÇÜNKÜ KONUSU İNSANDIR. ÇÜNKÜ İNSAN BÜTÜN COĞRAFYALARDA AYNIDIR. NEYİ OKUYACAĞIZ VEYA NEYİ OKUTMALIYIZ. YUKARDA ARKADAŞLARIN TARTIŞTIĞI ŞOVENİST YAKLAŞIMLARIN DIŞINDA İNSANA ODAKLANAN BÜTÜN ESERLERİ OKUMALIYIZ VE OKUTMALIYIZ. KENDİNDEN BİR PARÇA BULDUĞUN ANDA DA ZEVK BAŞLAR. YOKSA HAMASET EDEBİYATINI GEÇİN BİR KALEM..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
uzman
Newbie
|
 |
« Yanıtla #35 : Mart 03, 2008, 12:42:09 ÖÖ » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Günay
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #36 : Mart 03, 2008, 04:50:45 ÖS » |
|
Metroda kitap okumaktan bahsediyorsunuz. Bizde topluma açık yerde kitap okunduğu zaman şöyle bir önyargı oluşuyor '' gösteriş için okuyor.'' Bu yüzden kimse okumak istemez otobüste,metroda vs..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dennis
Newbie
|
 |
« Yanıtla #37 : Mart 03, 2008, 05:31:50 ÖS » |
|
Sorun zaten "ne derler ?" değil mi? Yalnış hocam bu bir kültür işi , hiç kızmaya gerek yok . Değişimi istemeliyiz.Böyle bir yere varılamayacağını gördük...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
halilakbay
Newbie
|
 |
« Yanıtla #38 : Mart 03, 2008, 09:35:11 ÖS » |
|
EDEBİYAT KİME ZEVK VERMİYOR ? BİZE Mİ, ÖĞRENCİLERİMİZE Mİ ? BENDE EDEBİYAT SEVGİSİ BİTMEDİ. ÖĞRENCİLERİMİZDEN SÖZ EDİYORSAK, BENCE BU, İŞİMİZE NASIL BAKTIĞIMIZLA İLGİLİ. MÜFREDATIN İÇİNE GÖMÜLEN VE BU YÜZDEN İŞİNİN SANAT YÖNÜNÜ ES GEÇEN BİR ÖĞRETMEN ANLAYIŞIYLA EDEBİYATI SEVDİREMEYİZ.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
minerva_dada
|
 |
« Yanıtla #39 : Mart 03, 2008, 10:51:34 ÖS » |
|
EDEBİYAT KİME ZEVK VERMİYOR ? BİZE Mİ, ÖĞRENCİLERİMİZE Mİ ? BENDE EDEBİYAT SEVGİSİ BİTMEDİ. ÖĞRENCİLERİMİZDEN SÖZ EDİYORSAK, BENCE BU, İŞİMİZE NASIL BAKTIĞIMIZLA İLGİLİ. MÜFREDATIN İÇİNE GÖMÜLEN VE BU YÜZDEN İŞİNİN SANAT YÖNÜNÜ ES GEÇEN BİR ÖĞRETMEN ANLAYIŞIYLA EDEBİYATI SEVDİREMEYİZ.
Belkide öğrencilerimizle birlikte ders işlerken bu zevki alamadığımız için artık edebiyatın zevk vermediğini düşünüyoruz.
|
|
|
|
|
|
Minerva'nın Baykuşu ancak ve ancak alacakaranlıkta uçmaya başlar.
|
|
|
dennis
Newbie
|
 |
« Yanıtla #40 : Mart 04, 2008, 07:40:38 ÖS » |
|
Bu mantığı anlayamadım sayın hocam ? Nasıl oluyor mu? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Æ’uzuâ„“Ñ—yÑ”
|
 |
« Yanıtla #41 : Mart 04, 2008, 07:59:39 ÖS » |
|
Edebiyattan zevk alabilmek için belli bir bilgi birikimi ve çalışan bir akıl gerekir. İkisinin de git gide azaldığı ortada. Herkesin dilinde " Anı yaşa, gün bugündür." sözü... Sadece bireysel değil, toplumsal gelecek için de bir şeyler yapmak gereğinin farkında olmamak, sabırsızlık...Zevk mi kalır?
|
|
|
|
|
|
Sözcüklerin gücünü anlamadan insanların gücünü anlayamazsınız. Konfüçyus
|
|
|
çolpan
Jr. Member

Sensiz geçen günlerin kazası yok...
|
 |
« Yanıtla #42 : Mart 04, 2008, 11:17:43 ÖS » |
|
Valla sizi bilmem ama ben hala aynı tadı alıyorum.
|
|
|
|
|
|
Vatan; ne Türkiyedir Türkler'e ne Türkistan, Vatan; büyük ve müebbet bir ülkedir:TURAN!
|
|
|
uzman
Newbie
|
 |
« Yanıtla #43 : Mart 08, 2008, 05:35:43 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
manas
Newbie
|
 |
« Yanıtla #44 : Mart 08, 2008, 11:23:47 ÖS » |
|
edebiyatın eskisi gibi zevk vermedğini kim söyledi ki ben katılmıyorum bu görüşe. ayrıca canan hocamın söylediklerine de harfiyen katılıyorum...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|